Mama m-a invatat::

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela
am intrat a doua la treapta I (a doua medie pe judetz!) si mi-a spus ca de nu greseam la gramatica intram prima...dupa prima proba de examen la facultatea de mate, pt ca din cauza emotiilor habar nu aveam ce am scris, mama a facut bagajul sa plecam acasa...

Mi se pare absolut ingrozitor.

In timpul primei sesiuni din viata mea, tata nu stia ce sa mai faca sa-mi ia gandul de la invatat - i se parea ca ma stresez prea tare. Dupa fiecare examen dadeam telefon acasa - de la public - anuntam nota si ca vin a doua zi. Dupa primul examen - 10, dupa al doilea - 10, dupa al treilea (tot 10) tata, extrem de ingrijorat, ma intreaba 'Ma, tata, da' o nota normala nu iei si tu?'. Drept pentru care, m-am conformat

Daca ma gandesc bine, cred ca asupra mea nu s-a folosit decat GENETICA - si aia de cateva ori. Sper sa am si eu macar jumatate din intelepciunea alor mei cand vine vorba despre copilul meu.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Hm, depinde de copil. Mie mi se spuneau invataminte dintr'astea, dar le consideram ca fiind din intelepciunea parintilor/bunicilor si le consideram motivationale, incercam sa imi dau seama cum de au ajuns ei la judecata asta. Acum, spuneti-mi si mie, de unde stiti ce anume ii motiveaza pe copii vostri? Poate ca vorbele bune nu merg sau poate ca merg pana la un moment dat. Poate ca unii nu te iau in serios daca nu le spui direct si dintr-o bucata. De unde stiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena123456 spune:

Super tare...parca am fi gemene surori!!!!!

Apropos...sa continui invatamintele mamei

Mama m-a invatat sa fiu PUNCTUALA

Daca nu vi acasa pana la ora 10 , cheia e a mea , usa e a ta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena123456 spune:

Super tare...parca am fi gemene surori!!!!!

Apropos...sa continui invatamintele mamei

Mama m-a invatat sa fiu PUNCTUALA

Daca nu vi acasa pana la ora 10 , cheia e a mea , usa e a ta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Imi suna teribil de cunoscut multe din ele. Si mai am una bonus:
"mama m-a invatat despre Proprietate
"Eu te-am facut, eu te omor"
rar, dar mi-o scapa. Acu rad, dar atunci tare tare ma apuca strechea si revolta.
Sper sa ma tina Dumnezeu cu neuronul intreg, sa-mi aduc aminte de ele si sa nu le aplic atunci cand mi-or veni pe buze.

Copiii merita tot efortul nostru
Alex, Andrei,
Ecaterina, Silviu,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

E super subiectul.
Ma ajuta sa-mi amintesc tot ce stiu despre cresterea copiilor (si am citit de ma dor ochii ) dar uneori mai uit.
Ma straduiesc, dar mai gresesc, sunt om si eu, nu?
Dar nu trebuie sa fiu om, ci MAMA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Ptiu,...zau ca le-am auzit cam des pe toate astea.Si la fel vreau cu orice pret sa rup cercul vicios si i spun puiului meu "desteptu lu mama" si "frumosu lu mama' si minunea lu mama de nshpe ori pe zi,...de o i sa se urce la cap intr-o buna zi.Sa mai spun ca maicamea isi incepe conversatia la telefon cu nepoata ramasa in tara "zi repede ce note ai mai luat,ca te omor".Si ei chiar nu i se pare nimic in neregula cu asta.Am incercat eu sa-i povestesc despre programarea neuro-lingvistica,.....ha ha,....ce gluma,aveam rezultate mai promitatoare daca i-as fi povestit de alfabetul limbii chineze.Inchei aci,....Vom face s noi greselile noastre ca parinti,de asta sunt sigura,....dar sunt cu ochii in 4 sa nu fie grosolane,....totusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matilda33 spune:

Credeti cumva ca strumphisorii nostri nu vor face acelasi haz pe seama noastra???

Eu sunt una din "fericitele" care in tineretele revolutionare a avut parte de o mama foarte toleranta. Si stiti ce e frumos, ca atunci ma consideram o norocoasa, dar acum imi doresc ca lucrurile sa fi stat putin altfel.
Nu aveam ora de intrat in casa, nu aveam standarde de ajuns in privinta notelor, intotdeauna aproape sfarsea prin a face ce doream - dulciuri, croitorie, bani de buzunar - de acestea, (probabil aveam o mare putere de convingere)

Cred si ma rog la DD sa am putere sa gasesc o cale de mijloc, care sa ma ajute si pe mine si pe ei.

Mergi la inceput