De la ce varsta lectii de innot?
Baietelul meu (2 ani si 5 luni) e indragostit de tot ceea ce se numeste apa. N-am avut nici un fel de probleme inca de la inceput cu baita; nu pot sa-l scot din cada atat de mult ii place ... Nu-i placea prea tare cand venea jet puternic de apa (dusul) pe el pana vara asta cand si-a petrecut mult timp la piscina. Acolo erau tot felul de dusuri si copii fug pe sub ele si se improasca ... si acum e innebunit, sare de bucurie si aplauda cand "vine dusul".
Ii place atat de mult la bazin incat ar sta la infinit, se invinetea tot si tot protesta sa iasa; acum zice ca el stie sa innoate, se pune in cada pe burta si da din picioare, pentru ca asa il tineam eu in bazin si el dadea tare din maini si din picioare.
Vreau mult sa-l dau la innot cat de repede ( ma mosteneste la asta, mie imi place innotul), dar sa se si aleaga cu ceva, adica sa invete, ca la balaceala merge cu mine. Care ar fi varsta potrivita; la 3 ani ar fi ok?
Raspunsuri
Garofitza spune:
Dya, unde stau eu se dau copii la inot si de la cateva luni, dar sunt in bazin cu parintii.
E ok de la 3 ani, la noi aici se dau lectii de inot, o data pe saptamana. Cate 4 copii la un profesor de inot. Ora costa cam $ 15.00. Nu se balacesc, ii invata sa inoate. Asa ca nu mai sta pe ganduri.
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
Gabriela B. spune:
Buna, Dya
Cind am ajuns noi in NZ, fetita mea avea 4 ani si citeva luni. Si nu stia sa inoate. Au fost socati cei de la gradinita cind au auzit asta.Cum, la virsta asta nu stie sa inoate, inadmisibil...Veneau toate educatoarele, se uitau la noi ca la nebuni, si spuneau;imposible! parca....
Aici, fiind o tara inconjurata de apa, copii invata sa inoate de cind se nasc! la bazin (si fetita mea acum merge zilnic, 1 ora, asa-i regula aici, la scoala) sunt copii care nu merg in picioare, dar inoata super! Eu stau uneori si ma uit...ca proasta...sunt asa de draguti, cu ochelari de apa pe ochi, si cu pampersii speciali de apa...
Deci, nu cred ca este o virsta anume. Cu cit mai repede, cu atit mai bine! mai ales ca ii si place!
inotare usoara!
Gabi
ungureaa spune:
Si eu cred ca se poate incepe devreme, chiar si la sase luni. Cu atit mai devreme, cu atit mai bine caci alt fel ca adult e mai greu de invatat...
Adina si Gabriel
rosa spune:
Cu cit mai repede cu atit mai bine ! Eu l-am dat pe Victor la inot la un an jumate si i-a placut foarte mult, din pacate numai o sesiune (9 sedinte). Acum a venit toamna, va trebui sa cautam o piscina acoperita si sa continuam. Succes !
carmenp spune:
Da, si eu ma gindeam sa-l dau din toamna asta la inot pe Ionut, chiar ma gindeam daca la 3 ani mi-l primeste dar din cite spuneti voi, vad ca nu-s probleme. Chiar zilele astea astept raspuns de la cineva care mi-a promis ca ia legatura cu un astfel de instructor. Abia astept sa vad cum se va comporta Ionut!
Carmen si Ionut
Marina spune:
carmenuta ...ia uite tu la tara fetelor de discuta....cand gasiti bazinul ala super de bebei in RO si fara sa coste 500 de euro pe luna ca asa stiu si io vreo 2 sa puneti afis mare pe site ca si io vreau!
marina
dya spune:
Salut fetelor,
M-ati convins, o sa incerc sa-l dau la innot cat de repede.
Garofitza, si noi am fost la programe Mommy&Me, dar acolo stau mamele cu ei, nu sunt practic lectii de innot. Aici e cam $ 20-25 ora de innot.
Gabi din NZ, m-ai dat gata, eu n-am vazut si nu-mi inchipui cum innoata un copil la 6 luni. E super sa reusesti performanta asta!
Si aici am vazut la piscina si copii de cateva luni, dar stateau in fundulet, se jucau la marginea bazinului in apa mica ... dar numai cam atat.
lexi spune:
Dya, noi am inceput inotul (impropriu spus la varsta aia) la 8 luni, cu niste cursuri (cu mami cu tot in bazin) usurele, timp de 2-3 saptamani. Stat in fundulet pe marginea piscinei, luat de subsuori si sarit in apa, turnat apa pe cap ca sa se obisnuiasca cu apa pe fatza, aruncat de la mami la instructor si invers, timp in care lua si un pic de apa, ca doar nu mergea tot timpul numai pe la suprafata, mai facea si scufundari. Exercitii din astea simplute, dar foarte apreciate de bebelusi.
Dupa ce s-au terminat cursurile astea de bebeu, am asteptat sa se faca mai mare si sa inceapa pe picioarele/inotatoarele personale. Lucru care s-a intamplat pe la 3 ani si mai mult de jumate, intrand in grupa de preschool. E pe nivele, in functie de cat progreseaza, P1-P5, grupa in care sta pana la 6 ani. Dupa care intra la Youth 1-7.
Succese maxime si balaceala placuta!
dya spune:
Salut Lexi,
Ai dreptate, un copil trebuie sa se obisnuiasaca cu apa la inceput si sunt ceva stages pana sa ajunga sa innoate. Brian nu a fost la lectii de innot, dar am mers eu mult cu el la bazin, si e super "acomodat", face si scufundari tinandu-si respiratia acum, sare in bazin sustinut de maini, si ii chiar place sa-l tin pe spate sau abdomen iar el sa dea din maini si picioruse.
Success innotatorilor!