Puregon
chiar nu inteleg ce s-antamplat ...totul a mers ca la carte ...dar testul tot negativ ...
dr mi-a recomandat mai demult sa incep un alt tratament ... cu Puregon !
cine a facut stimulare cu Puregon ? este mai bun decat Clostylbegyt?
blue..very blue
Raspunsuri
CODRINA spune:
Draga mea,
Si eu am facut tratament cu Clostylbergyt si am avut drept rezultat 2 chisturi de 3 si 4 cm (hiperstimulare). Doctorul mi-a prescris acest medicament fara a-mi face dozari hormonale in prealabil. Dupa aceea am luat Orgametril pentru a da inapoi chisturile. In urma dozarilor hormonale am constatat ca aveam LH-ul foarte mare. Clostylbergyt-ul contine numai LH (hormon de luteinizare) si de aceea a fost si normal sa-mi apara hiperstimulare. Puregonul contine numai FSH pur si am citit ca e mai eficient ca Clostylbergyt-ul.
Merita sa incerci. Mie mi l-a recomandat dr. Ancar, dar nu am facut tratamentul pentru ca nu am avut bani. Sunt niste fiole foarte scumpe.
Daca ai posibilitati, merita sa incerci. Totul consta in abilitatea dr. tau de a-ti prescrie dozajul necesar tie, fara a hiperstimula ovarele.
Bafta si pupici,
Codrina
BLUE ANGEL spune:
Daca ar fi numai asta dar am mai aflat ca ovulul eliberat la ovulatiein urma stimularii cu Clostylbegyt este cam "slabutz" si nu are puterea sa se implanteze ...ma rog , nu stiu cat de bine m-am exprimat dar incerc si eu ... hai ca am devenit fan , o sa ma apuc de medicina ...
aflasem ca este un medicament cam "demodat " dar eu ma mir cum de il recomanda medicii f buni ...
o zi buna fetelor si plina de speranta
blue
gabid spune:
Nu fii suparata !!!!Cu puregon va fi bine!Este mai dureroasa injectia dat foliculii rezultati vor fi buni pt un bb.Daca sotul nu are probleme trebuie sa se prinda bb.
Gabi si Simonica.
Lorelai spune:
blue,
Ce coincidenta sa vad mesajul tau chiar azi. Azi am fost la doctor sa discut optiunile pe care le am avind in vedere ca pina acum bebe nu a aparut. Eu am incercat clomid (clostylbegit??) 1 pastila si jumatate pe zi un ciclu numai dupa care am renuntat. Clomidul nu a avut efect deloc. Desi eu ovulam inainte de tratament se pare ca cu clomid foliculul a fost foarte mic. Doctorul a zis sa iau o pauza ca sa vada ce zic analizele facute in timpul tratamentului. Ca sa vezi ca la mine mai mult a stricat decit sa ajute. Doctorul zice ca se mai intimpla, se poate ca doza sa fi fost prea mica pt mine.
Azi mi-a propus Puregon si mi-a explicat care sint diferentele intre ele. Clomidul actioneaza asupra hipotalamusului care trimite un semnal la ovare ca e momentul sa ovuleze. Ovarele apoi elibereaza foliculina care e necesara pt ovulatie. Puregonul, pe de alta parte, e de fapt foliculina care o injectezi tu direct. Poti sa faci puregon si sa ai sex normal cu partenerul sau sa faci puregon si IUI. Sansele de reusita cu Puregon sint 12-14% pe ciclu, nu prea incurajatoare dupa parerea mea (daca partenerul nu are probleme). Cam aceleasi sint si la clomid, numai ca clomidul e mult mai ieftin. Doctorii in general prescriu puregon daca tratamentul cu clomid a esuat.
Sper din tot sufletul sa te afli printre cei care reusesc si sa ne tii la curent. Mie deocamndata doctorul mi-a crescut doza de clomid la 100mg (2 pastile) dar am slabe sperante ca voi reusi. Cred ca tot la injectii ajung.
Lorelai
Marcelle spune:
Dragele mele,
Eu de maine incep tratamentul cu Puregon pentru o inseminare
artificiala in cursul acestei luni, maine fiind ziua a 5-a.
Eu fac tratamentul la o clinica specializata din Lyon si mi s-a
prescris direct Puregon.Injectii pe care va trebuie sa mi le fac singura cu un stilo pt injectie.
Aici un cartus pt stilou de 600 UI costa 300 Euro,
iar 5 sticlute a cate 75 ml fiecare costa 200 Euro.
In tara cat costa? stie cineva? Poate va trebui sa continui in tara si sa stiu de unde sa imi cumpar mai ieftin.Sper sa nu trebuiasca
sa mai continuu, adica sa reusesc din prima.Va tin la curent fetelor.
Blue Angel, poate te pot ajuta cu ceva, ai retinut, de maine incep tratamentul cu Puregon.
Marcela.