manarea un chin

manarea un chin | Autor: adrimir

Link direct la acest mesaj

Hello,

dragelor am o mare mare problema care ma depaseste si am nevoie de ajutor.
Fetita mea Eliza, acum in varsta de 7 luni nu vrea sa manance nimic.
Pana la 6 luni am alimentat-o doar la san fara sa ii dau nimic altceva ( ceai sau apa, fara suzeta) la recomandarea doctorilor, iar pe la 5 luni si jumatate am inceput sa ii dau sucuri si lapte praf ( de la 5 luni).
Doar dupa cca.3-4 sptamani(aproape de 6 luni), dupa ce am incercat mai multe feluri de lapte, tetine si chiar sticlute mi-a acceptat laptele praf.
Acuma mananca lapte praf dar de atunci si pana acum nu am reusit sa o fac sa manance si altceva(sucuri,fructe, legume).
Am schimbat lingurite, castronase si degeaba.Am inceput cu sucuri, apoi cu legume dar nu am facut deloc progrese.
Acum la 2-3 zile mananca supa ( cca.7-10 lingurite )dar in rest nimic. Cand vede lingurita inchide gurita, intoarce capul si incepe sa planga.
Eliza e bine, nu e bolnavicioasa, e voioasa, doarme, nu plange fara motiv si are 9.4 kg, dar nu cred ca e bine sa nu manance si mancare ( macar fructe si legume si mancare pentru bebe).
Nu stiu ce sa mai fac si nici ce sa mai incerc, de asta va rog daca aveti vre-o sugestie sau daca a mai trecut cineva prin asta sa imi spuna si mie ce sa fac.
Va multumesc!
Adriana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Cereale ai incercat sa ii dai?..fa-le de consistenta smantanii, si da-i cu lingurita, vezi daca le primeste..
Legumele, fructele, le-ai pasat, sau ai incercat doar zeama?..
Ai putea sa mai incerci cu borcanele, am auzit ca nu dau gres si sunt usor acceptate...desi stiu si cazuri in care daca au papt de la inceput borcanel, nu au mai vrut mancare facuta in casa..dar decat deloc..

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evora spune:

Din ce ai scris tu, eu nu inteleg ce legatura are diversificarea cu laptele praf! Deci, de la 5 luni i-ai introdus laptele praf si de la 5luni jumatate sucuri de fructe? Adica odata cu diversificarea-o schimbare majora in viata copilului, tu l-ai si intarcat, un stres in plus?

Nu stiu daca ai fost nevoita sa renunti la alaptat, tocmai acum, cand ai inceput si diversificarea... Poate a fost un caz de forta majora, nu stiu ce sa zic.
Schema asta de alimentatie e urmarita de un medic? Eu as fi tentata sa zic ca nu! Din punctul meu de vedere e un stres prea mare pt un bebelus, ca intr-un timp scurt de o luna jumatate sa fie si intarcat si cu meniu diversificat. E de-a dreptul bulversant...Asa incat eu zic sa lasi copilul sa se relaxeze, nu-l stresa fluturandu-i lingurita pe sub nas daca vezi ca n-are chef. Important este ca-i un copil sanatos si vesel dupa cum spui.

Cu siguranta o sa manance tot ce e adecvat varstei, dar pana atunci cred ca ar trebui sa te documentezi in privinta unei diversificari corecte, pt ca eu cred ca ai facut o greseala si tocmai de asta copilul e stresat si reticent la nou. Nu stiu daca te-a sfatuit cineva sa procedezi asa cum ai facut-o sau daca ai hotarat tu, caz in care esti intr-o grava confuzie. Cred ca sunt solutii: o gramada de carti despre alimentatia sugarului, un pediatru competent care sa te indrume, dar mai ales rabdare si intelegere pt nevoile bebelusului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:
citat din mesajul lui evora

Din ce ai scris tu, eu nu inteleg ce legatura are diversificarea cu laptele praf! Deci, de la 5 luni i-ai introdus laptele praf si de la 5luni jumatate sucuri de fructe? Adica odata cu diversificarea-o schimbare majora in viata copilului, tu l-ai si intarcat, un stres in plus?

daca e asa, ii dau dreptate Evorei..ptr ei asemenea schimbari majore, si bruste, sunt tare grele..e nevoie de timp sa se acomodeze cu toate schimbarile astea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Berarpiri spune:

Si eu am alaptat-o pe fetita mea la san pana la 5 luni jum,si
nu i-am dat nimic altceva.Am inceput cu para rasa,cu fructe...
Ambra e f. pofticioasa,si mancam si eu deodata cu ea...asa ca
deschidea gurita,fara probleme.La inceput lua o lingurita,doua...
si tot asa.Cand am vazut ca manca,cat de cat,am inceput sa-i dau
supica de legume,cu carnita (toate pasate),si la distanta de cateva
zile puneam in supica legume noi,pana a ajuns sa manance cam toate
legumele pe care mi le-a indicat pediatra.
Trebuie f. mare rabdare,e f. important sa nu o obligi sa manance.
Altfel,masa pt. ea devine un chin...
Daca a inceput sa manance putin,las-o asa...poate ca va manca mai
mult,cu timpul.

andreea, Ambra
cand implineste sufletelul nostru 2 ani
cu Ambra ;www.onetruemedia.com/shared?p=617ac8b91f0a1a8acaba53&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">puterea dragostei
,,In tot raul e umpic de bine,si in tot binele e si umpic de rau.''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Adrimir, nu te speria. Mie mi-a spus pediatrul fetitei mele ca pana spre 9 luni, laptele de mama sau formula e baza pt bebelusi, iar restul mancarurilor pe care le introducem noi sunt mai mult ca sa se obisnuiasca cu texturi si gusturi diverse. Daca papa suficienta formula (am dedus ca ai intrerupt deja alaptatul), atunci ar tb sa fie totul ok. Ofera-i in fiecare zi piureuri diverse din legume si/sau fructe, dar nu insista. Revino cu acelasi tip de mancare dupa cateva zile. Incet, incet se va obisnui cu mirosurile si gusturile noi.
De asemenea, te-as sfatui sa incerci si cu un pic de iaurt, poate ii plac lactatele mai mult decat legumele si fructele.
Mult succes si pofta buna :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Eu l-am alaptat pe junior pana la 2 luni si jumatate, a secat laptaria, asa ca am trecut brusc la lapte praf.
Nu am avut nici o problema, a acceptat laptele, a avut insa perioade cand nu manca asa de bine, ii ieseau dintii.
La mancare solida chin si alta nu, fiind pe lapte praf de la 3 luni , medicul ne-a spus sa incepem diversificarea la 4 luni si jumatate.
Ma chinuiam zi di zi si nimic, gura stransa, ori daca reuseam un varf de lingurita sa-i bag , atata icnea pana vomita.
Nu stiam ce sa-i mai fac, ii puneam piure de legume in lapte, cu asta medicul nu a fost de acord, asa ca am oprit.
Intrebat medicul ce facem, sfatul lui, incercat in fiecare zi dat cu lingurita mancarea solida pana are sa acepte intr-o buna zi.
Si uite ca pe la 7 luni si jumatate a inceput sa manance la lingurita.
Medicul aici recomanda borcanasele, asa ca am folosit numai din astea.Unele ii plac altele nu si se stramba la ele.La fructe nici gand, nu vrea si pace, poate mai tarziu are sa manance.
Acum pe 9 martie implineste 9 luni.
Am inceput cantitativ cam 2 lingurite si am ajuns la performanta de 70-100g la o masa.
Are doua mese solide pe zi, mai mult nu vrea si nici nu-l fortez.
Persista, are sa acepte pana la urma.
Nu o forta.
Succes si multa sanatate va doresc!

Mami de Matei

www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui musetto

Adrimir, nu te speria. Mie mi-a spus pediatrul fetitei mele ca pana spre 9 luni, laptele de mama sau formula e baza pt bebelusi, iar restul mancarurilor pe care le introducem noi sunt mai mult ca sa se obisnuiasca cu texturi si gusturi diverse. Daca papa suficienta formula (am dedus ca ai intrerupt deja alaptatul), atunci ar tb sa fie totul ok. Ofera-i in fiecare zi piureuri diverse din legume si/sau fructe, dar nu insista. Revino cu acelasi tip de mancare dupa cateva zile. Incet, incet se va obisnui cu mirosurile si gusturile noi.
De asemenea, te-as sfatui sa incerci si cu un pic de iaurt, poate ii plac lactatele mai mult decat legumele si fructele.
Mult succes si pofta buna :)

Subscriu la tot ce ti-a scris Musetto.
Rabdare si fiecare etapa luata pe rand, nu amalgamate unele in altele. S-a speriat bietul copilas de atata avalansa de " noutati " .

