Sa-i dau sau nu Depakine?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonna31 spune:

buna!am o fetita de 4 saptamani care a fost diagnosticata pe scurt cu hematom cerebral.Am fost la un medic neuro-psihiatru cu ea la control iar doctrorul i-a prescris DEPAKINE SIROP 0,3 ml de 3 ori pe zi, dupa o sapt i-a marit la 0,4 ml de 3 ori pe zi. Am tot citit pe acest forum despre acest medicament si m-am cam speriat. Ce sa fac? sa continui cu acest medicament?peste 2 sap iar tb sa merg la control cu ea. doctorul mi-a zis sa notez pe un caiet orele cand are tremur al picioarelor si mainilor, cand tine degetele de la picioare ridicate sau palmele deschise si cand sta cu limba scoasa din gura, ca sa vada daca are vreun efect medicamentul. as dori si eu o parere daca a mai trecut cineva cu un nou nascut prin asta.Multa sanatate.va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea000 spune:

buna tuturor..am o fetita de 3 ani si 10 luni ..in luna nov o simpla banuiala ca ar avea epilepsie a dus la administrarea tratamentului depakine .am facut doua eeg-uri un ct la spitalul obregea unde am fost internata cu ea care au iesit bine .in cida analizelor care spuneau altceva i s-a dat depakine dat in 2 prize a cate 3 ml...nu a trecut mult si efectele adverse au inceput sa apara...a luat mult in greutate ...agitatie...nervozitate ..usor agresiva si au reaparut durerile de cap si faptul ca ramanea cu privire fixa din nou...cu ajutorul unor membrii ai unui forum saptamana aceasta ajung cu fetita la spitalul grigore alexandrescu pentru noi investigatii..sunt patita cu acest tratament iar parerea mea e sa nu administrati acest medicament fara a avea motive intemeiate...fara ca analizele sa demonstreze ca intradevar este nevoie de acest tratament ...si nu il administrati fara un pansament hepatic ex.liv 52 multa sanatate din partea nostra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OirinaE spune:

Buna ziua, mamici si tatici
Nu stiu nici eu cum sa spun, dar as vrea sa intreb ceva pe nsamix00.
In primul rand ce confesiune are, iar daca e crestin ortodox, as vrea sa intreb cand a stropit in casa ultima oara cu apa sfintita? Sau, si mai la subiect, cand a facut sfestanie ultima data.
Din pacate pentru noi, cand vine vorba de epilepsie, majoritatea dam fuga doar la doctor... uitand complet de celalalt doctor, cel de suflet. Nu vreau sa dau sfaturi nimanui, dar, avand tangenta printre altele si cu acest aspect al vietii (unul dintre cei doi copii ai mei face tratament de 3 ani pentru epilespie, in urma a doua crize convusive aparute atunci, inainte de a incepe tratamentul), deci lovindu-ma de acest diagnostic, am aflat cate ceva nu numai din sfera medicala... Mai pe scurt, eu cred ca fetita ta a vazut atunci (sper din suflet sa fi fost doar atunci si sa nu mai fi continuat) niste "fiinte" care ne inconjoara la tot pasul, pe care noi nu le vedem/simtim, dar pe care le putem tine la distanta respectand niste norme de igiena, ca sa spun asa. Cum ne spalam pe dinti, pe maini, cum facem curat cu aspiratorul, asemenea trebuie sa facem curat si din punct de vedere "energetic". Daca ai un parinte duhovnic, ar fi bine sa mergi si sa vorbesti cu el despre ce se intampla. Daca nu, atunci te sfatuiesc sa-l cauti (rugandu-te inainte sa-ti indrume Dumnezeu pasii catre cel potrivit, caci si aici sunt din pacate multe pericole). Ca sa nu devin plictisitoare, inchei aici, subliniind totusi necesitatea de a gandi problema si din punct de vedere al energiilor pozitive si negative ce ne inconjoara. Caci darul Duhul Sfant, primit la botez, trebuie intretinut, innoit periodic, prin impartasirea deasa (a fetitei, acum, cat e mica si poate primi in fiecare duminica, dupa Sfanta Liturghie), dar si a parintilor ei (dupa o spovedanie curata). Ma gandesc ca poate ti-ar fi de mare folos sa dai cautare cu maica Siluana si, acolo unde o vei gasi, sa-i scrii despre voi.
Va doresc, tuturor, un an bun, in care sa nu aveti nevoie de medicamente, nici voi, nici copiii vostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

In cazul convulsiilor febrile NU se mai recomanda tratamentul cu acid valproic , ci doar antitermice si ca profilaxie , adica sa previi o eventuala recidiva a convulsiei febrile , cand este bolnav copilul , cu acordul medicului , se da Diazepam cateva zile sau Desitin intrarectal la nevoie.
Riscul de recidiva daca a fost o convulsie febrila este de 2,5% , dar poate atinge si 50% in convulsiile complexe (convulsii care au durat peste 30 de minute , s-au repetat in 24 de ore si a avut copilul o hemipareza pe partea afectata care insa trece repede), la copiii care au in familie cazuri de epilepsie si la cei sub 18 luni.
In Timisoara la NPI o impresie foarte buna mi-au lasat doamna dr Stan , Laura Nussbaum si profesorul Tiberiu Mircea.

Bineinteles depinde de mai multi parametrii, medicul stie ai bine , ca doar el cunoaste cazul , dar in ultimul timp nu se mai merge pe ideea de acid valproic la convulsiile febrile.

Si nu va jucati cu medicatia, se renunta incet si pent , cu doze bine controlate pt. sevraj.

***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput