asigurare medicala in RO (privata)

asigurare medicala in RO (privata) | Autor: Scuffy

Link direct la acest mesaj

eu sunt plecata numai din aprilie din RO, dar nefiind interesata in acest domeniu, nu stiu care e situatia. eu o sa am un bebe in ianuarie, sunt asigurata aici in US, si asigurarea sotului (ma rog, logodnicului, insa figuram ca si casatoriti) ar acoperi si alte tari. noi intentionam sa mergem in RO anul viitor si eu as vrea sa stau mai mult acolo, insa ma ingrozeste sistemul medical din RO, si mai ales cu copil mic mic e destul de riscant. stiam ca nu se pot face asigurari medicale private, dar nu sunt sigura. voi ce stiti? ce s-a mai schimbat? sau cum stau lucrurile?
as vrea sa-mi asigur copilul si pe mine, la o clinica ca lumea, care in caz de urgenta sa te trateze ca atare, nu sa stai sa astepti salvarea care nu mai vine, cum e in RO. costurile nu se pun la socoteala, caci asigurarea de aici va plati totul.
dar nu stiu daca se poate asa ceva in RO...
help!!!

numai bine,
scuffy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

PARERE PERSONALA*
Eu nu-nteleg ce vrei sa afli de fapt.In Romania pentru tot ce platesti(ma refer la servicii medicale,bineinteles) ceri chitanta si la intoarcerea in US primesti banii inapoi...asa as fi putut proceda in Japonia,dar n-am facut-o.
Eu nu mai locuiesc in tara de 4 ani,dar merg de doua ori pe an.Am gasit un pediatru pentru Iepu' si oricand am oareshce ingrijorari il sun pe om si vedem ce-i de facut.Nu m-a preocupat pana in momentul de fata decontarea banilor platiti pentru servicii medicale in tara.
Ce-nseamna "sa-mi asigur copilul si pe mine la o clinica ca lumea,care in caz de urgenta sa te trateze ca atare"?La clinica nu te asiguri,te tratezi,asigurare spui ca ai...Cauta un pediatru serios pentru bebe si toate vor fi OK.Sarcina usoara si sedere placuta in tara!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Scuffy spune:

ma refeream sa-mi cumpar o asigurare, sa platesti lunar o suma, in caz ca se intampla ceva intr-un an de zile cat as sta acolo, copilul si cu mine sa fim asigurati, caci eu asigurarea prin servici mi-am pierdut-o. firma de asigurare de aici deconteaza orice interventie, insa ca sa nu pun eu banii cash gramada la un moment dat, as prefera sa-mi fac o asigurare la o clinica gen Medicover, Medsana, Interamerican, si altele care mai sunt. intrebarea era daca se poate, caci eu o data, mai demult, am intrebat la medsana daca o persoana fizica isi poate face asigurare la ei si parca mi-a zis ca numai firmele, daca lucrezi la firma respectiva ai parte de asigurare. asa ca asta era intrebarea mea, daca s-a dezvoltat sistemul de asigurare privata in RO. sper ca am fost mai clara acum....
scuffy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

poti sa-ti faci pur si simplu un abonament la o astfel de clinica. Dai banul si asta e...indiferent daca esti persoana fizica sau juridica. Cred ca confunzi putin notiunea de asigurare. Asta e pur si simplu o maniera de a te aronda la serviciile unei clinici si in functie de tipul abonamentului beneficiezi de anumite servicii.
Vezi de ex www.medicover.ro...si cred ca si ceilalti au site.

marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Scuffy spune:

cred ca nu sunt eu prea clara. intrebarea mea era daca in RO se poate face ca aici, in america, de ex. iti cumperi o asigurare de l ao firma de asigurari privata. asa ceva e posibil aici si intrebarea mea era daca in RO, un turist de ex care sta mai mult timp isi poate cumpara o astfel de asigurare de la o astfel de firma.
scuffy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by Scuffy

cred ca nu sunt eu prea clara. intrebarea mea era daca in RO se poate face ca aici, in america, de ex. iti cumperi o asigurare de l ao firma de asigurari privata. asa ceva e posibil aici si intrebarea mea era daca in RO, un turist de ex care sta mai mult timp isi poate cumpara o astfel de asigurare de la o astfel de firma.
scuffy

Vezi ca pe link-ul asta cu medicover dau mai multe detalii. E un fel de asigurare privata dar se numeste abonament. Au si serv de ambulanta si tot tacamul, acuma depinde in ce oras mergi si daca acolo gasesti o astfel de clinica. Case de asigurari private asa cum sunt in USA si aici, si probabil in multe alte tari, nu sunt inca in Ro. Primul lucru pe care tb sa-l faci cand ajungi e sa iei leg cu un pediatru bun, la care sa poti apela la orice ora, sa aiba si un inlocuitor in caz ca e plecat s.a.m.d. Iar daca dr. asta are grija de tine poti beneficia de serv. bune si la un spital normal, zic eu. Inca o data, depinde unde mergi.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput