Atentie la pufuleti!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanamada

Ramonella EXACT asta este problema...multa lume crede ca sunt doar malai si sare si vezi bine ca nu sunt!

Exista si pufuleti fara E 102. Cei din poza, intr-adevar, au colorantul acela galben. Dar pe astia simpli ii consider inofensivi si copilul meu a mancat cativa cand am mers in Romania. Dar nu era bb (oricum, unui bb nu e recomandat sa-i dai sare pana la 1 an), avea deja cativa anisori, vreo 4 si nu i-am cumparat lui special, doar l-am lasat sa ia din punga mea. Normal ca nu mi-as fi permis sa mananc de fata cu el ceva ce lui i-as fi interzis categoric, de exemplu bomboane cu cappuccino dar nici nu mi-am propus sa cad intr-o extrema cum ar fi sa-l privez toata copilaria de ciocolata. Asa ca mananca, dar cu masura. Fructele ii plac cel mai mult si stie ca sunt sanatoase. Despre salamuri si crenvursti n-arte o parere buna, stie ca-s nesanatoase si ca au un E rau (250)
Chipsuri, la fel - nuuuu, ca-s pline de acrilamida, fuge de ele.
Si la gradinita fac lectii despre alimentatia sanatoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Si eu sunt de parere ca hranirea copilului a devenit un subiect monden. Eu ii mai dau 3-4 pufuleti care nu contin colorant si sincer nu cred ca-l distrug. Mai fetelor, si noi am mancat pufuleti la greu, in copilareia no0astr si imi amintesc ca mai sugeam si punga aia pana mi se facea rau... Eu nu cred ca suntem toti bolnavi, dc exista cazuri izolate atunci nu e neaparata nevoie sa ni se intamplerdsi noua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

si eu i-am dat cand era mai mic. acum nu mai vrea.......mai bine asa! si apropos de alimente nesanatoase, eram in parc asta vara si mancam niste covrigei din aia cu sare, luciosi. una din mamicile cu care imi faceam veacul, mi-a zis ca lucreaza intr-o fabrica care face astfel de covrigei si stiksuri. mi-a zis ca luciul se da prin trecerea covrigului printr-o solutie diluata de soda caustica!!!!!!!!!!!!si ca ea nu putea niciodata sa isi faca manichiura cand lucra pt ca o ustura ca naiba mana de la solutia aia.....asa k.......POFTA BUNA!

"Nu furati! Guvernul uraste competitzia!!!"

Mergi la inceput

Chipsurile si sticksurile, taiati-le de pe lista! Sunt adevarate surse de acrilamida, substanta cancerigena. Si cartofii prajiti o contin, aveti grija si cu ei.
Pe langa astea toate, pufuletii simpli mi se par chiar "safe".
Si nu le dati sa bea Fanta, Cola si altele asemenea. Mai bine suc de fructe facut in casa.

