ce se intampla cu laptele din sani cand intarci co
buna,
de 5 zile nu-i mai dau copilului meu sa pape san deloc...am intarcat treptat deci cantitatea de lapte nu este foarte mare. ma intreb ce sa fac cu laptele care mai e probabil in sani? nu ma dor..nu sunt umflati.daca am incercat sa mulg au iesit cativa picuri dar nu am insistat. oare ar trebui sa vorbesc cu un medic?
astept sfaturi.
multumesc
Raspunsuri
mami_alexia spune:
Sunt niste pastile care opresc lactatia. Nu stiu cum se numesc, intreaba un medic.
MAMI(Adriana) &
ALEXIA(28 aprilie 2007)POZE ALEXIA
Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe...
TweetyGeo spune:
Ia o aspirina si pune-ti comprese cu apa rece. Ai grija sa nu racesti la plamani ca eu am patit. Dr. zic sa scoti tot laptele ca sa nu se transforme in noduli mai tarziu, dar eu cu cat ma mulgeam cu atat imi curgea mai mult si in concluzie nu m-am mai muls. Am luat si niste pastilute, dar am uitat cum se numesc. Iti provoaca greata, dureri de cap si tulburari de vedere, ameteli. Incearca sa nu iei. Eu am luat doar doua zile cate o jumatate.
Eseea spune:
apstilele se numesc dostinex sau bromocriptina. Dar tb sa vb cu un dr mai intai. Dar eu nu vad rostul pt care sa le iei, din moment ce ai intarcat treptat, sanii nu te dor, nu sunt plini. E normal sa mai ai cateva picaturi de lapte, o sa le mai ai mult timp de acum incolo. Si nu te mulge, ca altfel vei produce iar lapte.
Mami de fetita
si de baietel
32+
m_monique spune:
si eu am intarcat treptat copilul. am ajuns sa mai am doar cateva picaturi.
la vreo 3 luni dupa intarcare m-am dus la un control. medicul mi-a spus ca trebuie oprita lactatia, pentru ca acele picaturi care mai erau, strica textura sanului.
mi-a dau 2 pastile de dostinex. de la ele nu am avut nici un fel de probleme precum greata sau dureri de cap. dupa aceste pastile s-a oprit imediat lactatia.
dostinex nu se elibereaza de la farmacie fara reteta, pt. ca intra in categoria medicamentelor cu regim special.
29+ 
si Andrei (16.12.2006)
dianocica spune:
daca intarcarea s-a produs treptat, sanul a produs din ce in ce mai putin lapte. laptele in exces se resoarbe. Daca simti vreun disconfort mergi si vezi un medic, pastilele pentru oprirea lactatiei se folosesc in cazul incare copilul se intarca brusc. Daca intarcarea s-a facut treptat ar trebui ca, in timp, sa se resoarba laptele si sanul sa nu mai produca, deci sa nu ai probleme.
adinag spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dianocica daca intarcarea s-a produs treptat, sanul a produs din ce in ce mai putin lapte. laptele in exces se resoarbe. Daca simti vreun disconfort mergi si vezi un medic, pastilele pentru oprirea lactatiei se folosesc in cazul incare copilul se intarca brusc. Daca intarcarea s-a facut treptat ar trebui ca, in timp, sa se resoarba laptele si sanul sa nu mai produca, deci sa nu ai probleme. Poarta-ma, mami! |
asa este. Poate dura si jumatate de an si sa reusesti inca sa scoti o picatura, insa atunci cand intarci regula 1 este sa nu mai apesi deloc, sa nu te mulgi, cel mult - daca ai intarcat pre rapid si ai disconfort in sani - sa storci cu mana cat sa nu mai simti sanii umflati. Se mai recomanda sutiene tip sport, care tin sanii mai stransi, ceai de menta si/sau salvie (care incetinesc lactatia). Dar, din cate am inceput, tu ai intarcat incet, treptat, nu ai disconfort, deci totul este ok. Laptele va fi absorbit de corp si asta-i toata povestea.

ipearina spune:
La fel mi s-a intamplat si mie: cu cat scoteam mai mult lapte (ca sa nu fac noduli), cu atat era mai abundent. Mi s-a recomandat bromcriptina, dar abia am luat 2-3 pastile, mi-era foarte rau de la ele. Apoi am luat dostinex vreo 6 pastile (impartite in doua ture), dar lactatia tot nu s-a oprit
. Am lasat sanii in pace si abia dupa vreo jumatate de an s-a diminuat considerabil lactatia. Desi am intarcat copilul acum un an si cateva luni, din sani tot mai ies cativa stropi de lapte. Habar n-am cu as putea sa opresc definitiv lactatia.
adaca spune:
Dupa ce am nascut gemenii,la vreo trei saptamani am ramas fara lapte. Am incercat eu sa ma mulg, dar nu iesea nimic. Ce am zis gata s-a terminat.Da de unde la vreo 5 zile dupa mi s-au intarit sanii, am facut frisoane, mi-am pus comprese, groaznic. Am pus mana pe telefon si mi-am sunat dr. ginecolog care m-a certat putin si mi-a spus sa i-au bromocriptina. Cand l-am nascut pe Rares am stiut ce sa fac. Eu zic sa nu te joci. Intreaba medicul si vezi ce iti recomanda, ce cantitate si modul de dozare.
Ade cea mai fericita
si DARIUS, CAIUS(15.09.2005) si RARES(13.12.2007)

www.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE
numeioana spune:
Sunt 6 luni de cand am intarcat si daca apas pe sani tot mai iese o picatura galbuie. La inceput iesea mai mult, cu timpul s-a diminuat. Si eu am intarcat treptat, nu am luat pastile si nici nu am avut probleme... Cred ca intr-o luna-doua nu va mai fi deloc...
Ioana si David, cel mai scump martisor
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
ralu_t spune:
si eu am intarcat treptat fiindca bebe n-am mai vrut sa suga. m-am mai muls o vreme si cand m-am plictisit de muls(deja ma mulgeam numai seara) am incetat pur si simplu. nu am vut dureri, vreo 2 luni apareau picaturi daca strangeam sanul f tare si atat. dupa 2 luni, parca nu avusesera lapte vreodata. eu zic ca atat timp cat nu dor, nu faci febra, si nu ai motive de ingrijorare e f bine sa nu iei nici o pastila. intarcatul e un act natural si firesc. intr-adevar , daca sunt probleme, da, decat infectie, mai bine cu pastile, altfel nu vad rostul..e normal sa mai ai lapte si o sa mai fie acolo o vreme, ar fi f grav sa dispara brusc, ar insemna ca daca nu reusesti sa hranesti copilul la un moment dat pierzi laptele.
ralu-
de bebe albastru
tudor ![]()
![]()
15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra