Adio biberon

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Anya - copro am facut..aiesit bine..

Roxana mami de Robert (18 feb 2008) si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxxa spune:

Si eu am doi, de 3,7 si 1,7 ani, amandoi beau laptele cu biberonul iar celelalte lichide din orice. Aceeasi teama am si eu, ca se va reduce considerabil sau de tot cantitatea de lapte pe care o beau acum, daca le voi scoate biberonul. La cea mare am intarziat scoaterea biberonului, pt ca la fel, mananca in timpul zilei f putin cantitativ si atunci m-am gandit sa-i suplinesc cu lapte, sa nu ma trezesc ca are carente. Insa biberonul de dimineata il cer amandoi pana sa trezesc, adica pe la 5-6 dimineata, ori la ora aia nu le pot pune paharul de lapte in mana. Insa nu vad solutia nici pe viitor, caci daca scot biberonul, sigur nu va mai exista laptele de seara in cantitatile in care exista acum si atunci cu siguranta ca vor chirai de foame cu noaptea-n cap. Si ce-am rezolvat?
Insa categoric nu cred ca e normal sa bea 2-3 biberoane pe noapte, dauneaza si la dinti si la stomac, care ar trebui sa faca si el pauza noaptea. Foame sigur nu ii e, cred ca e doar o obisnuinta proasta, sau poate ii e sete si atunci cere lapte in loc de apa.
Eu le dau lapte praf si acum, la varsta asta, nu i-am trecut inca pe lapte normal, m-am gandit ca asta e mai satios si e imbogatit cu ceva vitamine, o fi bine, o fi rau, nu stiu...
As vrea sa-i trec pe cel de capra, care am auzit ca e mai bine tolerat si asimilat de organism, dar iar nu stiu daca e voie si de la ce varste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxxa spune:

anya la ce varsta i-ai dat 1/2 fiola de laptisor de matca pt pofta de manncare? Si de unde ai luat fiolele, plafar sau farmacie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Ooooof - daca ii ofer apa in locul laptelui pe timpul noptii nu vrea si pace. Cand vrea el apa imi cere...Ce sa zic decat ca e clar ca are o placere deosebita de a bea din bibe...

Roxana mami de Robert (18 feb 2008) si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Roxana,am si eu o fetita care face 3 ani peste 2 saptamani. Aceeasi vina ca si tine mi-o gasesc si eu,ar fi trebuit sa-i scot biberonul pe la 1 an...acum e binisor,adica se trezeste o data,cel mai devreme pe la 4 pentru lapte. Am inceput sa-i spun,pur si simplu,daca se trezeste pe la 2 ca e noapte si trebuie sa doarma. Merge mai bine daca pe la 21-21.30 mananca o felie de paine cu ceva si daca mananca bine peste zi. Biberonul nu i l-am scos,i-am cumparat o canuta speciala cu pai,din care poate bea si la orizontala,i-am spus ca e mare,etc..dar nu vrea sa bea lapte din ea,doar apa. Dat fiind ca nu se mai trezeste decat o data, (de la 10 luni pana acum 2 saptamani s-a trezit cel putin de 2 ori in 10 ore de somn pe noapte..de la 6 luni bla 10 luni a dormit 10 ore neintrertupt),deocamdata o mai las cu biberonul..a zis ca o sa-mi spuna ea cand vrea sa renunte la el.
Oricum,nu-i da bibe inapoi, o sa continue sa ti-l ceara si sa suplineasca in felul asta faptul ca nu mananca bine peste zi. Daca nu i-l dai,incet-incet va manca mai bine ziua si o sa-i treaca si dorul de bibe. Alt fel de lactate mananca? Fiindca poate suplini faptul ca refuza sa bea lapte,prin alte lactate. Oricum,nu este esential sa bea lapte la 2 ani si jumatate,mai ales daca suplineste altfel.Calciul se gaseste,pe langa lactate si in legumele verzi,iar proteinele din alte surse sunt cel putin la fel de valoroase.
Te inteleg si cu oboseala,eu am numai 1 copil si stiu cat este de greu sa te trezesti in miezul noptii,nu numai o data,sa faci laptele..si mai si adormi la loc dupa aceea. Eu adormeam la loc uneori si dupa 1 ora....
Rabdare..si tine-ne la curent cu ce se-ntampla!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Roxana parerea mea este ca problema ta reala nu este laptele din biberon de seara ci cel de peste noapte.( Din motive variate, oboseala, cariile dentare, chiar faptul ca el nu se odihneste cum trebuie)