Ce pofta de pufuleti mi s-a facut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Avand in vedere ca eu am deschis acest topic, ma simt obligata sa raspund fiecarei persoane...mai mult, vreau sa subliniez din nou, ca eu ma refeream strict la persoanele care dau pufuleti "ca sa mestece" ca "ce altceva sa le dea sa manance" ca "sa manance
ceva in parc sa nu fie cu burta goala" etc, etc...adica la extreme nu la persoanele care dau ocazional cate un pufulet copilului...faptul ca unele au ales sa nu le dea deloc din punctul meu de vedere este laudabil...si inca ceva - discutam aici despre bebelusi si copii pana la doi ani ...in mod cert, cei mai marisori nu au cum sa fie "feriti" de tentatie..desi vad ca unele mame reusesc si bravo lor!
Dianami, nu este primul caz despre care am auzit..termenul "se topesc" este relativ...pentru ca ei de fapt se fac ceva gen clei...nu o data mi s-au lipit de cerul gurii sau de masele....asa ca nu stiu cum nu se inneaca un bebe mic cu ei...mi se pare ciudat!
Filofteia, felicitari...sper sa pot face si eu cu fata mea la fel...eu una incerc, pentru moment este mica si merge...sa vedem mai tarziu!
Lory, incerc sa-ti raspund punctual...da, in mod normal pufuletii nu se fac asa - cu adaosuri de coloranti, dar te risti? stii care sunt aia safe si care nu? Eu una prefer sa nu-i dau chestii inutile pentru organism si sa mai si risc!
Conform legii, orice producator este obligat sa treaca pe eticheta ce pune inauntru..ca o face sau nu asta numai ei stiu...nenea care a facut analiza a procedat exact asa cum se porcedeaza la astfel de analize ...citeste ce scrie pe eticheta si spune ce inseamna fiecare ingredient si ce efecte are asupra sanatatii etc. Analize de laborator se fac numai in cazul unor studii sau in cazul unor reclamatii.Nurofenul pentru copii este un produs "destinat" copiilor si, ca atare, nu cred ca sunt nebuni sa bage un colorant daunator ca altfel l-ar fi scos de pe piata asa cum au facut cu alte sute de medicamente...pufuletii nu sunt "special" destinati copiilor sunt un produs de larg consum. Mamaliga este malai pur...pufuletii sunt malai grisat cu adaosuri si expandari...nu este acelasi lucru. Cat despre exagerare, ma repet vorbim aici de bebelusi...ti se pare o exagerare sa alimentezi un bebe cu ceea ce ii este bun, necesar si ii aduce un aport de ceva in organism sau sa ii dai pufuleti, pufarine sau mai ce stiu eu in loc de fructe ...eu una sunt foarte atenta la ce mananca copilul meu si da, pana cand va creste si va constientiza si va pofti si poate nu voi mai pute evita sa-i dau, nu ii dau lucruri care nu-si au rostul in organism.
Gargoyle, poate te va surprinde, dar sa incerci sa te uiti in parc sa vezi cati copii mananca cate o punga de pufuleti odata si parintii sunt extrem de fericiti de acest lucru...ba chiar se lauda ca bebelusul lor a invatat sa mestece dandu-i pufuleti sau ca la "gustarea" de dupa-amiaza a mancat 7 biscuiti si o punga de pufuleti. Copiii mananca ideal cat sunt bebelusi pentru ca mananca ce le dam noi...daca le dam "ideal" asta mananca...daca recurgem la "salvari" (care sunt doar in capul nostru salvari!) gen indopat cu pufuleti sau biscuiti sau mai stiu eu ce...aia nu mai este normalitate...ocazional si moderat, da, la copiii mai mari care inteleg si poftesc...dar ce sa pofteasca un bebe de 6luni-1 an la pufuleti daca nici nu stie ce sunt aia?Alimentatia sanatoasa nu este o moda...este o necesitate in contextul in care mancam din ce in ce mai prost, realizam ca mancam prost si indiferent cat ne ferim...tot prost ajungem sa mancam...mergand pe acelasi principiu spus mai sus...atat cat este mic, copilul poate fi ferit si stomacul lui se poate dezvolta normal si bine...mai tarziu, desigur nu se va mai putea pentru ca intervine si vointa lui si mediul in care traieste etc.Cat despre aia cu copiii de la tara....sa fim seriosi...rata de mortalitate la tara (chiar si la nou-nascuti) este mult mai mare si asta nu este de la aerul curat ci de la ignoranta si de la mizerie...dar asta este deja alta discutie.
Toate bune la toata lumea

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Hai ca intre timp ati mai raspuns!
Mychyte-am prins!!!!Sa stii ca faza cu acei covrigi mi-a fost si mie spusa de un nutritionist si de catre mama mea care a avut legatura cu domeniul la un moment dat ...ca eu bag la greu din aia Maxi- mix....asta este alta poveste...se vede pe stomacul meu ce bine imi fac porcariile!
Cristina C, exact despre asta vorbeam...despre bbei....la cei mai mari e greu sa le mai interzici...eu intr-un singur loc am mai vazut niste pufuleti fara E102, dar erau atat de prost ambalati (adica pungile aveau gauri...asa ca mi-a fost frica sa iau sa nu ma trezesc cu alte minuni in punga...apropo, eu mananc din aia cu E102 si cu cascaval si cu toate porcariile posibile (dar doar cand nu e Catinca prin preajma)
Andreea asta cu cazurile izolate si cu ce am mancat noi...eu nu o inghit cand vine vorba de copii....faptul ca noi mancam toate porcariile, ca le-am mancat nu inseamna sa-i dau si ei...si inca ceva....bolile de stomac la generatia tanara NU SUNT cazuri izolate...faptul ca tu esti sanatoasa este un caz izolat....peste 60% din persoanele de peste 20 de ani au probleme grave sau mai putin grave de stomac si din pacate asta este o realitate nu o moda! Iti spun asta pentru ca la un moment dat eu am fost diagnosticata gresit cu o boala cumplita de stomac (slava domnului nu era aia!) si am citit foarte mult in acea perioada...de atunci mi-am schimbat destul de mult stilul de viata, dar mai scap si eu la prostii si la e-uri ca n-am ce face, sunt om

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Mie imi plac pufuletii dar la copii nu. Educatia, de. Asa ca iau pufu simpli cu surprize, ei iau jucaria ca nu le plac pufuletii iar eu ii mananc Poate ma apuc si eu de o cura de slabire cu pufuleti

Am copii tare cuminti. Nici de la straini nu mananca prostii. Alin (7 ani) intraba retoric "da' ce, astea sunt bune?" iar Iulia,
de 4 ani, zice stramband din nas toata "astea nu sunt bune, ieeecs, ce porcarii" asa ca interlocutorul ramane masca.

Mergi la inceput

Oana, si eu la fel, mancam pe furis din aia cu gust de pizza si cu E-urile de rigoare.
Sa fie asta singurul viciu al meu, ca in rest nu beau, nu fumez, vin devreme acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanamada

Andreea asta cu cazurile izolate si cu ce am mancat noi...eu nu o inghit cand vine vorba de copii....faptul ca noi mancam toate porcariile, ca le-am mancat nu inseamna sa-i dau si ei...si inca ceva....bolile de stomac la generatia tanara NU SUNT cazuri izolate...faptul ca tu esti sanatoasa este un caz izolat....peste 60% din persoanele de peste 20 de ani au probleme grave sau mai putin grave de stomac si din pacate asta este o realitate nu o moda! Iti spun asta pentru ca la un moment dat eu am fost diagnosticata gresit cu o boala cumplita de stomac (slava domnului nu era aia!) si am citit foarte mult in acea perioada...de atunci mi-am schimbat destul de mult stilul de viata, dar mai scap si eu la prostii si la e-uri ca n-am ce face, sunt om

Si mie imi plac trimiterile la copilarie, la vremurile alea bune in care copii mancau sorici si beau lapte direct de la uger...oare de ce ne laudam cu cea mai mare mortaliatate infantila, comparabila cu tarile africane???? Si acum a mai scazut, in vremurile de care ne aducem aminte cu nostalgie era si mai rau...

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)

si a cui o mai vrea sa vina 21

MINUNEA MEA

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Si eu mereu cu gandul la alimenatia sanatoasa...am fost in piata sa cumpar legume, fructe. Vad spanac, intreb de unde-i...da' de unde sa stiu eu doamna, nimic, nicio informatie . Pe urma vad numai mere unu si unu, dovlecei de la turci, rosii de asemenea (apropo nu mai stiu pe unde citeam ca prin Rusia parca s-a interzis importul de rosii turcesti); puii sunt cu hormoni, pestele are mercur, medicamentele au si ele aditivi, respiram aer poluat, etc. Asa ca ma intreb uneori daca nu cumva sunt mai sanatoase carnea de porc sau oul si cartoful din propria curte si fara nicio "interventie". Dar de, de cand cu abundenta asta de informatii, avocado e mai bun, broccoli are mai mult fier..etc.
Si credinta ca dam copilului cei mai bun, fara E-uri cu astfel de produse pe piata, mi se pare astfel demolata. Oare broccoli si dovlecelul de la turci or fi mai bune dact pufuletii?
Astea sunt niste intrebari retorice, sper sa se inteleaga ca nu sunt adepta cipsurilor si a colei la pranz. Dar mai stii, fac precizarea..

Mergi la inceput