Fetitele mele se dau cu capul de pereti

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Eu tind sa zic ca lara c, refuz sa cred ca e pe bune...dar alte mame care nu au bona, mama-soacra, mama, ma rog niciun ajutor si au mai multi copii acasa, e exact la fel cu a avea gemeni, uneori mai rau ca e diferenta de varsta si unu vrea ceva, altu de-abia incepe sa mearga, chestii d-astea, alea ce sa mai zica, sa se impuste...cu atatea ajutoare Doamne as fluiera de fericire.
Si cum e posibil sa le tii doar intr-o camera, nu iesiti cu ele cu caruciorul la plimbare, ce face bona aia, joaca poker pe net, ala e jobul ei ca sa zic asa.
Tie ti-ar place dupa ce te trezesti sa te tina toata ziua cineva inchisa doar intr-o camera, doar sa-ti aduca din cand in cand de mancare si sa te duca la wc.
E si normal sa vrea sa descopere ce e in jurul lor, sa invete, sa se miste.
Propun sa ii trasezi niste directive doamnei bone sa-si miste fundul in parc si sa le duca la locul de joaca, sa alerge in aer liber cu alti copii.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evora spune:

Pt cele care spuneti ca e ok comportamentul fetitelor, fie el si ocazional, as vrea sa va intreb:daca vedeti un adult care se da cu capul de pereti, ce faceti?
Sunt sigura ca i-ati sari in ajutor, l-ati intreba ce-l determina sa se manifeste asa, corect?
Atunci de ce in cazul in care un copil face acelasi lucru considerati ca nu e grav, ca o sa treaca etc.? Adica sa stai impasibil si sa astepti sa treaca?
Nu trebuie sa fii psiholog ca sa-ti dai seama ca acest comportament e cauzat de o frustrare...Pune-te in locul copilului si vezi daca-ti place sa fii tratat asa, iar daca nu-ti place atunci fa in viata voastra/casa voastra schimbarile necesare, astfel incat copiii sa nu mai fie frustrati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mai fetelor eu cred ca subiectul e pe bune si deja s-a ajuns la exagerari de genul copii legati de pat etc.

E adevarat ca nu e normal sa stea fetele doar intr-o camera, am zis-o si eu mai sus insa mamica a cautat ceva sfaturi care spuse intr-un mod frumos pot sa o ajute sa gaseasca o solutie, aruncand cu pietre nu rezolvam nimic.

Si da e greu cu unul d'apoi cu doi, insa ea va citi sfaturile noastre si sunt convinsa ca va intelege ca nu e normal inchiderea lor in dormitor si va lua masuri.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Luna1, care e diferenta? Efectul e acelasi doar ca lipsesc niste nenorocite de metale.

Si da, si eu sunt de parere ca mesajul e la misto. Pentru ca mintea mea refuza sa creada ca pe forumul desprecopii poate exista un asemenea subiect.

Children's advocate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Nu am zis ca ce face ciarli e cea mai buna solutie, dar poate e singura in momentul de fata, e greu sa judeci cand nu esti in situatia aia.

Citat:
citat din mesajul lui ciarli

De obicei nu exista decat o persoana care le supravegheaza, bona (cand sunt eu la serviciu)sau eu, si inlocuite uneori pe perioade scurte (pauza de toaleta sau tigara) de mama, sotul sau soacra.

eu inteleg asa: ca celelalte persoane, soacra, mama si sot, sunt acasa...dar stau in alta camera decat cea in care ciarli sau bona stau cu fetele.
Citat:
citat din mesajul lui ellej

Apropo de copii nazdravani, al meu la 2 ani:

1. l-a inchis 40 min pe bunica-su pe balcon, timp in care a varsat olita si a manjit plasma si geamurile
2. s-a suit in picioare in chiuveta de la baie, care se putea sparge

Unul din baietii vara-mii, tot pe la 1.5 - 2 ani a rasturnat peste el TV-ul (din fericire fara urmari).

un copil care face pozene normale pt varsta lui (unde ranirea e accidentala) nu e in aceeasi situatie cu un copil care are un comportament de autolovire...ceea ce e clar anormal si reprezinta simptomul unei grave probleme socio-psiho-afective.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele

www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Citat:
citat din mesajul lui anka1

Ciarli,
Inteleg ca nu e usor cu 2 copii, nu poti sa te imparti in doua.
Dar, incearca cumva sa va organizati altfel, astfel incat sa fiti doi sa le supravegheati si in acelasi timp sa le acordati spatiu de miscare, sa poata explora, cerceta.. E normal sa fie curioase, sa umble, sa cotrobaie, e benefic pentru ele sa descopere, gandeste-te ca sunt niste fiinte care abia acum descopera lumea.
Incearca sa vezi lumea prin ochisorii lor mici si frumosi si ai sa intelegi.
Ai mama, soacra, sot, implica-i mai mult si spune-le clar ca nu vrei sa fie cu gura pe copii "Nu te duce colo, nu scoate aia, nu e voie aia.." ca nu faci nimic asa.

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Ciali
La ce minuni ai, sa-ti traiasca, fa tot posibilul sa le oferi tot spatiul din casa ! La inceput vor explora cu frenezie totul, dar mai apoi, nu vei avea probleme Securizeaza casa, muta lucrurile periculoase, educa bona si daca nu face fatza la minim 2 plimbari pe afara in carucior, schimb-o, lasa-le sa-si consume energia altfel, sunt atat de frumoase

Citat:
citat din mesajul lui anya

Eu am doi baieti si la mine in casa usile nu sunt inchise niciodata. Ba chiar sunt prinse "deschis" ca sa nu si le tranteasca peste degete. Inchisunt doar usile de la debara/camara/balcon si din cand in cand cea de la baie . Nu numai ca au fost lasati sa exploreze totul, ba au fost si incurajati sa o faca. Evident chimicalele si medicamentele sunt pe rafturile de sus, borcanele la fel. Jos sunt pantofii, cosul de rufe, sticlele cu apa. Sertarele au fost prinse cu sfoara ca sa nu poata fi scoase de tot, sa le cada peste picioare, dar au avut voie sa le deschida. Dulapurile de haine au usi glisante si sunt foarte bune de ascuns .
La varsta asta ar trebui sa fie afara de 2 ori /zi cel putin 1.5-2 ore, dar in restul timpului trebuie sa faca si ele ceva. Evident ca s-au plictisit de camera lor si o singura figura de adult. Daca tu gatesti, ok, nu vrei sa te impiedici de ele, dar pot fi supravegheate de sot/mama/soacra in timp ce scot cratitele din dulap. Baiatul meu cel mic se baga sub masa de bucatarie si isi intinde un servet pe care insira casolete de inox, linguri, lingurite...le mai prinde cu clame de rufe...ce conteaza?
Acum, nu stiu daca lovitul cu capul de pereti indica ceva anume, dar nu mi se pare ca e prea ok. Incearca sa va atraga atentia iar tu, ianinte de toti, trebuie sa intelegi ce vor sa spuna!!!

Cred ca nu mai e nimic de adaugat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Eu inteleg ca e o SINGURA persoana (ea sau bona sau mama sau socara etc) care are copii in grija - unul pe tura adica, nu ca ar mai inca 5 dar in alta camera. Daca esti singur cu 2 copii mici carora trebuie si sa le faci/dai mancare, sa-i schimbi etc, poate si tu sa mananci ceva in ziua aia sau sa te duci la toaleta - atunci cum te descurci?

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ellej, nu prea merge ce zici tu... :). Oricare ar fi situatia, nu poti zice ca e ok ca niste copilasi sa fie tinuti cu forta in camera lor, pana ajung sa se dea cu capul de pereti.
Probabil ca tu o cunosti pe Ciarli, ti-e draga si incerci sa o mai dregi, de dragul ei.
Si eu am ramas cu impresia ca Ciarli e o tipa faina (am citit demuuult un topic al ei) si asta e singurul motiv pentru care am fost atat de... uhm, ponderata .

Eu cred in continuare ca bona e o ----. Bona trebuie concediata, ca nu-i buna de nimic!!!!
Sunt 2 copii de aceeasi varsta, normal ar fi sa interactioneze cumva unul cu celalalt, normal ar fi ca bona aia sa faca ceva cu ei, daca tot ii tine inchisi in camera si sustine ca nu se descurca cu ei altfel.
Fiind 2 copii care stau impreuna, mi se pare cu atat mai alarmant ca au ajuns sa se dea cu capul de pereti .

Ciarli, as pune o camera de supraveghere.
Si, in timpul liber, as citi o carte despre nevoile si dezvoltarea copilului de 1 an. Cred ca ti-ar fi foarte utila!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Sincer am crezut ca nu mai vad eu bine , chiar trebuia sa-ti spuna cineva care este problema ... tu nu ti-ai dat seama??
Cum tu ca mama iti poti tine copii inchisi intr-o camera sa-i vezi cum plang si se dau cu capul de pereti ?.
Mi se pare extrem de grav ce faci si cred ca ar trebui facuta o plangere la protectia copilului pentru rele tratamente ... si daca cineva crede ca exagerez , puneti-va in locul fetitelor ...toata ziua inchise intr-o camera

http://alina-vachim.magix.net

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Denizel, pe cuvant de pionier ca n-o cunosc :). Dar m-am gandit cum ar fi sa fiu in locul ei si mi se pare extrem, extrem de greu sa ai grija de 2 pitici concomitent, in plus singur. Eu abia fac fata unuia!

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput