pe cine sa mai inteleg?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Scuffy spune:

hm... iar pe mine mesajul tau ma "trage de ureche" ca sa nu care cumva sa ma mai intorc... eu o sa nasc in RO in ianuarie si vreau NEAPARAT sa venim in RO la anul, cum actele mele in state sunt intr-o mare dezordine (adica nu sunt...) si risc sa nu ma mai pot intoarce aici daca plec in RO, aici sunt asigurata si totul e f. bine (din punct de vedere medical). dar citind mesajul tau, ma gandesc din nou, cu copil mic acolo, cred ca e tare riscant... nici eu nu stiu ce sa fac, dar m-a cam speriat mesajul tau. sper ca tudor sa nu mai aiba prea multa nevoie de stimabilii nostri medici de la salvare.

scuffy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu nu am avut pana acum probleme cu Monica dar as chema salvarea Puls (din experienta, de pe vremea cand traia bunica-mea si facea crize de inima - cand auzeau aia de la salvare ca are 87 de ani nici nu se mai deranjau sa vina, iar salvarea PULS venea in 10 min. cu EKG-ul portabil in brate!). O data i-a fost rau sotului meu de la stomac si am chemat tot Puls. La fel, in 10 min. erau la usa. Te costa ceva (acum 2 ani era vreo 200.000) dar face!

bb Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Pentru ca platim o asigurare de sanatate destul de "grasa" aproape jumatate din salariu si pt ca pe aici trec urmele "codului bunelor maniere" nimeni nu-ti vorbeste urit si nu tipa la tine toata lumea este lapte si miere ,si cu aceasta miere mi-au raspuns si mie la telefon si mi-au zis ca nu vine salvarea pt atita lucru cind Luca de 7 luni a cazut din casa in garaj pe scarii de beton si se facuse vinat de tipat si-i curgea si singe de la buza (acum stiu ca era de la buza )dar cind l-am gasit acolo jos pe ciment urlind eram inebunita caci nu stiam de unde-i curge singele si nici nu stiam ce mai are intreg si ce nu!ei bine salvarea nu vine pt atita lucru ,salvarea vine numa daca i-ti pierzi cunostinta s-au intri intr-o coma s-au criza epileptica ,sa chemi salvarea cind copilul face temperatura 41? pai o faci degeaba ,daca chiar esti foarte ingrijorat si vrei neaparat nu ai decit sa te urci in masina propie si mergi la urgenta!!!!vai ce mari si frumoase sint holurile si salile de asteptare aici!numa ca eu am ajuns acolo prima data cind am avut un accident de masina ,au intrat unii in noi pe "4vois" si ne-au proectat la 10m mai incolo ,au venit relativ repede sa ridice masina si sa ne duca la spital(sotul meu era ranit la cap)dar la urgenta n-au facut decit sa-l intinda pe un pat cu rotile si ne-au lasat 4 ore sa asteptam pe culoar pina sa ne vina rindul sa intram la operatie,de atunci am mai avut nefericirea sa merg inca odata la "urgente" tot cu sotul meu si de data asta n-a mai fost noaptea dar a fost pe o caldura cum stiti si voi si am stat 4 ore intr-o sala de asteptare care nu avea nici macar un geam care sa se deschida!!!!in plus de asta mai era o mamica cu doi copii care unul dintre el i-si rupsese mina ,celalalt o fetita handicapata care nu mergea inca desi era cam de vreo doi anisori si care nu facea altceva decit sa se foiasca si sa tipe (ma gindeam in mintea mea :" ce bine ar fi daca cineva ar lasa-o inainte s-au daca infirmierele ar lua-o ele in fata celorlanti ,ar fi fost mai usor si pt ea si pt noi care am stat trei ore in tipat de copil!!!dar de unde poti sa ai si o grupa de copii handicapati dupa tine aici nu te lasa nimeni inainte si nici functionarii nu accepta acest lucru si se uita urit la tine chiar si daca ceri voie sa intri in fata,insa asta nu prea se intimpla ,francezii asteapta rindul cu o rabdare de neinteles,numa mie i-mi vine sa mai explodez citeodata!!!si atunci i-i simt cum se uita ciudat la mine!!!de atunci m-am invatat minte ,i-mi aduc din ro medicamente de stricta urgenta si cind mai avem probleme incerc sa ma descurc cu propiile mijloace pina a doua zi cind pot sa iau o programare la un doctor!!!Iar de probleme mai grave ma rog la dumnezeu sa ne fereasca ,si eu care ma gindeam vazind frumoasele ambulante pe strada ca "vai ce dotati sint francezii ,si ce mijloace moderne au numai si numai pt noi oamenii de rind !!! ce bine ma simteam numa cind ma gindeam la toate astea!!!

Aura&Luca,18 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

Iulia, Radu
Ceea ce ati scris voi mai sus imi este asa cunoscut!!!!!Dar nu peste tot.In Bucuresti, in urma administrarii de Imodium( care este un medicament exclusiv ptr adulti!), copilul meu a facut soc anafilactic, cu oedeme groaznice pe piep, burtica si frunte, urechile isi dublasera volumul ca la elefanti, fruntea era deja de monstru din sf, ceva oribil.Asta se intimpla pe la ora 23, iar salvarea noastra imi spunea in telefon ca nu au masini disponibile, Pulsul nu avea pediatru, iar eu faceam ture-ture(noroc ca instinctul de mama m-a facut sa ii dau o lingurita de Peritol, imediat ce a inceput sa se umfle!Il iau pe la miezul noptii in brate, ma urc intr-un taxi si ajung la Gr;Alexandrescu, unde doctorita f suparata ca am trezit-o din somn, ii face o injectie de Dexa si ma trimite acasa.A doua seara, pe la 19, copilului ii reapar pe fata aceleasi oedeme si incepe sa se sufoce, din ce in ce mai mult.Nu mai stau in telefoane si sar in primul taxi cu directia Budimex, eu locuind in Militari, pe vremea aceea.Nu va spun ca am ajuns cu el saracul mai mult mort decit viu in brate ptr ca avea si oedem glotic, care ii bloca respiratia, el fiind mic totusi.Perfuzii, cortizon, am scapat cu bine cu ajutorul lui Dumnezeu dar nu se putea evita toata istoria asta daca de la bun inceput doctorita din dispensar cunostea medicamentele, daca salvarea isi facea treaba si daca doctorita de garda se gindea mai putin la somnul ei si mai mult la un copil care putea sa moara????
Deja pe tata l-am pierdut un pic si din cauza salvarii ptr ca a facut un atac vascular cerebral in plina strada, a cazut si tot noi l-am dus la Municipal cu masina, desi o salvare se afla la 100 de m de locul acela dar nu au vrut sa il ia ptrca aveau alt pacient!!!!Pina l-am dus noi, intrase deja in coma si a fost prea tirziu!Avea doar 54 ani!
Ptr mine sistemul sanitar din Romania e .........( nu pot spune pe chat asa ceva!!).Ma scuzati, dar o spun din suflet!
Am avut totusi si o mare surpriza placuta, in sensul ca fiind intr-o vara cu Justin la Herculane si facind o viroza banala dar care i-a crescut temperatura la 40, am fost nevoita sa chem salvarea de acolo.Mare lucru nu puteau sa ii faca ptr ca dupa alergia de atunci nu a mai luat decit homeopatice, fiind sfatuita sa nu incerc nici macar paracetamol.Dar au venit, i-au facut impachetari cu apa rece, de munte( eu nu as fi indraznit ptr ca diferenta dintre temp corpului lui si a apei era f mare!), dupa care au inceput sa vina din doua in doua ore, sa vada ce face, pina nu a mai avut febra mare.
Deci, se poate, lipseste bunavointa!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Dragä Iulia,

e normal sä te superi asa, cind micutul suferä atita si nu primesti sprijin de la cadrele de specialitate...acum a trecut greul si o sä fie din ce in ce mai bine.
Dar este bine intotdeauna, sä cunosti cit mai multe posibilitäti de a-l ajuta pe mititel, pinä cind vine salvarea...
Citeva ti le pot spune eu...moasa bätrinä...cu copii mari!!!
Poate le stii si tu, poate nu...dar eu zic cä nu stricä sä le mai insir incä o datä.
La o astfel de temperaturä, paracetamolul supozitoare, nu ajutä cum ar trebui...trece temperatura poate pentru o orä, dar dupä aia, nu-i mai poti bäga un alt supozitor...
Ästea se aplicä, cam la 4 ore, dacä nu mä insel...e mult de atunci...
Ii poti aplica comprese reci pe gambe, care ajutä destul de repede..
Eu mai aplic si presopunctura...masez 2 puncte anume...si asta a ajutat...
Dar cel mai bun, si bag mina in foc, este Ben-u-ron, care este un suc pt copii mici si mari, care contine Ibuprofen...este bine sä ai mereu in casä, cä la virste fragede, copii fac mai des febrä.
Febra este de fapt un semn bun, care aratä cä organismul luptä impotriva bacteriilor, sau virusilor...de aceea nu trebuie combätutä imediat, dacä este pinä la 39,5 la copii si 40,5 la adulti...de la aceste valori, devine periculoasä, si trebuie combätutä.
Si eu am pätit cu fata ceva asemänätor, cind am ajuns acasä, din concediu...am incercat toate tricurile si nimic!!!...se fäcuse 1 noaptea si säräcuta avea incä 40 febrä!!...in disperare, nestiind ce sä mai fac, ca sä-i scad febra, am luat ventilatorul si l-am indreptat cätre ea...si minune!!!...febra a scäzut väzind cu ochii!!...asa am putut sä dau o fugä la farmacie sä cumpär Ben-u-ron, care in final, a ajutat-o...a 2-a zi era din nou pe picioare!!!
Iti urez si tie, si celorlalti sä aveti parte de cit mai putine clipe de genul ästa!!!..stiu cit de grele sint, dar important este sä nu vä pierdeti VOI nervii, sau sä disperati, cä micutii au nevoie de ajutor, in primul rind de la voi.

Multä sänätate si pupici,

Cami.

Mergi la inceput