mucegai-cancer pulmonar

mucegai-cancer pulmonar | Autor: rpetraru

Link direct la acest mesaj

Am vazut zilele trecute un film documentar despre mucegaiul din locuinte (pe discovery) care m-a ingrozit: de la banalul mucegai de pe pereti poti foarte usor sa faci cancer pulmonar si tot felul de alte complicatii. Eu stau la casa si in bucatarie si in baie ave nu mult mucegai ci foarte, foarte mult mucegai.A cazut tencuiala de pe pereti din cauza mucegaiului. Cauza o cunoastem, vom remedia dar stam asa de 6 ani. Cat este de grav? Am un copil de 6 ani si imi este frica ptr.el. Eu am spalat peretii la inceput cu tot felul de solutii, dar acum, cand s-a dus si tencuiala nu prea mai am ce sa spal. Va rog sa-mi dati un sfat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ai incercat mucegai-stop ?
E foarte important sa dispara mucegaiul !!!
La noi a rezolvat definitiv problema in urma unei inundatii din partea vecinilor.
De la mucei stiu ca poti dezvolta alergii urate care mai departe pot cauza alte complicatii respiratorii.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pity77 spune:

rpetraru, mucegaiul poate fi prevenit prin aerisire. In multe locuinte exista o umiditate mare, iar fenomenul de condens (in zonele neincalzite ale incaperii sau cu perete comun cu exteriorul) are loc tocmai in conditiile existentei unei valori mari a umiditatii. De aceea camere cu geamuri de tip termopan (foarte utile ca izolare termica) sunt predispuse la mucegai / igrasie tocmai din cauza unei izolatii optime in conditiile unei umiditati mari a aerului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

da, si eu sunt ingrijorata...si la noi a aparut, de cand am pus termopanele de vreo 3-4 ani..intai putin, doar in dormitor, acum avem in toate camerele...dispare cand dai cu solutia antimucegai...dar iarna, toamna, primavara, cand e umidittaea mare afara apare iar..si se extinde din ce in ce mai mult!!

asta ca aerisitul previne e DOAR o teorie!! Noi aerisim ff mult, inclusiv acum iarna stam la fiecare camera cu geamurile deschise cel putin o ora pe zi!! Si degeaba!!

Mami de fetita si de baietel 37 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

da, si eu sunt ingrijorata...si la noi a aparut, de cand am pus termopanele de vreo 3-4 ani..intai putin, doar in dormitor, acum avem in toate camerele...dispare cand dai cu solutia antimucegai...dar iarna, toamna, primavara, cand e umidittaea mare afara apare iar..si se extinde din ce in ce mai mult!!

asta ca aerisitul previne e DOAR o teorie!! Noi aerisim ff mult, inclusiv acum iarna stam la fiecare camera cu geamurile deschise cel putin o ora pe zi!! Si degeaba!!

Eseea,
Depinde mult si cum aerisesti.Trebuie aerisit de 3 ori pe zi/15-20 minute,cu geamul larg deschis,nu batant.Trebuie asigurata o temperatura constanta peste tot,pus higrometru si masurat zilnic umiditatea.
E bine daca poti sa aerisesti cu curent,vintul usuca.
Banuiesc ca acum daca lasi geamul deschis o ora,usa inchisa...inchizi geamul dar in incapere s-a racit taaare,deschizi usa,vine aer cald din rest si aerul cald in atmosfera rece da condens,umezeala,nu ai facut nimic.

Desemenea plantele multe care trebiesc des udate tin umezeala.

In general,mucegaiul de la termopane apare daca nu sunt bine izolate.Am avut si noi probleme demult,cum am schimbat termopanele si izolatia corespunzatoare,plus aerisirea corecta,nu am mai avut in veci probleme.

Mucegaiul nu dispare decit temporar cu solutii si definitiv daca se indeparteaza cauza.

_
Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Alina, aerisesc in felul urmator : cate jumatate de apartament, pe rand ( ca sa putem sta in cealalta jumatate pe timpul aerisirii, sa nu stam in curent). Deci..las la cate 2-3 incaperi geamurile larg deschise si usile intre camere deschise, de e un curent de te ia vantu'!! Aerisesc cate o ora in fiecare parte a casei de ingheti apoi pana se incalzeste iar. Nu aerisesc in etape ca altfel as sta toata ziua sa fac numai asta, in plus copilul vrea sa circule prin casa, cu greu o tin sa nu intre acolo unde e frigul mai mare.

nu am multe plante, doar cate una in fiecare camera.

altceva chiar nu stiu ce sa mai fac. Deocamdata nu e chiar de speriat ( in dormitor e ceva mai mult iar in celelalte camere doar cateva pete) dar totusi ma ingrijoreaza, se va extinde probabil...

poate dupa ce va fi izolat exterior tot blocul, va fi mai bine. Alte investitii in apartament nu vreau sa mai fac acum pt ca intentionam sa ne mutam in viitor ( nu din cauza asta ci pt ca se mareste familia). La noul apartament imi voi pune termopane cu rama de lemn, sa mai circule si aerul.

EDIT : absolut toti cunoscutii care au termopane trec prin acelasi chin, au exact aceeasi problema. Vecinul de deasupra si-a izolat interior tot apartamentul, se bucurau cateva luni ca nu a mai aparut mucegaiul si acum bomba : a aparut iar la o camera! :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

am avut si noi problema asta la apartament (tot dupa ce am montat termopane). Frecam de-mi ieseau ochii cu toate solutiile posibile cu clor.
Cred ca o solutie f buna ar fi un dezumidificator si izolatia exterioara a peretilor; aerisiri repetetate (stiu ca e greu pe timp de iarna).

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

diferite boli la ap respirator, reumatism, etc... mucegaiul este tare pervers asa ca trebuie facut orice este posibil ca sa scapi de el!
Si noi avem termopane dar eu sunt disperata cu aerisitul! cum trimit copilul la gardi cum deschid gemurile si daca este soare le las o zi intrega deschise.
Este greu dar merita pt sanatatea familiei:)

poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Sunt si eu de aceeasi parere , izolarea exterioara a peretilor.
Apoi repararea la interior.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucames spune:

din pacate si noi am avut aceste probleme, cu mucegaiul... noi credem ca din cauza termopanelor, ca-s din aluminiu, e drept ca au punte de caldura, dar tot nu mi se par a fi ok. Eu n-am frecat niciodata peretii, din cauza ca sporii de mucegai nu-i vezi, nu-i simti, dar exista si nu-i bine sa-i inhalezi!! asa ca am dat de multe ori cu Mucegai-stop, si trecea pt. catva timp; acum am reusit sa izolam apartamentul, si sper ca acest fenomen sa nu mai apara (asta impreuna cu aerisirea-evident) Mucegaiul apare si daca nu-i incalzita camera, deci sunt diferente mari de temperatura intre camere...

o zi buna tuturor!!

pozici Stefania si Luca-Mihai

mama si sotie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rpetraru spune:

va multumesc foarte mult ptr.sfaturi; am mai discutat si cu alte persoane si urmatoarea miscare pe care o fac este sa elimin raul de la radacini, adica sa refac izolatia si sa schimb termopanele in camerele cu probleme;

Mergi la inceput