Bebelus adoarme greu

Bebelus adoarme greu | Autor: ungureaa

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
Bebelusul meu de 4 luni si jumatate a inceput sa adoarma mai greu seara si...deloc in masina (inainte adormea aproape instantaneu). As dori sa stiu cum as putea sa-l calmez seara si sa nu mai scinceasca in pat jumatate de ora ? Nu l-am invatat cu leganat sau cu luat in brate si de aceea ezit sa incep acum...Ceva sfaturi ?
Merci

Adina si Gabriel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

poate ca simte putina nevoie de tandrete inainte de nani...inceraca sa vezi cdaca nu adoarme mai linistit in brate...
fetita mea are 3 luni si nu doarme mai deloc in timpul zilei dar seara dupa putin tinut in brate adoarme tun

cristiana si bb Theodora Alexia

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Eu nu te sfatuiesc sa-l iei in brate ca asa ramai! Lasa-l sa se foiasca putin si in timp o sa adoarma singurel. E doar parerea mea, desigur, dar tare ma mai felicit in sinea mea ca nu am leganat-o atunci cand facea la fel, uneori chiar cu urlete. Poti sa-l mangai, sa-i vorbesti incetisor, sa te simta apropae, dar ... sa ramana in patut.
PS: daca e grabit cu dintisorii de pe la varsta asta e posibil sa-l deranjeze deja gingiile.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Pentru calmare iti recomand leaganele - gasesti la orice Walmart. Cu luatul in brate nu cred ca-i asa o tragedie, nici pe Paul (3 luni jumate) nu-l iau in brate pentru calmare decit uneori (rareori) si inca nu da semne ca s-ar fi obisnuit.

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga ungureaa, eu am tinut in brate pe fetita mea in fiecare seara inainte de culcare cateva minute cat ii cantam un cantecel si pe urma o asezam in patut la nani si nu a fost nici o problema. In mod normal somnul se instaleaza in 15-20 de minute daca copilul e linistit.
Eu cred ca e bine sa ii se respecte cateva obiceiuri nu stiu daca e bine spus asa. Unul vrea sa doarma cu o jucarie, altul cu lumina aprinsa, altul cu o poveste sau un cantecel, nu vad nimic rau in asta. Totul e sa stie ca e noapte si trebuie sa faca nani sa cresca copil mare.
Eu ii aratam Dianei mele pe freasta ca afara e intuneric si toata lumea merge la culcare, sa vedeti cand a crescut mai mare cum imi arata patutul dupa ce vedea intuneric afara. Era asa de scumpa cum sa nu o tin in brate. Si acum mare la aproape 5 ani o tinem in brate inainte de culcare, cateva minute la tati cateva minute la mine. Apoi pupit si noapte buna, ea ramanie in camera ei cu cartile, asculta o poveste si se uita in cateva carti apoi peste 10-15 minute ma duc in camera si sting veioza.

Eu recomand sa il tii putin in brate si sa il alinti (in limita normalului) ca peste cativa ani nu mai e la fel.

Cu drag 2x Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Adina,
eu nu zic sa-l iei si sa-l legeni in brate,insa sunt de parere ca dezlipirea de mamika lui sa nu fie brusca..adica sa-i dai sa manance si tzusti cu el in patutz!Asa deodata de la bratele mamei calde sa treaca in intuneric la somn fortzat.
Eu dupa ce-i dau lui Stefan sa pape seara,il sterg la guritza,il mangai pe frunte,il pupicesc,il alint si-i vorbesc calm si duios.
Apoi cu un gest incet si calm il pun in patutz,sa se simta ocrotit si iubit.II bag suzeta in guritza si il invelesc.Ii mai vorbesc din picioare fara sa-l mai mangai.Si ies din camera.
mai plange cateodata dupa mine,insa in marea majoritate adoarme singur si linistit.
Poti incerca si tu!
Succes!!

KORINA mamica x 2

http://poze.acasa.ro/poze/album?id=408
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=457

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Nu voiam sa zic sa nu tii bebeul in brate sub nici o forma, doar nu ca raspuns la plinsete. De exemplu, acuma stiu ca ii trebuie ceva (papa, ud, rigiit intirziat) si nu plinge doar ca vrea in brate. Uitam, tot pentru dormit/linistit, poti sa incerci un carusel muzical cu jucarii care se invirtesc, al nostru e tot de la Walmart.

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput