Plans puternic noaptea,in somn.HELP!!!!

Plans puternic noaptea,in somn.HELP!!!! | Autor: andreeaben

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,mai apelez la voi cu inca o problema... puiul meu tipa ingrozitor la toti copiii de pe strada si la cei de la televizor...in loc sa se bucure cand vede un bebe urla si gesticuleaza catre ei ca si cand ar vrea sa-i sperie...sa-i pocneasca...mi-e asa de jena prin magazine si pe unde mai merg cu el...nu stiu ce poate fi...e gelos daca bag in seama un copil,asta inteleg,dar sa tipe de la distanta cand vede cate un bebe asta nu mai inteleg...

Si inca ceva,de ceva vreme se trezeste plangand f tare in miez de noapte,mai mult tipand si in momentul in care il luam langa noi in dormitorul nostru...(el are camera lui de mult si nu i-a fost greu sa se adapteze singur...ba chiar a facut acest lucru nespera de repede)adoarme bustean...se linisteste imediat.M-am gandit eu ca daca l-ar durea ceva atunci n-ar adormi asa repede langa noi ca si cand nu s-a fi intamplat nimic.Oare viseaza ceva urat sau se sperie ...inuneric nu e se vad felinarele de pe strada prin draperie,si are muzica data in surdina mereu sa nu se simta singur....

Voi ce spuneti?Ati auzit sau patit ceva similar?ce poate fi?oare dureaza mult sau trece ca noi dea de vreo luna si ceva tot asa patim noaptea...si suntem franti ca de multe ori nu adoarme imediat...ii sare somnul si ne tot mutam cu el ba in camera noastra ,ba in a lui....Sinecr nu mai putem asa ,in ritmul asta si ma gandsc ca daca il doare ceva...mi-e tare mila de el...peste zi nu are nimic...nu plange...la amiaz iar doarme linistit...

va pup si multumesc de rabdarea de a fi citit asa poveste lunga.

Andreea si Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tapusele spune:

am mai scris si pe alt forum unde s-a abordat subiectul, dar ma voi repeta si aici:
am inceput recent sa citesc o carte de psihanaliza copilului (T.B.Brazelton "Puncte de cotitura. 0-3 ani" vezi p. 239), in care autorul explica, ca de fiecare data cand copilul mic obandeste o noua achizitie (incep sa-i iasa dintii, incepe sa mearga de-a busilea, incepe sa stea in picioare, incepe sa mearga in picioare, etc), emotiile si frustrarile pe care el le traieste in timpul zilei, se reflecta in timpul noptii si copilul se trezeste foarte des in timpul somnului (superficial). El explica faptul ca evolutia unui copil are loc in suisuri (cand se dobandeste achitia) si platouri (cand se consolideaza noua achizitie). Somnul devine agitat pe parcursul acestor "suisuri" si se linisteste pe "pe platouri".
De exemplu, in perioada cand invata sa stea copacel sau sa mearga, copii se scoala direct in picioare atunci cd se trezesc noaptea(asa face si Amalia si am inteles de ce abia recent, cand am citit in cartea aia).
In timp, copilul ar trebui sa se invete sa readoarma singur. Deaceea trebuie sa va purtati cat mai calmi cu putinta si sa faceti tot posibillul sa adoarma la loc. In nici un caz sa nu aprindeti lumina sau sa includeti tv-ul sau altele care l-ar face sa se trezeasca definitiv (cunosc o fetita de aproape 2 ani pentru care deja e un obicei privitul tv-ului cate 2 ore, in toiul noptii).

Sanatate si nopti linistite!
www.tapusele.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrajitoarea spune:

poate s-a speriat de vreun copil odata si de asta tipa la ei.sau a vazut la desene ceva.al meu se sperie de anumite desene animate sau imagini si spune sa il mut,si noaptea se mai trezeste plangand ,mai ales daca seara il adormim mai cu amenintari.e fff neastamparat.intreaba-l daca ii e frica de copii.si de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Andreea ,ce varsta are baiatul tau?

Se uita la desene animate pe timpul zilei? pe ce canal?
Inainte de culcare se uita la televizor la desene?
Puneti aceste intrebari,s-ar putea ca baiatul tau sa nu faca altceva decat sa imite ce a vazut la tv cand tipa la ceilalti copii si este asa de multa violenta in desenele lor animate.

Daca e la varsta de 4 -5 ani, atunci incep si cosmarurile,se trezeste constiinta ,trebuie sa ai rabdare ca va trece

Sophia 2ani 06.09.06
+35 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Berarpiri spune:

Eu cred ca viseaza urat,altfel nu s-ar linisti asa usor.
Poti sa mergi la pediatra,sa-i faca un control,daca ti-e frica,ca ar putea sa-l doara ceva.
Poate ca a vazut la alt copil comportamentul asta,si acum se comporta la fel.Trebuie f. multa rabdare,incearca sa ii explici de fiecare data cand face asa,ca nu e bine.Poate,cu timpul va intelege..
Sper sa treaca perioada asta,va cred ca nu mai rezistati,e f. obositor sa te trezesti noaptea...

andreea, Ambra
cand implineste sufletelul nostru 2 ani
cu Ambra ;www.onetruemedia.com/shared?p=617ac8b91f0a1a8acaba53&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">puterea dragostei
,,In tot raul e umpic de bine,si in tot binele e si umpic de rau.''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lori_75 spune:

Mihnea are 7 luni. Cind avea 5 luni si a inceput sa il manince gingia, se trezea plingind si de 10 ori pe noapte. A durat vreo 10 zile, dupa care s-a linistit.
Dupa aceea a aparut o alta problema. A invatat sa se intoarca pe burtica si facea asta si in somn. Numai ca nu mai putea sa revina pe spate si incepea sa plinga. Acum il culc intre perne si nu se mai poate intoarce pe burta in somn. Doarme toata noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

Din graba am uitat sa scriu ca Andrei are 2 ani si 3 luni si e un copil f f inteligent pt varsta lui.Vorbeste f f multe lucruri,face fraze f lungi si complicate si repeta orice cuvant greu pe care il aude chiar si numai odata.Asta va zic ca sa intelegeti de ce am intr-un fel asteptari mari de la el...poate e prea mult spus,dar cred ca daca intelege atatea lucruri atunci oare de ce nu poate sa-mi spuna de ce se comporta asa...sau sa il inteleg cat de cat,sa-mi dea un indiciu ce il deranjeaza.am observat ca daca nu-i convine un subiect ma ignora pur si simplu,nu imi raspunde la nici o intrebare.Tare mult as vrea sa-l inteleg de ce se poarta asa si sa-l ajut sa depaseasca problema.cateodata ma enerveaza asa tare ca se uita lumea la mine si la el ca la urs,de parca ar fi un copil cu probleme..si cand colo e cel mai dragalas si dulce baietel cand vrea.Oare sa fie doar o perioada sau ceva care se va repercuta asupra copilariei lui si mai tarziu.tare mult as vrea sa stiu ce sa fac.

O sa caut cartea recomandata sau orice alta carte de specialitate in care sa fie descris comportamentul copiilor de varsta mica.

Va pup si astept toate parerile si sfaturile voastre.Noapte buna,dragele mele si multa sanatate va dorim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Draga mea...in primul rand vad ca tot repeti chestia cu lumea care se tot "uita ca la urs"....draga mea si voi toate cele care aveti aceasta problema...terminati odata...relaxati-va....nu traiti "cu lumea"!!!! Copilul nu-si da jos pantalonii in public, nu face gesturi obscene si nu vorbeste porcariii!!!! Sa fim seriosi...este copil! Urla, plange, tipa, se arunca pe jos....mai mult de 50% dintre copii fac acest lucru, iar aia care se uita acuzator....sa va pupe (pe romaneste!!!!)! Incepi sa-ti pui astfel de probleme cand ele ajung sa influenteze negativ pe cei din jur (alti copii)...faptul ca tata mita, sau baba Floarea se uita crucis....ehhh si de aia nu mai ploua....
Eu am un copil extrem de cuminte, dar nu ma apuca pandaliile sau nu ma uit parintii unui copil "ca la parinti denaturati sau dusi cu pluta" daca acesta face crizute...sunt copii si copii.
Acum sa revin la problema ta.....dupa parerea mea ti-ai raspuns singura:e gelos daca bag in seama un copil,asta inteleg,dar sa tipe de la distanta cand vede cate un bebe asta nu mai inteleg......asta este problema! E gelos...la un moment dat, fara sa-ti dai seama ai facut un gest care a declansat aceasta gelozie...urlatul la copii de la distanta este probabil o manifestare "preventiva" ca sa nu se apropie de tine acei copii...aici trebuie sa procedezi cu tact, sa-i arati tandrete si dragalasenie de fiecare data cand este un copil in preajma...ca sa inteleaga incet-incet ca acei copii "nu sunt pericole"....
Cu plansul noaptea....iti spun parerea mea....fond sonor, pana adoarme...nu si dupa...pe tine nu te-ar deranja sa-ti dangane ceva in urechi toata noaptea (chiar si in surdina????).
2. Pot fi mini cosmaruri de la desene, pot fi faze ale varstei sau poate fi alint...de ce spun de alint...daca spui ca pana acum nu a avut probleme de adaptare cu somnul, eu te intreb...aceste plansete au inceput de cand este gelos mai tare si de cand face gesturile de care spui???? Pot fi legate intr-un fel...sau poate pur si simplu v-a vazut ca cedati si este modul lui de a ajunge in pat cu voi! ce se intampla daca nu-l iei in pat cu tine si incerci sa-l linistesti la el in camera, eventual sa stai cu el sa adoarma la loc????
Numai bine

Oana siCati mica (1 an si 6 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI POZE NOI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Si inca ceva,de ceva vreme se trezeste plangand f tare in miez de noapte,mai mult tipand si in momentul in care il luam langa noi in dormitorul nostru...(el are camera lui de mult si nu i-a fost greu sa se adapteze singur...ba chiar a facut acest lucru nespera de repede)adoarme bustean...se linisteste imediat.M-am gandit eu ca daca l-ar durea ceva atunci n-ar adormi asa repede langa noi ca si cand nu s-a fi intamplat nimic.Oare viseaza ceva urat sau se sperie ...inuneric nu e se vad felinarele de pe strada prin draperie,si are muzica data in surdina mereu sa nu se simta singur....

Andreea, te-ai gandit ca poate singurul lucru de care are nevoie e sa te stie aproape?
Eu l-as lua cu noi in pat si nu as mai cauta raspunsuri cand acestea sunt cat se poate de evidente.

Cat priveste

Citat:

sau poate pur si simplu v-a vazut ca cedati si este modul lui de a ajunge in pat cu voi! ce se intampla daca nu-l iei in pat cu tine si incerci sa-l linistesti la el in camera, eventual sa stai cu el sa adoarma la loc????

Oanamada, nu toata lumea vrea sa bage pe gat copiilor mame surogat gen plusatul "bene urs" care sa-i aline cand acestia plang in lipsa lor (doar pana se obisnuiesc sa doarma singuri, fireste )

Children's advocate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:

Andreea, te-ai gandit ca poate singurul lucru de care are nevoie e sa te stie aproape?
Eu l-as lua cu noi in pat si nu as mai cauta raspunsuri cand acestea sunt cat se poate de evidente.

Cat priveste

Citat:

sau poate pur si simplu v-a vazut ca cedati si este modul lui de a ajunge in pat cu voi! ce se intampla daca nu-l iei in pat cu tine si incerci sa-l linistesti la el in camera, eventual sa stai cu el sa adoarma la loc????

Oanamada, nu toata lumea vrea sa bage pe gat copiilor mame surogat gen plusatul "bene urs" care sa-i aline cand acestia plang in lipsa lor (doar pana se obisnuiesc sa doarma singuri, fireste )

Children's advocate

absolut sunt de aceeasi parere... un puiut vrea cu mama lui..nu singur in intuneric. Fii-mea de multe ori se foieste in somn si deschide coada ochiului sa se asigure ca-s langa ea. Mor de dragul ei cand o vad ca-mi zambeste si adoarme multumita.

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Da,si eu am cedat si am luat-o cu mine in pat,cu burtica pe care o am nu mai puteam sa merg sa o linistesc luand-o in brate de vreo 4-5ori pe noapte-asa este obisnuita,de multe ori ma striga doar sa stie ea sigur ca sunt la mine in camera.
Acum,nu se mai deprinde de patul meu,sotul a cedat si el,doarme in camera separata.
Nasoala situatie,nu sunt contra dormitului cu bebe in pat dar avand in vedere ca voi mai avea unul in 2 saptamani nu stiu cum voi face.

Fetita mea are aceiasi varsta cu baiatul tau.

Sophia 2ani 06.09.06
+35 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput