tot mai multi copii bolnavi de cancer !?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu cred ca asa a fost mereu, doar ca nu se diagnosticau.
Bunica mea a avut 11 copii, din care au trait 7, ceilalti 4 au murit pana in doi ani.
Bunicii amandoi (si din partea tatalui si a mamei) au murit undeva pe la 38 de ani.
Atunci toti mureau de plamani...acum mor de cancer, atunci nu stiau de cancer.
Acum selectia naturala nu prea mai exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Eu cred ca asa a fost mereu, doar ca nu se diagnosticau.
Bunica mea a avut 11 copii, din care au trait 7, ceilalti 4 au murit pana in doi ani.
Bunicii amandoi (si din partea tatalui si a mamei) au murit undeva pe la 38 de ani.
Atunci toti mureau de plamani...acum mor de cancer, atunci nu stiau de cancer.
Acum selectia naturala nu prea mai exista.

Oho...ba inca cum exista!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biancaiordan spune:

Axxxa, nu ii dau apa la PET din aceleasi motive din care nu folosim biberoane si vesela de plastic...caci nu apa e problema, ci PET-ul.Plasticele astea contin substante numite ftalati (astia se folosesc si in cosmetice!) si bisfenol A care se "desprind" si trec in continut.Sunt extrem de toxice, am citit niste articole din presa americana de ti se face parul maciuca...Avem instalat la chiuveta de la bucatarie un filtru cu UV si folosim apa aia pentru Maya.Daca nu suntem acasa, folosim si apa plata, dar incerc sa evit pe cat posibil.

Daca vrei mai multe info, glad to help : http://organicka.ecosapiens.ro/jucarii-biberoane-toxice/
e linkul catre articolul tradus pe blogul meu

Bianca, mami de Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui biancaiordan

Axxxa, nu ii dau apa la PET din aceleasi motive din care nu folosim biberoane si vesela de plastic...caci nu apa e problema, ci PET-ul.Plasticele astea contin substante numite ftalati (astia se folosesc si in cosmetice!) si bisfenol A care se "desprind" si trec in continut.Sunt extrem de toxice, am citit niste articole din presa americana de ti se face parul maciuca...Avem instalat la chiuveta de la bucatarie un filtru cu UV si folosim apa aia pentru Maya.Daca nu suntem acasa, folosim si apa plata, dar incerc sa evit pe cat posibil.

Daca vrei mai multe info, glad to help : http://organicka.ecosapiens.ro/jucarii-biberoane-toxice/
e linkul catre articolul tradus pe blogul meu

Bianca, mami de Maya

Ftalatii si bisfenolul trec in apa (mai putin) sau in lapte (mai mult) la temperaturi mari. Cu alte cuvinte trec din din sticla in continutul acesteia daca sunt incalzite impreuna.
De asta a fost si toata campania asta cu biberoanele de plastic - se pare ca multi le incalzeau cu tot cu lapte, inclusiv la microunde, ceea ce eu n-am facut niciodata - puneam laptele incalzit in cratita in biberon, nu le incalzeam impreuna.
Mie mi se pare foarte logic sa nu incalzesti ceva in obiecte de plastic ... dar probabil ca nu e chiar asa logic.
Daca pet-ul cu apa plata nu-l pui la fiert cu totul (adica apa in PET) si apoi sa bei apa nu-i nicio problema.
Idem vasele de plastic, biberoanele de plastic - daca nu le fierbi cu tot cu continut (apa sau lapte) si apoi sa bei continutul nu-i nici o problema.
La cosmetice chiar ar fi destul de greu sa le fierbi si apoi sa le bei

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biancaiordan spune:

Sorana, ai dreptate, incalzitul la microunde accelereaza desprinderea compusilor chimici si trecerea lor in continut, insa din pacate, nu este SINGURUL motiv : bisfenolul si ftalatii trec in continut si in cazul uzurii, in momentul in care apar "zgarieturi" microscopice pe suprafatele respective (de exemplu in timpul spalarii), sau pur si simplu se "desprind" pentru ca nu sunt legati chimic de PVC - iar apa la PET poate sta luni intregi in sticlele alea..(in caldura? in frig?)ca sa nu mai adaug ca din PET-uri se desprinde si dioxina la temperaturi extreme, o alta otrava moderna..
Cat despre cosmetice, se pare ca ai inteles gresit: ftalatii sunt IN cosmetice, nu in ambalaje :adica te dai cu ei pe piele (inutil sa mai adaug ca ei trec dincolo de piele si sunt vinovati de multe afectiuni)
Scopul acestui forum este sa ne completam informatiile, asa ca postez o parte din articolele citite de mine (ele duc si catre alte linkuri interesante, pe aceleasi teme)
http://www.bisphenolafree.org/
http://www.healthy.ro/articol/Preventie/5142/Plasticul-din-care-mancam-ne-imbolnaveste.html
http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/children-at-risk-from-cosmetics-565245.html

Bianca , Mami de Maya
Blogul meu organic http://organicka.ecosapiens.ro/tag/jucarii-toxice/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Ce legatura este intre PET PVC si policarbonat (ultimul fiind cel cu bisphenol A din biberoane) ? Sunt substante diferite, PET=ul nu e PVC nici policarbonat.

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihuta

Ce legatura este intre PET PVC si policarbonat (ultimul fiind cel cu bisphenol A din biberoane) ? Sunt substante diferite, PET=ul nu e PVC nici policarbonat.

Asta voiam sa spun si eu.
Am fost foarte interesata intr-un timp de problema cu bisphenolului care trece in lapte. Pentru cine nu stie exista biberon de sticla in farmacie.
Legat de subiect am gasit atunci un articol care m-a lamurit si mi-am copiat o parte in calculator, nu mai stiu sigur de unde l-am luat dar postez pasajul poate lamureste si alte persoane:

<Contin BPA cele cu codul 7. Dar nu sunt sigure nici cele cu cod 3 (PVC), care contin ftalati si nici cele cu cod 6 (PS), care contin stirena. Sunt sigure ambalajele cu cod 1 (PET), 2 (HDPE), 4 (LDPE) si 5 (PP).

• Daca nu gasesti codul pe ambalaj te poti ghida dupa cum arata. Sticlele si biberoanele din plastic tare, lucios si transparent sunt, de obicei, din policarbonat. Recipientele moi, maleabile, opace, mai putin lucioase, sunt sigure.>

de aici reiese ca petul nu e periculos.

Mergi la inceput