Alimentatia sanatoasa. Unde o dam in bara?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Andrada , mersi de lectii.
Stiu , cei care nu fac medicina stiu mai multa medicina decat noi , idiotii care facem.
Dar te-am intrebat totusi ceva si astept raspuns , ca sa stiu daca sa ma chinui sa-ti explic sau nu .
Oricum , aroganta ta nefondata ne insenineaza clipele de plictiseala
Astept lectia urmatoare

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/


XIO subiectul asta chiar ma intereseaza si am gasit o multime de rasunsuri la ce ma interesa. Crezi sau nu eu chiar iau notite p'ici si am aplicat deja cateva sfaturi.
Te rog eu sa nu mai continui polemica asta inutila si sa nu-l tarasti la gunoi.
Am inteles de mult ca tu esti studenta la medicina si esti mai inteligenta decat toti, nu mai repeta si nu te mai zbate sa demonstrezi.
Sa stii ca intr-o discutie nu ai dreptate doar daca tipi mai tare.
Asa ca te rog frumos sa deschizi alt subiect "diabetul de la A la Z" si sa te zbantui p'acolo.
Multzam fain

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby



Inainz , inteleg ca te deranjeaza ca sunt stuenta la medicina si stiu mai multe decat voi , dar fa o pauza si vezi cum a decurs subiectul , dupa care vino si spune-mi altceva.
Cu placere!



Lady , nu la acele linkuri ma refeream , si eu stiam ce spui tu , sa nu le amesteci, ma refeream la noua teorie cum ca zaharul este bun .
Intr-o alimentatie normala omul are nevoie de 50-60% glucide pe zi pe care daca le iei din zahar, care oricum este considerat un glucid rau , n-ai facut nimic.


"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Inainz , inteleg ca te deranjeaza ca sunt stuenta la medicina si stiu mai multe decat voi , dar fa o pauza si vezi cum a decurs subiectul , dupa care vino si spune-mi altceva.
Cu placere!



Lady , nu la acele linkuri ma refeream , si eu stiam ce spui tu , sa nu le amesteci, ma refeream la noua teorie cum ca zaharul este bun .
Intr-o alimentatie normala omul are nevoie de 50-60% glucide pe zi pe care daca le iei din zahar, care oricum este considerat un glucid rau , n-ai facut nimic.


opa, stii mai multe decat noi? nush cum sa-ti zic mai protector, dar unele dintre noi pe la discutia asta nu mai suntem demult studente. incepi sa devii simpatica. semeni cu fie-mea care se-agata de manerul usii de la aragaz sa se dea utza si cand ii zic nuuu, o sa cazi, ea ii da inainte, ca stie mai bine.

la subiect, eu zic sa mai deschizi o data manualul de chimie la carbohidrati, subcapitolul glucoze si fructoze si glucide simple(zahar), iar in recreatie sa modifici cotele alea care-s de fapt 55%-75% si sa adaugi la zahar necesarul de 10% zilnic. zise o absolventa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mai Conchita , pe mine putin ma intereseaza probleme voastre cu mine.
Andrada deja e abonata , stiu ca nu-i place de mine , mie de ea nici atat, diferenta este ca eu am bunul simt prezent si cand exista ea pe vreun topic , in timp ce ea si-l pierde brusc la vederea nickului meu.

Felicitari pt. absolvire , sa deschidem toti un link pe net si sa dam niste citate e foarte simplu si uite ce medici suntem . wow!
Din moment ce eu sunt la medicina mi se par logic si normal sa stiu mai multe decat cei care nu sunt si nu au facut aceasta facultate , asa cum cei care sunt la poli mi se pare normal sa stie mai multe decat mine in domeniul respectiv , samd.NU m-am pus sa va tin teorii despre cum sa va cresteti copiii sau despre politica pt. ca nu ma pricep, v-am spus ceva ce am invatat la facultate.Ma mir ca nu vad nici un avertisment langa nickul AndradeiEvident nu

Diabeticii(unii) trebuie sa consume glucide in porportie de 50-55% in alimentatie, oamenii sanatosi isi permit si peste , este recomandat intre 45-65 % , lipide 20-35% si proteine 11-13%.


"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Teodora D.

Pateul facut in casa e OK. Iaurtul cu fructe facut in casa prin adaugarea fructelor la un iaurt simplu e Ok. Iaurtul cu fructe din comert are conservanti, coloranti, aromatizanti, iar pateul din comert e o pasta facuta dintr-un graunte de ficat, shorici si aditivi.
Citat:
Teodora ce varsta are copilul tau?
Asa ziceam si eu "nu fast-food". Pana au inceput petrecerile. Acum zic "o data pe luna merge"

Are aproape 5 ani. Pana acum nu e interesat de junk-food, desi a avut una sau doua ocazii sa manance cheesburger; l-a refuzat ingretosat. Sper sa il tina preferinta asta, desi, citind pe aici, ma tem ca la un moment dat se va lua dupa colegii lui si va incepe sa ceara prostii. Pana atunci insa mai e, macar anii astia, primii, sa manance cat mai sanatos.
Mezeluri i-am dat acum o luna (la gradi mai primise porcaria aia de parizer), niste muschi file pe paine cu unt si cu cascaval. Mi-a spus ca e mancarea lui preferata. A doua oara cand i-am dat a zis ca nu ii mai place si sa nu ii mai dau niciodata!
Citesc de ani de zile despre celebrele fripturi reci care se pun la frigider si la nevoie se taie felii si se mananca pe paine. Din ce carne le faceti, cum le faceti? Eu nu stiu sa fac fripturi care sa nu se intareasca dupa ce stau o zi sau sa mai aiba acelasi gust bun. De fapt, mie nu imi mai place carnea in mod deosebit, decat proaspat gatita. Va rog, daca aveti o astfel de reteta-minune, sa o scrieti aici!


Pentru carne de porc: un muschi intreg se impaneaza cu morcov, tzelina, usturoi, un pic de sunca de casa, se freaca bine bine cu condimente diverse, eu il las la marinat peste noapte asa frecat cu condimente intr-un amestec din vin alb+ulei de masline+felii de ceapa+piper boabe+mustar (mustar mai rar). A doua zi la cuptor cu o lingura de ulei si una de apa, cateva ore inabusit cu capac (mi se pare ca se socoteste o ora pt kg de carne dar nu sunt sigura, fac demult si il fac okiometric, nici nu ma mai uit la ceas). Pe sfarsitul coacerii il lasi fara capac sa se rumeneasca. Eu muschiul asta il pun la sandvisuri cam 3-4 zile dupa preparare.

Pentru carne de pui am o reteta de pui pe sare de la o forumista de-a noastra, Ana. e super simpla: pe o tava pui sare grunjoasa de 1 cm, peste ea pui bucatile de pui, dar sa fie cu piele pe ele, copane, aripi...eu pun si piept cu pielea in sus si osul in jos. Se face cam intr-o ora la cuptor cred...intepi cu scobitoarea si cand sucul iese alb e gata. Pieptul asta mai ales e super ok pt sandvisuri. Tot asa am mai facut si carne de porc invelita in piele de pui (ma rog, fantezie de-a mea :D).

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Xio,daca esti studenta la medicina,cind ai draguto timp sa fii atit de activa,atenta si combatanta pe la toate subiectele,fie ca e vorba de alimentatia copiilor nostri,par pe picioare,vedete sau mai putin vedete?
Am fost si eu studenta la medicina dar zau,abia aveam timp sa maninc,eram tare ocupata chiar numai cu scolile dar nah,acu'o suta de ani pe timpu'meu...

Ina-NZ ,eu mai iau pateu din magazinele cu produse biologice.E fara conservanti,coloranti si alte e-uri,desigur nu e asa gustos dar merge,tine si putin,dupa ce il desfaci intr-o zi-doua e oxidat deci trebuie consumat.

Conchita ,eu fetei mele nu i-am dat niciodata sucuri de nici un fel si nici ceaiuri.Am preferat fructele multe si variate dar in stare proaspata.Doar apa plata si lapte.Acum e mare si mai facem impreuna suc proaspat de portocale si ceai cu miere bea doar cind e racita si asta de la 5 ani incoace.






Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Mai Conchita , pe mine putin ma intereseaza probleme voastre cu mine.
Diabeticii(unii) trebuie sa consume glucide in porportie de 50-55% in alimentatie, oamenii sanatosi isi permit si peste , este recomandat intre 45-65 % , lipide 20-35% si proteine 11-13%.


mai Xio, io vorbeam despre chiftele cu Sanzi, n-am nimic cu tine. tie vad ca ti s-a pus pata pe Andrada si acum dai in oricine te roaga sa ai simtul masurii. dar in fine.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda intre 55 si 75% pentru oamenii sanatosi, 10% din zahar. acum, du-te si cearta-te si cu aia, vezi nu uita sa le arati carnetul de studenta. astept cu nerabdare ziarele de maine ca s-au autodestituit, de ciuda ca tu le stii pe toate mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina
Conchita ,eu fetei mele nu i-am dat niciodata sucuri de nici un fel si nici ceaiuri.Am preferat fructele multe si variate dar in stare proaspata.Doar apa plata si lapte.Acum e mare si mai facem impreuna suc proaspat de portocale si ceai cu miere bea doar cind e racita si asta de la 5 ani incoace.


Alina, multumesc. am cautat prin cartile mele si pe net si parerile sunt impartite despre ceai la copii. o sa raman la stadiul asta deocamdata, cu apa si lapte. in zilele cand refuza apa cu totul, ii mai dau struguri si pepene...in uichend la desert mai storc cate un mar sau o portocala si pun un deget de suc si restul apa intr-o canuta, ii da gust si o accepta asa. apa simpla, nici sa nu auda. :-(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Conchita, cum faci mamaliga cu germeni de grau? Sper ca nu ii fierbi, da? :)
Daca tu cumperi germenii de grau, vezi ca sunt de 2 feluri: prelucrati si neprelicrati termic. Trebuie alesi aia neprelucrati si mancati asa, neincalziti, ne-nimica.


A, da, cu laptele... Eu nu mai sunt deloc prietena cu laptele (desigur ca copilul a descoperit brusc cat de mult ii plac lactatele ) si il inlocuiesc cu lapte de migdale, combinat cu lapte de orez/mei (in principal).
Laptele de migdale este extrem de hranitor si se face mega usor. Plus ca eu cred ca e superior laptelului de vaca.


Citat:
Reply with Quote
Noi pastram intotdeauna proportia o parte carne doua parti vegetale si nu paine.




Ina_nz, la baza piramidei alimentatiei sanatoase stau cerealele.
Cerealele nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie sanatoasa (desigur, nu sub forma de paine alba)., ba inca trebuie consumate in cantitati mai mari decat legume, fructe, oleaginoase, leguminoase si altele :).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Alina, acum am observat ca esti graviduta :).
Felicitari!!!!!!! si sarcina usoara!!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Conchita, cum faci mamaliga cu germeni de grau? Sper ca nu ii fierbi, da? :)
Daca tu cumperi germenii de grau, vezi ca sunt de 2 feluri: prelucrati si neprelicrati termic. Trebuie alesi aia neprelucrati si mancati asa, neincalziti, ne-nimica.


A, da, cu laptele... Eu nu mai sunt deloc prietena cu laptele (desigur ca copilul a descoperit brusc cat de mult ii plac lactatele ) si il inlocuiesc cu lapte de migdale, combinat cu lapte de orez/mei (in principal).
Laptele de migdale este extrem de hranitor si se face mega usor. Plus ca eu cred ca e superior laptelului de vaca.


aa, pai sa vezi, nu stiu asta cu prelucrarea termica...invata-ma si pe mine. fac mamaliga si cand o pun in ceaun presar germeni de grau sau flax seeds si amestec. e de bine?

lapte de migdale, de orez, de mei? n-am auzit, povesteste mai mult, prima oara cand aud. pe-aici s-o gasi asa ceva?

p.s. Alina, noroc cu Denizel perspicace, felicitari si sarcina usoara!

Mergi la inceput