Tu stii cine esti?

Tu stii cine esti? | Autor: oanamada

Link direct la acest mesaj

Zilele astea am participat la discutie, la unul din subiecte....in urma acestei discutii, la care recunosc, m-am lasat si eu purtata de val....am ramas cu un gust tare amar...ma asteptam,ca pe acest forum sa nu fie loc de jigniri si de mitocanii...sa se discute civilizat, fara atacuri si discutii duse chiar la extrema extremelor...m-a tot obsedat gandul asta, mai ales ca foarte multi uita cine sunt...sunt atat de preocupati sa "demonstreze" lumii un "ceva" incat uita cine sunt ei de fapt...sunt atat de preocupati sa dea in cel cu care sunt implicati in controversa (sau nici macar, asa pur si simplu, de amorul artei), incat ajung sa apeleze la cele mai meschine cuvinte si comparatii...m-am gandit ca de multe ori, foarte multe persoane poate nu exprima foarte clar ceea ce gandesc...dar nici macar nu sunt lasate sa se explice atunci cand vor s-o faca...sunt catalogate, se pune stampila in frunte...se uita faptul ca nu suntem perfecti. De ce am deschis de fapt acest subiect....un exercitiu simplu de sinceritate (sau de autocaracterizare)si nimic mai mult (adica eu sper sa nu se ajunga la ceva mai mult - in rau sau la mistouri, ma refer), in care sa spunem cine suntem noi, in viziunea noastra...de foarte multe ori conteaza cum te vezi tu..si ii ajuta pe cei din jur sa te cunoasca mai bine...
Pana la urma, fiecare dintre noi am fost implicati in discutii contradictorii, mai mult sau mai putin acerbe si violente verbal...si, intr-un fel sau altul ne-am pus deja stampile unii altora...eu una chiar as vrea sa vad daca exista si acea putere de a spune si lucruri "negative" despre noi, nu numai pozitive... Daca tot am venit cu ideea, normal este sa incep eu!

Oana siCati mica (1 an si 4 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Oanamada, get over it!

Pana la urma, unde nu-i pic de 'conflict' e si plictis mare.
Oamenii sunt tafnosi si certareti, dar tocmai din 'divanele inteleptilor cu lumea' ies idei interesante (ma rog...nu intotdeauna) - macar inveti sa cunosti oamenii, daca nu altceva.

Sunt convinsa ca toti avem tone de chestii negative de spus despre noi insine. Vrei autocritica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Sunt om si gresesc...ma las furata de discutii si de multe ori o dau si eu de pereti. Sunt Balanta..si ca oricine din zodia mea...azi sunt optimista maine pot sa fiu la cealalta extrema...in aceeasi masura stiu sa si echilibrez lucrurile atunci cand este cazul. Sunt mama si am un inger de fetita pentru al carei viitor imi fac griji pentru ca lumea este din ce in ce mai rea si mai superficiala. Sunt incapatinata...nu pana la prostie, dar uneori chiar nu las de la mine pentru ca ma deranjeaza lipsa de bun simt, cuvintele urate si jignirile....si da, desi nu este frumos sa raspunzi cu aceeasi moneda, devin acida, dar incerc sa nu vorbesc urat si sa nu jignesc.
Imi iubesc familia (pe fiica mea si pe bunica mea in primul rand) si as face orice pentru ei, dar nici lor nu le tolerez judecatile facute fara fara a stii toate datele problemei.
Imi iubesc prietenii si am multi si mi-am dezvoltat prietenia cu ei bazandu-ma intotdeauna pe sinceritate (chiar daca uneori sinceritatea doare!). Nu sunt o singuratica, dar atunci cand vreau sa fiu singura cu gandurile mele...nimeni nu ma poate convinge sa fac altceva.Am un job, am o casa, am masina...lucrurile lumesti pe care ni le dorim toti si totusi uneori ma simt frustrata ca nu am bani sa-mi iau X5...nu pentru ca este la moda, pentru ca imi place masina aia! Asa ca ma lupt sa ajung sa am bani sa mi-l iau. Nu sunt snoaba si da, ma apuca uneori nervii pe snobi (chiar si pe prietenii mei!) si ii judec...Imi place sa calatoresc, dar nu m-as muta in alta tara... (am trait 4 ani in alta tara!)- nu pentru ca as fi vreo patrioata ci pentru simplul fapt ca refuz sa abdic de la gandul ca daca te straduiesti si ai si putin noroc iti poate fi bine si aici si poti schimba si tu la randul tau ceva...
Nu imi place sa vorbesc urat, sa tip, dar daca ma apuca tipatul (foarte rar) o fac din rarunchi. Muncesc de la 14 ani pentru ca asa am vrut eu nu pentru ca m-a pus cineva sau pentru ca nu aveam bani....nu aveam banii mei. Cred ca asa am invatat valoarea banului si asa am invatat si ce inseamna sa poti fi independent de parinti.
Viata m-a purtat pe un drum in care am avut ocazia mereu sa lucrez cu oameni, multi oameni...normali sau vedete...am invatat sa nu-i mai privesc de sus sau de jos....dupa ce mi-am luat nenumarate suturi si am invatat ca nu tot ceea ce este frumos si stralucitor merita...
Am facut un copil de abia atunci cand am fost sigura ca ii pot oferi tot ceea ce are nevoie...pentru ca da, stiu ce inseamna sa nu ai bani si da, stiu ce inseamna sa ai si foarte multi bani (am trecut pe rand prin fiecare situatie)...nu as face al doilea copil decat in momentul in care i-as putea oferi in egala masura tot...ca si primului!
In rest, visez ca oricine, poftesc ca oricine, iubesc ca oricine...sunt OM si incerc in fiecare zi sa nu uit ca traiesc printre oameni...indiferent cum sunt ei....e singurul lucru la care "lucrez" zi de zi!Si da, poate uneori si eu uit cine sunt, dar ma uit in ochii copilului meu si imi aduc repede aminte ce trebuie sa fiu!
Poate suna filosofic...sa va vad pe voi!

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Ce ma bucur ca ai deschis subiectul asta.
Abia astept sa aflu cine e GUESTUS'.

Tu cine esti GUESTUS?

Ile, mami de Vivian (07.03.2006) si 11+

http://good-times.webshots.com/album/568512292eJLims

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elvie spune:

Hai ca spun eu cine este Guestus.Deci .. Guestus este Ionel ,fiu de popa.Ionel s-a insurat cu Mariana si a lasat-o pe Mariana cu buza umflata fugind cu banii adunati la nunta , nu a mai dat nici un semn de viata Marianei. De atunci Ionel adica Guestus este in anonimat si nici nu are de gand sa se desconspire ... nici nu-l sfatuiesc.
Sper ca nu citeste si Mariana aici pe forum.

Uff am uitat sa scriu ca Guestus este in cautarea miresei de maine.....aici pe forum asa ca aveti grija

Pt. initiatoarea sub. Eu sunt eu , o fiinta umana cu calitati si defecte .Atat.

Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)

" I have always been delighted at the prospect of a new day ,a fresh try,one more start,with perhaps a bit of magic waiting somewhere behind the morning..." Joseph Priestley(1733-1804)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Singurul lucru pe care pot eu sa il fac pe marginea acestui subiect mai mult decat incitant este sa raspund foarte sincer cum cred eu ca sunt ceilalti.

Cu cine vreti sa incep?

Sa nu ma luati cu Denizel sau Guestus ca nu se pune. Ce-i bun se lasa la urma.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AcsorAburit spune:

Io habar n-am cine sunt, adica descopar mereu si bune si rele... Problema e cine vreau sa fiu si cine reusesc sa fiu.. si sa nu fie prea mare discrepanta ca duce la nefericire.

In rest... "sobectul" ii emfatic rau...io as incepe cu niste scuze catre "servantele de afara" si atunci ai dovedi ca esti un om de bun simt care atunci cand o ia pe tangenta cu subiectul, are puterea de a se corecta. Scuzele asa generice de genul orice are zile proaste sunt mai degraba o justificare a mitocaniei inter-umane. Faptul ca avem zile proaste nu scuza invectivele. Adica poti fi rautacios, malitios fara a cobori stacheta la grosolanii. Si mie imi scapa, dar retro nu le gasesc vreo justificare... Magaria e magarie indiferent de context.

Dar daca vrei sa discutam... io is curioasa rau. Ai spus la un moment dat ceva de genul ca Romania era de preferat pentru ca ai un statut social bine definit in .ro. Nu caut exact citatul ca n-are sens. Dar eu n-am priceput. In ce masura ceea ce suntem ca persoana se defineste prin apartenenta sociala? As zice ca, da pe unii, ascensiunea sociala ii poate defini (de genul cersetor azi, milionar maine e complicat de acomodat), dar pentru ceilalti e doar inca o alta fateta a personalitatii. Cu un exemplu: faptul ca vecinul e cantaret sau medic, nu-mi pare mai definitoriu decat faptul ca vrei apartament in Manhattan sau vila in Long Island. Sunt ambele consecinte ale personalitatii si atat. Stii povestea cu print si cersetor...in anumite situatii toti suntem de nedeosebit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui AcsorAburit

Io habar n-am cine sunt, adica descopar mereu si bune si rele... Problema e cine vreau sa fiu si cine reusesc sa fiu.. si sa nu fie prea mare discrepanta ca duce la nefericire.

In rest... "sobectul" ii emfatic rau...io as incepe cu niste scuze catre "servantele de afara" si atunci ai dovedi ca esti un om de bun simt care atunci cand o ia pe tangenta cu subiectul, are puterea de a se corecta. Scuzele asa generice de genul orice are zile proaste sunt mai degraba o justificare a mitocaniei inter-umane. Faptul ca avem zile proaste nu scuza invectivele. Adica poti fi rautacios, malitios fara a cobori stacheta la grosolanii. Si mie imi scapa, dar retro nu le gasesc vreo justificare... Magaria e magarie indiferent de context.

Dar daca vrei sa discutam... io is curioasa rau. Ai spus la un moment dat ceva de genul ca Romania era de preferat pentru ca ai un statut social bine definit in .ro. Nu caut exact citatul ca n-are sens. Dar eu n-am priceput. In ce masura ceea ce suntem ca persoana se defineste prin apartenenta sociala? As zice ca, da pe unii, ascensiunea sociala ii poate defini (de genul cersetor azi, milionar maine e complicat de acomodat), dar pentru ceilalti e doar inca o alta fateta a personalitatii. Cu un exemplu: faptul ca vecinul e cantaret sau medic, nu-mi pare mai definitoriu decat faptul ca vrei apartament in Manhattan sau vila in Long Island. Sunt ambele consecinte ale personalitatii si atat. Stii povestea cu print si cersetor...in anumite situatii toti suntem de nedeosebit.

Am deschis acest subiect cu un sens nu ca sa rediscutam pentru a mia oara vesnicele dezbateri plecat/ramas....iti voi raspunde pe PM pentru ca este offtopic...cat despre "servantele de afara" era un raspuns foarte clar la adresa cuiva, care si este ceea ce am spus si care m-a jignit ingrozitor...fata de cei care s-au simtit lezati de exprimarea mea, mi-am cerut scuze la subiectul respectiv...
Cum spuneam....nu putem fi capabili sa nu facem rautati...si sa discutam pe tema data in subiect...pacat! Probabil ca am avut asteptari gresite cand m-am gandit ca in felul asta chiar as putea sa-i cunosc pe unii dintre voi mai bine....in rest...mistouri si glumite!!! Asta este!
Rog moderatoriisa scoata acest subiect total neinteresant!
Multumesc

NOI-CRACIUN SI REVELION,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

stii oana, acest topic creat de tine e in nota glumei:
"blonda, 1.80, 90-60-90,posesoare de BMW, vila in Cotroceni, chalet in Elvetia, nu caut nimic, doar ma laud!"

sa fii sanatoasa!

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

acest subiect se putea numi foarte bine, "joaca cu nervul altuia". (hai ca azi am bagat la alcool virtual...)

personal, nu cred ca ajuta pe nimeni sa stie cum e "x" , "y", "z".
ca tot nu putem schimba noi pe nimeni!
va fi mereu la fel, cand se va deschide cate un subiect "suparator", teposi si cei care incaseaza intepaturile.
sigur ca devine foarte deranjant cand se ajunge la jigniri, atacuri la persoana, urmariri pe la alte subiecte... dar daca asa se simt unii bine...

Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Subiectul asta imi aduce aminte de un cintec al lui Andries si de intrebarea abil-evaziva a lui Fat-Frumos "mata cine esti?" :)
Oana, nu te supara, dar crezi ca putem sa facem compuneri despre noi si gata, ne cunoaste lumea? Hai sa fim seriosi, in ani de zile de stat pe site-ul asta nu poti spune ca ai cum sa cunosti o persoana. Pune mai putin suflet in discutiile contradictorii si nu pune etichete pe fruntea nimanui dupa un topic la care nu ai cazut de acord cu cineva.

Mergi la inceput