Despre cipuri. Fara ´´numarul fiarei´´

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

lady, nu e chiar imaginatie in stare pura, uite postarea ilsei

am vazut un documentar duminica, despre cele mai noi si mai performante masini...intre altele, masini care pornesc fara cheie, numai cu amprenta posesorului

fi-miu , fericit:"iti dai seama, nu vor mai fi hoti"


Ba vor mai fi, amprentele nu-s chiar atat de greu de obtinut. Tocmai asta fiind marele pericol in societatea care se prevede.
Ca o paranteza, Doamne Fereste sa dai de un hot mai lipsit de metode tehnice care decide sa-ti taie mana ca sa-ti fure masina (ca de nu porneste fara amprenta ta).
Ok sa zicem ca se aduna toata informatia despre persoane intr-o mare baza de date. Se ridica atunci urmatoarele intrebari:
1. cei care au acces la baza asta de date cum facem sa ne asiguram ca folosesc informatia corect si nu incearca mani****rea ei?
2. presupunand ca cei ce aduna informatia asta au numai ganduri curate(desi e greu de crezut) cum faci sa o protejezi de atacurile celor care vor sa o foloseasca nelegal?
Era filmul ala "Reteaua" (parca as asa se numea). Mie scenariul mi s-a parut incredibil atunci insa devine din ce in ce mai actual. La fel ar putea fi si "Minority Report" desi un pic mai tras de par.

Eu nu sunt de acord cu aceste pasapoarte, si nu din motive de isterie ci din motive rationale. nu vad cum ma poate proteja un astfel de sistem. Dezavantajele pe care eventualele abuzuri mi le pot aduce depasesc cu mult avantajele.

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilse

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Eu nu inteleg un lucru. Se tot spune ca aceste pasapoarte ne invadeaza intimitatea. Cum?Spuneti voi fetelor din afara, care aveti pasapoarte cu cip

Se refera la posibilul control din partea Guvernului(eventual)?
La stocarea mai multor informatii(conturi bancare, taxe platite sau neplatite, boli, tratamente,etc)?


ladyJ iti dai seama ca si daca asa este nu vei gasi nici un oficial(nu-mi plac sa scriu niciun legat, sorry) care sa recunoasca ca asa este.

Ce-ti pot spune cu siguranta este ca poti suna oriunde, nu conteaza unde, gen compania de electricitate si te gasesc imediat numai dupa data de nastere sau adresa, deci cu alte cuvinte toate datele astea despre noi care ar trebui sa fie private,nu sunt.

Ba mai mult te suna tot felul de tembeli de la companii care vor sa te "agate" cica marketing my ass si iti spun deja pe nume, de unde pana ma'sii au numele , stiu pana si de la ce companie iti vine internetul, electricitatea, unde iti faci cumparaturile, am avut neplacuta surpriza sa intreb de unde are nr meu de telefon si mi-a raspuns:pai cumparati de la albert hein, nu-i asa? sa innebunesc nu alta...deja cand ma suna "agresivi" d-astia am ajuns sa raspuns reflex:doamna T? eu: nu greseala si inchid, zdrang.

Da...aici stiu tot, de la ce boli ai avut,ai, au introdus deja dosarul medical digital, cica pentru binele nostru.

Ma rog e mult de discutat despre controlul exercitat de stat asupra cetateanului de rand, nu vreau sa ma intind si oricum nu cred ca face subiectul de fata, nu?



eu si 3 banditi: ilse, sven si thor



Nu am apucat sa citesc decat aceste doua pagini dar m-am oprit ca sa dau raspuns aici cu scuzele de rigoare ca sunt of topic: era un subiect deschis nu mai stiu de cine legat de un formular prin care unei persoane i se aducea la cunostinta ca datele personalele ii sunt preclucrate in temeiul legislatiei pe date personale. Au fost acolo o serie de raspunsuri de genul :"deh, formulare ..nimic interesant". am scris si acolo si scriu si aici:nu luati chestiile astea asa de usor ca nu e cazul, deschideti ochii la ce semnati ca sa va cunosteti ulterior drepturile.
Iar daca stiti sau banuiti ca dazerle voastre cu caracter personal sunt prelucrate de o firma puteti sa solicitati informatii in acest sens (in temeiul legii nr. 677/2001) si sa solicitati stergerea acestoar preclucrari.

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Citat:
citat din mesajul lui fdoina
eu nu consider ca discutam despre pasapoarte si cipuri, ci despre o cutie a pandorei pe care aceste aplicatii ale tehnologiei o pot deschide

Din cate inteleg, daca acceptam pasaportul biometric inseamna ca in curand ne vor implanta cipuri in creier care ne vor transforma pe toti in zombie la cheremul unui hitler sau stalin?
Asta seamana cu o eroare de rationament care se numeste "Panta alunecoasa":)

Cipurile alea exista de vreo 50 de ani... si de cel putin vreo 20 se vorbeste despre posibilitatea implantarii lor in corp (inclusiv in filmele SF de care zice ileana).

Aceeasi isterie s-a iscat si la aparitia cartilor de credit, oamenii protestau ca nu mai au viata privata, ca vor fi controlati etc. Pe undeva exista o urma de adevar, nimeni nu stie azi mai multe despre noi decat bancherul personal: un extras de cont e mai detaliat decat orice spovedanie Bancherul stie in ce tip de casa locuim, ce masina avem si cat o folosim, ce marca de haine preferam, cat mancam si de unde, cat de des mergem la restaurant, unde ne facem vacanta, de cate ori mergem la librarie sau la teatru etc. E un fel de duhovnic la puterea 10:)) Cu toate astea cartile de credit au fost acceptate cu usurinta pana la urma pentru ca reprezentau un sistem mai practic, mai sigur, mai rapid, mai eficient etc. Nu numai ca s-a trecut cu vederea imixtiunea nasului bancherului in viata noastra privata dar il mai si platim (scump!) pentru asta:))
De aceea probabil ca in viitor copiii nostri nu numai ca vor face ei insisi demersurile pentru implantarea cipurilor dar vor mai si plati bani grei pentru asta:)

Altfel, la ora actuala pe glob exista f multe societati ne-informatizate si cu sanse mici de informatizare in viitorul apropiat .. la o adica, cei care se tem de o asemenea evolutie au (inca) de unde sa aleaga:)






Nu toti care se opun acestor masuri sunt pur si simplu isterici impotriva tehnologiei.
Ok, este o tehnologie avansata si cu beneficii interesante, insa revine problema odata obtinuta informatia respectiva cum va fi ea folosita? Cum se poate garanta ca nu va fi folosita informatia in scopuri represive, ori ca informatia nu va ajunge publica?
Este o tehnologie care ridica impedimente mari, de unde stii ca se vor multumii doar cu amprente si datele specificate acum?
Ce ii opreste ca in cativa ani sa iti bage in baza de date ADN-ul, religia, preferintele politice, vicii etc. Unde se trage linia?
Avansul tehnologic este remarcabil, dar este intradevar necesara implementarea unei astfel de masuri?

Si legat de ce alegeri au cei care sunt impotriva masurii sunt doua scenarii posibile:
1. daca tarile respective raman fara aceasta masura implementata, tarile care au ales sa o implementeze vor fi fortate sa blocheze accesul la granite pentru ca altfel utilitatea sistemului ar disparea (incalcarea dreptului de libera circulatie + izolarea tarilor subdezvoltate si rebele, situatie proasta pentru ca le poate omori din punct de vedere economic, ar echivala cu un embargo)
2. tarile care nu sunt informatizate aleg sa inplementeze sistemul la presiunile tarilor care au tehnologia si atunci vei fi fortat sa accepti pentru ca altfel nu poti face parte din societate, iar scenariul asta mi se pare cel mai nasol.


Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Cipuri umane, pai tocmai ce citesc acuma pe un forum olandez o discutie despre asta.
Vad ca deja e o practica in Statele Unite, sper sa aiba ceva creier pana cand ajungem iar in viitor macar europenii astia, sa se foloseasca de cuvantul ala deja vad golit de continut "etica".

aici un link despre istoria cipurilor umane, implantate(la asta ma refer):
http://en.wikipedia.org/wiki/Microchip_implant_(human)


eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput