antena radio...

antena radio... | Autor: Taty

Link direct la acest mesaj

Ne gindim sa cumparam un teren pt. a construi in viitor o casa in Romania si ceea ce ne preocupa este ca in apropierea lui (cam la 50 m) se afla o antena de captare a undelor radio pt. intreg orasul (cred). Stie cineva daca ele influenteaza negativ? Stiam ca antenele pt. mobile nu sunt o prezenta benefica, ce parere aveti de cele radio?
Multumiri, Tatiana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

Eu lucrez la Inspectoratul Gen. pt. Comunicatii si Tehmologia Informatiei unde chair unii colegii de-ai mei se ocupa cu probleme de genul acesta. Ce pot sa-ti spun ???

Ei bine este adevarat nu este deloc indicat sa locuiesti intr-o zona cu camp magnetic ridicat.
Acum depinde si ce fel de antena este, si in ce banda de frecventa lucreaza si pentru cine. Daca poti sa-mi dai coordonatele geografice ale acestui amplasament sau alte date despre el pot sa-ti spun despre ce este vorba si ce implicatii are asupra sanatatii, nivelul de camp magnetic masurat la amplasamentul respectiv asta in cazul in care respectiva antena nu se afla in spectru guvenamental.

Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Ma tem ca ceea ce stiu acum despre amplasarea exacta a antenei, respectiv terenului, nu va fi indeajuns insa voi reveni cu informatii in caz contrar (coordonate geografice): antena se afla la iesirea sud din Botosani (directia Iasi) la capatul Bulevardului Mihai Eminescu, pe partea dreapta, in apropierea locului unde se uneste acest bulevard cu Calea Nationala! Din pacate acestea sunt unicele informatii si nu stiu daca te ajuta cu ceva pe moment! Multumesc f. mult, Ioana!
Tatiana

Mergi la inceput

Revin cu o precizare: antena e la iesirea din orasul Botosani, nu din judet.
Multumiri din nou,
Tatiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

Sunt antene la nr. foarte mari adica: Cal. Nationala 117-159-362 (de ex) pot sa-ti spun ca acea zona este super incarcata de unde radio deoarece sunt multe antene radio ale unor operatori radio giganti din tara noastra si care vor ramane acolo pt. totdeauna.

In ceea ce priveste str. Mihai Eminescu aici figureaza doar o singura firma de comunicatii prin satelit. 474506/263835 si este undeva langa benzinaria Shell.(m-am uitat pe harta orasului si nu stiu cum sunt numerotate strazile avand in vedere ca sunt doua capete ale acelorasi strazi care se intersecteaza. zona am priceput care este dar asta este tot ce stiu)

Sfatul meu: daca te afli aproape de Cal Nationala pe langa numerele pe care ti le-m spus eu zic sa renunti.

Daca mai vrei si alte lamuriri spune-mi.

Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598

Mergi la inceput

Multumesc mult pt. informatii, Ioana! Se poate ca in loc de benzinaria LUK OIL sa fie trecut pe harta SHELL? caci terenul cu pricina este vizavi de aceasta benzinarie (Luk oil)!
Multumim din suflet pt. amabilitatea ta! Cred ca vom renunta mai ales ca batrinul ne cere si cam mult!

Taty

Mergi la inceput