mituri despre antibiotice

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Eu nu am curaj sa administrez copilului nimic fara sfatul medicului. Bine, daca face febra f mare ii dau nurofen si, miscarea numarul 2, sun la dr.
Foarte rar se intampla sa nu respect recomandarile pediatrei (marturisesc ca mai "tai" ultimele doze de nurofen sau de sirop de tuse daca=s eu fff convinsa ca e gata si daca vad ca ameninta rau cu vomitatul).

Despre antibiotice e o intreaga istorie. Nu stiu sa explic medical dar, dintr-un motiv sau altul, asupra mea nu prea au efect. Mi s-a intamplat de cateva ori in ultimul an sa iau antibiotice pentru raceli mai mult sau mai putin grave (d'alde bronsite si pneumonii, nu asa pt orice....), sa imi fie bine alea 10 zile cat iau antibioticul, iar in a 11-a zi sa ma dau la loc cu majoritatea simptomelor. Anul asta din august pana in noiembrie am tras de o bronsita, ba tratata cu antibiotice, ba ignorata. Prin urmare eu-s omul homeopatiei. Care m-a si scapat de numita bronsita.

La Matei sunt viroze (ma rog, raceli) care trec cu si viroze care trec fara antibiotice. S-a intamplat ca pediatra sa se riste de vreo doua ori si sa nu ii dea antibiotic ca dupa aceea sa fie totusi nevoie sa ii dea.

Este adevarat ca orice are efecte adverse. Pe mine poate ca as risca sa ignor recomandarile medicului si sa merg pe parerea mea ca altul e tratamentul cel bun, dar pe copil nu am curaj. Ma informez in toate partile, dar incerc sa tin minte ca nu-s medic si nu-mi incerc parerile despre un medicament sau altul pe copil. Da, sunt medicamente pe care refuz sa i le administrez pt ca am observat anumite efecte adverse, dar si asta o fac tot dupa ce discut cu medicul (am noroc ca pediatra noastra crede f tare in intuitiile mamicilor....)
Asa incat cred ca, decat sa ne instruim intre noi despre medicamente e mai bine sa ne gasim medici in care avem incredere.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Eu nu prea agreez antibioticele, dar daca trebuie sa aleg, aleg raul cel mai mic. Si cand copilul are 39 si urca, fuguta la dr. Si cu antibiotic trece intr-o zi, iar in 3 copilul e ca nou. Dar daca avem 37 - 38, rabdarica si homeopate si ne facem bine.

Mergi la inceput