Sfaturi bb de 4 luni
Cum nu merge cautarea o sa apelez la voi sa ma ajutati. Puiul meu de 4 luni nu a luat in greutate in ultima luna desi in celelalte luase destul de bine. S-a nascut cu 3.400 si 52 cm acum are 5.780 si 64 cm. El manca numai san si un piculet de suculet de morcovel, mar si portocala. Manca la 4 ore si zi si noapte fara sa isi fi scos vreo masa pana acum. E un copil activ, nu e plangacios ba chiar vorbaret si zambaret.
Pentru ca in ultima luna nu a luat deloc in greutate pediatra ne-a sfatuit sa ii dam formula, cereale si supita.
Orice credeti ca mi-ar folosi va rog sa imi spuneti.
Am inceput la masa de la pranz sa ii dau supica de morcovel cu cartof. De fapt i-am dat zeama si i-am dat si doua lingurite de pireut.
Aseara i-am dat formula si azi noapte (cate 100ml). Toate mesele le-am completat punandu-l la san sau dandu-i san inainte.
Mananca bine si la san si biberon si cu lingurita. De fapt mananca orice ii dau.
La care mese sa ii dau formula? La toate? Cat cantitativ?
La care mese sa ii dau cereale?
Va astept cu orice sfat pentru ca nu mai pot.
Multumesc.
Raspunsuri
parpalak spune:
Aalina, din lipsa mea de experienta, imi dau si eu cu parerea: eu i-as da formula la toate mesele, pina zice el singur ca nu mai vrea, cu exceptia mesei de supica si pireut, ca nu-mi prea dau seama cum ar reactiona in burtica cocktailul. Dar cu atita biberon, sa nu cumva sa pice in a nu mai suge cit trebuie. Poate pui mina pe o pompa si mai mulgi si tu ce nu papa puiutul, ca cica pina-n 6 luni nu-si fac anticorpi singuri.
Succes, rabdare si ingrasare rapida. Si tu stai calma, ca gata, ai luat masuri iar el maninca, rezolvarea-i dupa colt.
Sanatate la bebei si mamici.
korinna spune:
Aalina..nu stiu ce sa zic,dar daca nu a luat in greutate..clar ca e ceva cu papica lui.Inseamna ca laptele tau nu-i mai e de ajuns,sau ca nu mai contine acel cevas care-l facea sa creasca.
Stefan al meu a facut pe 31 august 3 luni si are 6,700.
Dar papa numai formula.As vrea sa-i dau si mere suc,dar culmea..in Galati nu gasesc mere dulci nici moarta.Asa ca am lasat-o moarta.Deocamdata numai lapte.El bea BEBELAC.
Asa ca e k zic eu daca-i dai lapte formula si cum a spus medicul tau.Nu are mult in greautate,dar ficare bb are ritmul sau...totul e saa nu fie descendent.Am citit in "mama si copilul"ca daca faci un grafic al greutatii e k daca e ascendent sau daca e paralel cu cel ascendent,dar tb anuntat medicul daca e paralel cu liniade jos sau descendent.
sanatate si un bb voinicel!
KORINA mamica x 2
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=408
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=457
Sobo spune:
Si eu am avut probleme pe la cinci luni, sugea doar san si inca nu divesificasem. Doctorul a recomandat doua zile sa fac proba suptului (dupa fiecare masa). Eu nu mai aveam lapte destul. Culmea ca nu plangea intre mese de foame, doar ca nu lua suficient in greutate.
Ca remediu am inceput cu diversificarea (la inceput banana cu branza de vaci facuta in casa) si la fiecare supt completam si cu lapte Milupa.
Sanul poate fi insuficient dar nu poate fi de proasta calitate, mai ales dupa cateva luni (eventual dupa 1 an sau mai mult).
Incearca sa-l alaptezi in continuare.
Daca se dovedeste ca nu ai lapte suficient schimba-ti regimul alimentar si odihneste-te.
Succes.
Sobo si BB Dragos
parpalak spune:
Sobo, la masa cu banana si brinzica ii dai si lapte? (matern sau formula)
Sanatate la bebei si mamici.
iubibubi spune:
eu ii dadeam o singura masa pe zi de cereale. daca vroia si lapte dupa, ii dadeam si lapte. atunci il alaptam, dar, daca vedeam ca nu-i ajunge, ii completam si cu bibe. despre cantitati nu stiu ce sa-ti spun, nu cred ca e regula. da-i cat vrea. al meu manca din 3 in 3 ore, iar, de pe la vreo 6 luni si ceva, a renuntat singur la mesele de noapte (probabil datorita introducerii legumelor, inca o masa pe zi in afara de cereale).
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
dana-vladut spune:
Buna Aalina,
Si eu am un ingeras de baitel,care are 4 luni si jumate, il alaptez la sin,si luna trecuta a luat in greutate numai 500gr cu toate ca maninca aproape din 3 in 3 ore.Am inceput sa ii dau fructe si supe-creme,din borcanas.
De ex.,se trezeste pe la 8;30-9,ii dau sa suga,apoi pe la 12(adoarme pe la 11),ii dau aprox.65 gr de fructe:mere-banane sau pere cu miere,caise;din borcanele pt copii(toate din comert),ii mai dau un pic sa suga,dupa care pe la vreo 3 jumate-4 ii dau cam tot65-75 gr de supa crema si bineinteles un pic de sin,apoi seara pe la 7-7,30 termin borcanelul de fructe si dacaa vrea iarasi sa suga ,ii dau.Pe la orele 9 seara da semne de obosela deci il alaptez si adoarme linistit pina pe la 3 dimineta cind il alaptez din nou dupa care se trezeste pe la 6,30-9.
E foarte curios,si manica tot ce ii dau,spanac,supa de morcov,piureuri diferite,.fructe,apa,ceai.Am incercat aproape tot ce exista in comert pt copiluti de 4 luni.
La 4 luni avea 6,280kg si 64 cm.La nastere avea 3.080 si 60;5 cm.Pediatrul mi-a zic ca a luat bine in greutate,mai ales in acesta perioada cin au fost calduri de peste 35 de grade.
Mult succes si sanatate amindorura!
Aalina spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri si incurajari.
Puiul meu pana acum sugea si nu plangea intre mese. Problema e ca in ultima luna nu a luat deloc in greutate, nu ca a luat prea putin.
Oricum nu renunt la alaptat si il pun in continuare la san la fiecare masa dar o sa ii incep si diversificarea si sper sa fie bine.
Oricum va multumesc ca mi-ati fost alaturi si nu m-ati lasat sa o iau pe aratura.
Pupici la bebelusi.