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Nu te speria ca multi fac asa. Tu ai inceput direct cu sucurile inteleg. De legume sau de fructe?
Stiu ca sunt pareri multe si diverse in pediatrie, dar eu cred ca nu e bine sa incepi cu fructe (fie ele si suc) pentru stomacul de bebe e imatur, si in felul asta ii bagi ceva acid. Si chiar daca suporta, exista pericolul sa respinga urmatoarele etape, pt ca s-a invatat cu gustul dulce.
Apoi, diversificare este o etapa de tatonare si rabdare. Trebuie obisnuita pas cu pas cu noutatile. Nu mai tin minte exact dar stiu ca eu aveam o schema destul de lunga de la pediatru la modul: azi ii dai jumate de lingurita de carne pasata, maine trei sferturi, poimaine o lingurita intreaga, atentie nu in fiecare zi carne, aveam mese doar de iaurt...in fine, asta e doar din ce-mi amintesc.
Mai era un principiu: daca respinge un aliment nou, renunti si revii peste 2 saptamani, sa aibe timp "sa uite". Daca dupa doua astfel de incercari nu merge, pui pe lista de "nu-i place" si te reorientezi .
Mare atentie, incearca sa dai in latura aia "trebuie sa aibe 55 g de carne pe zi, apoi MUSAI trebuie sa le aibe" si fac orice sa le ia. Nu aduce decat stress mamicii, ca piticii oricum stiu ei mai bine ce le trebuie
Glumesc...oricum, e general acceptat ca foarte rar copiii se infometeaza (cel putin asa mici). Daca papa putin, inseamna ca astea ii sunt nevoile. Oricum mie imi pare ca tu trebe sa lucrezi la variatie acum, nu la cantitati. Mandra ta are acum cat avea al meu la un an asa ca ..... :)

sanatate si rabdare va doresc!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Si puiul meu, care era un mancacios (cat l-am alaptat exclusiv, pana la 6 luni)a primit mancarica f greu. De cand am inceput diversificarea....a fost cosmar: nimic gatit nu i-a placut, prefera cateva tipuri de borcanele si stateam si in cap numai sa ia cateva lingurite - pot spune ca pana la 9-10 luni tot cu laptele meu aproape in exclusivitate a supravietuit. Explicatia: nu considera mancare altceva decat tatica. A fost f greu pana la intarcare, adica pana la 1 an jumatate. Eu ii distrageam atentia cu jucarii (luam cam cate 3 pe zi) si cu filmulete Baby Einstein - poate nu e cea mai buna metoda, dar a functionat
Sfatul meu este sa o mai lasi putin (pana scapa de 'fobia' de lingurita) si apoi sa o iei usurel si cand observi ca nu-i place ceva, nu mai insista, incerci altceva. Stiu...este f greu, dar pana la urma va manca

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrimir spune:

Am incercat sa ii dau prima data cereale cu lingurita dar dupa zile intregi in care mi le refuza desi le-am schimbat (combinatia fructelor), am incercat sa le fac mai "lungi", am incercat la ore diferite, am inceput sa ii pun in biberon cate o lingurita(masuri) de cereale la 4 de lapte sau doua lingurite cereale la 6 lingurite de lapte (doar in proportia asta le accepta si doar asa curg prin tetina de lapte deoarce cea de cereale nu o accepta, chiar daca e de aceelasi material si de la aceasi firma;de asemenea am incercat sa i le indulcesc).
Fructele , la inceput, i-am dat zeama, apoi am incercat pulpa. La fel si legumele.
I-am cupartat si borcanele ssi nici acestea nu le accepta

Citat:
citat din mesajul lui luny

Cereale ai incercat sa ii dai?..fa-le de consistenta smantanii, si da-i cu lingurita, vezi daca le primeste..
Legumele, fructele, le-ai pasat, sau ai incercat doar zeama?..
Ai putea sa mai incerci cu borcanele, am auzit ca nu dau gres si sunt usor acceptate...desi stiu si cazuri in care daca au papt de la inceput borcanel, nu au mai vrut mancare facuta in casa..dar decat deloc..

Mergi la inceput