Urgent! Stare de greata in timpul alaptarii.

Urgent! Stare de greata in timpul alaptarii. | Autor: Denisa

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor, apelez la voi oentru ca sunteti cele care mi-au dat sfaturi bune de fiecare data.
Medicul meu de familie este in concediu. Am o stare de greata de azi dimineata, nu am diaree, nu am febra, numai niste dureri de stomac dar nu foarte puternice sau dese.
Nu stiu ce sa fac. Am incetat sa ii mai dau puiutei mele lapte de la mine pentru ca nu stiu ce am. Am sperat sa treaca, dar inca nici o ameliorare semnificativa. Dupa ce mi-am golit stomacul parca nu mai e chiar asa de rau, dar.. tot rau este.
Ma gandesc sa iau metoclopramid dar nu stiu daca afecteaza laptele.

Va rog mult sa ma lamuriti daca ati patit asa ceva.

Denisa &Diana (3 luni)

P.S: nu e sarcina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga Denisa, daca nu te stii cu probleme la vezica biliara care poate da cel mai frecvent greata, ma gandesc ca ai mancat ceva care nu ti-a priit sau poate esti stresata in vreun fel si ar putea debuta o gastrita. Greata in general poate fi semnul mai multor tulburari digestive cum ar fi gastritele de orice tip enterocolitele, duodenitele, vreo parazitoza intestinala... etc. Toate acestea pot debuta cu greata, dureri abdominale cu diverse localizari, varsaturi, sacune diarice.

Un regim alimentar ar fi cel mai indicat si bea cat mai mult ceai de menta neindulcit, zeama de orez. Daca mai apare si alte semne decat greata( varsaturi, sacune diareice) ar fi bine sa te adresezi unui medic totusi avand in vedere ca trebuie sa dai lapte la fetita. Legat de medicatie metoclopramidul este indicat in greturi si favorizeaza eliminarea continutului gastric. Nu stiu cat de indicat este in cazul tau si daca nu influenteaza negativ productia de lapte. Sfatul unui medic ar trebui.

Sanatate maxima iti doresc si atentie cu alaptatul sa nu scada productia, goleste bine sanii.

Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Draga Denisa,

m-am uitat in agenda medicala si la metoclopramid se spune sec: nu se administreaza in sarcina si alaptare. Oricum, cel mai bun e sfatul unui medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Dupa operatia cezariana, pentru 2 zile ni s-a facut metoclopramid injectabil pentru eliminarea scaunului (procedura obligatorie, din cate am inteles, in cazul nasterii prin cezariana). Si asta la toate lauzele. Se intelege ca toate proaspetele mamici alaptam.
Din cate imi amintesc eu, metoclopramidul sporeste lactatia, nu stiam sa fie interzis pe perioada sarcinii/alaptarii, dar nici nu trebuie luat fara avizul medicului.
Multa sanatate.
Vilma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Daca nu ai alt gen de probleme, poate nu ti-a priit ceva. Oricum, daca te simti un pic mai bine, eu as zice sa continui cu alaptatul.

Si eu am mai avut stari din astea, ca nu intelegeam de la ce, am avut o data si o criza pancreatica fff urata, de altfel si singura din viata mea, incat nu mai stiam ce sa fac, eram numa la , dar am alaptat de fiecare data, altfel ma scotea puiul din casa cu tipetele sale si, spre marele meu noroc, el nu a avut patit nimic niciodata.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 2 ani pe 20 septembrie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Buna fetelor, multumesc de sfaturi. Am luat un metoclopramid dupa ce am dat tot din stomac. Acum e ok, am reusit sa mananc ceva. Stiu si eu ca nu e contraindicat, chiar pe acest site scrie ca mareste productia de lapte. Oricum altul nu mai iau. Am fost disperata. I-am dat o masa de lapte praf ca mi-era frica sa nu fie altceva. Acum am inceput sa ii dau iar de la mine.

Va pup, Denisa&Diana (3 luni)

Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Draga Denisa,
O sa ti se para ciudat, dar si mie mi-a fost greata primele zile dupa ce am venit de la spital (facusem cezariana). Credeam ca e mirosul de lapte, caci alaptam extrem de des si nu mai puteam. Apoi am pus pe seama oboselii...Pina la urma a trecut cu...citeva ore de somn !

Adina si Gabriel

Mergi la inceput