Aceeasi problema am avut-o si eu cu cea mica( 1 an si 7 luni), in sensul ca nu biberonul de seara ma obseda ci mesele de noapte pe care si le-a introdus dupa varsta de un an. La fel ca si baiatul tau nu manca prea bine ziua, din cele 3 mese si 2 gustari erau mai bine zis mai toate gustari frugale. Asa ca dupa ce m-am iformat cum trebuie dintr-o carte de pediatrie, printr-o metoda drastica dar care da rezultate in 4 nopti in mod normal(la noi a dat in 2) am dezvatat-o.

Metoda: se trezea ii dadeeam apa din cana ea se enerva urla, o lasam putin iar ii ofeream apa si tot asa. Nu reveneam la biberon cu niciun chip. Nu aprinzi lumina, nu va jucati, nu parasiti dormitorul (asta pentru a nu instaura in locul biberonului ore de joaca in toiul noptii). In prima noapte a plans app 2 ore in total, in a doua o ora, in a treia nu s-a mai trezit. Acum doarme fara probleme, ii dau doar biberon seara la culcare.

Dupa dezvatul de lapte in toiul noptii fata mea a inceput sa manance foarte bine. Tot ca o domnisoara insa mult mai bine decat inainte.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Luna1,

Aceasta metoda este extraordinara ! Este de retinut si de aplicat.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania2 spune:

sal,

Wow, bine ca v-am gasit!
Am si eu o problema, Bianca, are 2 ani si 10 luni si este tare indragostitade biberon.
Ieri, fara sa am in plan, desi incerc de mult, i-am taiat tetina de la bibele de apa. Statea tot timpul cu biberonul in gura, deja mult prea mult.
A, sa nu credeti ca nu am incercat toate canile, paiele si paharele de pe piata. Nic!
Acum sufera grozav, si eu la fel, dar rezist si nu i-l dau. I-am dat tetina aia din care lipseste o bucata, o baga putin in gura si e tare trista!
Urmeaza ca maine sa o aruncam la gunoi.
Laptele il bea din alt model de biberon dar imi este teama sa il scot si pe acesta tocmai ca va reduce cantitatea de lapte, ea nefiind o mancacioasa, laptele fiind baza.
A ajuns sa manance putin si sa inlocuiasca masa cu apa.
Intrebarea mea e urmatoarea: ce cantitate de lichid tre sa bea zilnic un copil?

Roxana, sper sa reusesti cu mesele de noapte, Bianca de la 2 luni nu a mai cerut lapte noaptea, uneori dar foarte rar vrea apa, si carii tot a facut. Bafta

pupici

Aalina, sal si pupi!

Bianca Alexandra Iris 15.04.2006

http://community.webshots.com/user/red_tania

http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=1882c89b2180ca682996d7&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Metoda de care povesteste Luna a mers si la noi. Strumfita mea se trezea sa manance in fiecare noapte. Acum bea laptele inainte de culcare si dimineata chiar daca se trezeste la 6 ii spun sa mai doarma macar pana la 7. Se pare ca merge caci avem cateva saptamani de cand laptele de dimineata il primeste la ora 8.
La baiat am scos biberonul la doi ani. O perioada nu a mai vrut lapte dar a mancat foarte bine mancare. Dupa 2 luni a acceptat laptele cu cereale.

Nico, mami de Andra si Alex
poze

Poze in concurs Clipe de viata 2008 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=18" target="_blank">nm1 si nm2

Mergi la inceput