Masa de seara - ce cantitate ?
Bebelusul meu are aproape 19 saptamini (4 luni si ceva) si inca se trezeste noaptea si culmea e ca noaptea trecuta i-a fost deadreptul foame, el care maninca deobicei putin noaptea. Ultima lui masa este pe la ora 21 sau 21:30, bea putin la sin (cam intoarce capul, nu prea mai vrea...) si apoi ii dau si lapte praf cu fier cam 120 ml+ceea ce mi-a curs din sin (cca 25 ml)+ o jumatate de lingurita cereale. Oare ar trebui sa-i dau mai mult seara ? Cam cit ? Caci nici nu vreau sa-l indop si apoi sa-l doara burtica...
Adina si Gabriel
Raspunsuri
Marianar spune:
Vladut pe la 4luni papa seara pe la 22-22,30 cam 250ml de lapte formula si mai papa iar pe la 6-7 dimineata. Vladut de la 1 luna si o saptamana nu a mai papat noaptea. Baietelul prietenei mele, care e mai mare cu o saptamana decat Vladut(1 an si 2 luni) si acum se trezeste noaptea sa pape lapte, fiecare bb cu ritmul lui. Nu cred ca are rost sa-l umfli, incearca totusi sa-i dai mai mult intr-o seara (daca accepta) sa vezi cum se comporta.
EDDY spune:
Fetitza mea Naomi,la 4 luni papa de 5 ori pe zi cite 170-180 ml de lapte formula,ultima masa fiind la 23.00-23.30 shi se mai trezea dimineatza la 7.00-7.30 pentru primul biberon.Avea atunci 7 kg.
Fiecare este unic shi are un ritm propriu de creshtere,avind deasemeni un program al sau de masa,somn shi joaca,ce nu poate fi la fel cu al altor copii.Fa-i mai mult lapte seara shi lasa-l sa bea cit are el nevoie.Eu ii faceam Naomiei 200ml shi cind am vazut ca se opreshte mereu la 170-180ml,i-am facut doar atit cit shtiam ca bea.
Sanatate shi de la noi,
Eddy & Antonia Naomi
ungureaa spune:
Da...voi incerca astfel. Voi face mai mult lapte apoi vad cit poate bea. Al meu tot 7 kg are, este sanatos tun, dar cu sculatul noaptea as vrea s-o rezolv, sa se scoale o data dar nu de 3 ori, caci peste doua luni incep munca...
Ce mai face Antonia, doarme mai bine noaptea ?
Adina si Gabriel
romana_74 spune:
BB Matei are vineri 9 saptamani si 6 500kg, s-a nascut cu 4 200 kg. De pe la 2 saptamani si-a facut singur un orar care ii convine, iar noua, ce sa mai zic...Papa seara pe la 8.30 cam 210 ml lapte formula si se trezeste dimineata pe la 5-6 . El este constant in timpul zilei si seara si papa la 4 ore cate 210 ml lapte formula. Eu zic sa-i dai seara lapte cat doreste, iar daca se mai scoala noaptea, inseamna ca are ritmul lui si atunci cand se va simti pregatit va renunta la mesele de noapte.
ROMANA&BB MATEI
korinna spune:
Buna..ce faci??Nu mai stiu nimik de tine si de micutz??Stefan a facut intre timp 3 luni si papa seara laora 23,apoi la 4 dimineata si apoi la 7...cam asta e programul lui,dar asa cum spunea si Eddy,fiecare bb are propriul ritm..o sa trebuiasaca sa joci cum canta el.Da-i seara in loc de lapte simplu,lapte cu cereale:porumb sau orez..ceva fara gluten si cred ca o sa doarma mai mult..oricum de la 4 luni se introduc cerealele cu sau fara lapte.daca se trezeste si-i este foame ,inseamna ca chiar ii e fomica.
Tu ce mai faci??Sotul tau????
Din pacate am pierdut adresa ta de mail,pt ca sotul meu a reinstalat windousu' si ..am ramas fara lista de prieteni.daca vrei sa-mi mai trimiti tu iarasi unmail...
te pup si numai bine....
Stefan are si el 6,700( afacut 3 luni pe 31 august)
KORINA mamica x 2
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=408
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=457