Intoarcerea la serviciu-cum a fost?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

Buna,

Si eu sunt o mama innebunita si posesiva cu fetele mele. Am stat 2 ani acasa cu Gabi, apoi am mers 2 ani la serviciu si iar 2 ani acasa cu Maria. Pe 20 iunie Maria va implini 2 ani si teoretic trebuie sa ma intorc la serviciu.
Deja am vorbit cu dra sa imi mai iau un medical sa mai prelungesc macar 2 saptamani.... Nici nu vreau sa ma gandesc cum o sa fie, refuz sa gasesc o solutie, evit subiectul. Si nu ca nu as avea cu cine sa le las. Mama si soacra sunt pensionare si dornice sa stea cu ele.
In perioada cat am mers la serviciu intre Gabi si Maria pot sa va spun asa:
Oricine sta cu copilul, nu e bine, eu eram vesnic nemultumita nu pt ca nu avea grija de ea (soacra)ci pur si simplu pt ca nu puteam sta eu cu ea, sa merg in parc, sa ii dau sa manance, sa o culc eu...
In perioada aceea a rasfatat-o prea mult si s-a vazut
Cand a inceput gradinita a fost o tragedie (de familie). Gabi plangea la gradi, eu ma framantam toata ziua ce o face cum o fi, sunam si educatoarele... oacra mea plangea sa nu o mai duc la gradi ca sta ea, desi eu vroiam neaparat sa o duc la gradi, sa nu o mai tina lipita de ea, pt ca nu vorbea cu nimeni (copii sau adulti, nu ii baga in seama).
Cand am ramas insarcinata a fost o binecuvantare pt mine si nu m-am gandit decat ca voi sta 2 ani acasa.
Au fost doi ani minunati, in care mi-am luat copii peste tot, la cumparaturi, la petreceri, la o nunta, in parc, la zoo, concedii, nu au fost bolnave, Gabi a mers f. bine la gradi, s-a socializat, s-a schimbat radical. Nu am vrut sa stea nimeni cu mine sa ma ajute pt ca am vrut sa fac numai ce vreau eu, sa ma bucur de perioada aceasta nu sa ma enervez ci nimeni.

Dar nu imi vine sa cred ca s-au scurs 2 ani deja.

Succes,
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Eu abia m-am intors la servici de 3 saptamani. Fetita mea are 6 luni jumatate.

Ce sa zic...cu o luna inainte am inceput sa ma perpelesc, stresul a devenit din ce in ce mai mare pe masura ce se apropia ziua intoarcerii la job. In nopate de dinainte nu am putut dormi, am plans toata noaptea...imi faceam griji cum se va descurca Thea singurica (adica fara mine).
Ea e alaptata iar diversificarea abia o incepusem de vreo saptamana.
Grijile erau accentuate si de faptul ca in urma cu vreo 3 saptamani tzuki plangea la maica-mea in brate....in acest timp tot incercam sa o obisnuiesc cu mama dar progresele erau faorte lente....
In fine, in prima zi gandul mi-a fost 100% la ea, abia asteptam sa se faca ora sa fug acasa....Thea s-a comportat exemplar acasa, satisfactia a fost extrema cand m-am intors ...pur si simplu mi-a devarat sanul.

Cu telefoanele as suna mult acasa, dar ma limitez la 2 -3 telefoane, nu de alta dar prefer ca atentia mamei mele sa fie indreptata catre copil nu catre telefon. Povestim mai pe indelete cand e in parc si Thea doarme.

In rest ce sa zic...incet incet mi-am intrat in ritm la servici, m-am mai relaxat un pic stiind ca Thea e fericita si in siguranta. Eu inca gonesc ca nebuna pe sosele sa ajung repede la servici ca sa pot sparge usa la fel de devreme si sa ajung acasa la puiutul meu.
Dupa amiezele suntem nedespartite, alaptez din ora in ora iar cand nu alaptez radem si ne jucam impreuna.

Intru in schimb in trepidatii pentru ca in curand va trebui sa gasesc o bona.....o sa fie supravegheata de mama intr-o prima faza si o sa imi instalez niste camere conectate la internet pentru a putea vedea ce se intampla acasa.

Iti doresc multa putere sa treci peste asta, conteaza foarte mult sa te simta puternica si increzatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu m-am intors la primul copil cand avea 8 luni iar la al doilea la 5 luni (adica n-am luat nici-o zi de cic). Abia asteptam sa ma intorc si la alte activitati decat titi, plimbat caruciorul si facut mancare. Am lucrat program redus de 6 aore iar copiii erau cu bunicile sau la gradi. Pentru mine statul acasa nu e o solutie pentru ca devin uricioasa si carcotasa. Toata lumea ma enerva, nimeni nu facea nimic bine...cum m-am itors la servici am redevenit eu. La primul copil tot am amanat reintoarcerea pt ca am zis sa plecam in vacanta de vara si abia dupa aceea sa ma reintorc la job si....mai aveam putin si divortam. Asa ca nu pentru toata lumea statul cu copiii acasa e cea mai buna solutie.

Mergi la inceput