Sa-l tund? (3 luni)
Pletosul meu are par de vreo 10 cm. Vine vremea rece si ma gindesc la uscatul pe cap - n-as vrea sa-l culc cu parul ud. Ma gindesc sa-l tund (chiar daca nasii or sa fie dezamagiti ca n-or sa taie ditamai motul), dar nu prea stiu cum.. Foarfeca?.. Masina de tuns?.. Ma gindesc ca numai in somn am niste sanse cit de cit..
Sanatate la bebei si mamici.
Raspunsuri
Gaby spune:
Scumpo,
Daca ai fi in Ro....ar sarii toti sa-ti spuna ca nu-i bine ...asa se spune, sa tunzi copilul inainte de ai "lua motul"!!!!!!
Eu cred ca-i bine sa faci cum crezi tu de cuvinta,tu sti cei mai bine pentru el.
Toate cele bune ,
Gaby
danab spune:
Eu l-am tuns pe Mihai la 4 luni.Avea parul foarte lung, mai si cadea si era greu cu uscatul.L-am tuns cu masina electrica, i-am pus un cearceaf pe patut, l-am asezat pe spate si am inceput operatiunea.Am vrut sa-i fac si sotului o surpriza asa ca am "lucrat" de una singura.Pentru parul din spate-unde nu era chiar asa mult ca in fata si in varful capului-l-am luat in brate si l-am tuns.De atunci l-am mai deposedat de par o data (tot cu masina) cand avea 6 luni jumate iar acum as putea sa-l tund din nou.Eu spun sa nu chinui copilul, tunde-l; si eu am amanat tunsul tot datorita superstitilor dar pana la urma am cedat pentru ca sanatatea copilului meu e mai importanta.Chiar la botez-care l-am facut la 7 luni-preotul i-a spus lui Mihai:"mai, tu deja ai fost la tuns!"
Spor la treaba si sa stii ca daca ai masina el va fi asa curios de sunet incat pana se dezmeticeste el tu ti-ai terminat treaba!
Dana
angi_gemeni spune:
Uite ca eu sunt din Romania si nu-ti spun nu-l tunde pana la un an!
Tunde-l daca are parul asa mare! Daca nu gasesti rezolvarea cu uscatorul de par, atunci n-are rost sa va chinuiti: tu sa stai cu grija ca raceste, el sa stea cu parul atat de lung! Oricum, daca-l tunzi, sa nu crezi ca va avea parul mai des, mai aspru, etc.
Eu nu i-am tuns nici acum pentru ca nu e cazul: Andrei are par putin, iar Andreea are numai "inele"-n par!!!
Si, a propos de superstitii, am mai auzit zilele astea una: "Nu-i spunem copilului pe nume pana la botez!" Dar cum ii spuneti?- a fost intrebarea mea. "Bebe"... Fereasca Dumnezeu!!!! Si l-au mai si botezat la 6 luni! Eu le spuneam pe nume copiilor din faza embrionara!!!
Hai succes la tuns, sper sa stea micutul linistit si sa reusesti sa-i faci coafura dorita!
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
Marox spune:
Vaaaai, Parpalak, se poat'?!!! Ratezi ocazia sa ai un hippy?!!!:-)))
Lasind gluma la o parte, sa stii ca te invidiez ca ai ce taia. Alex e destul de chel, are un pufisor destul de anemic. Imi vine sa rid cind imi amintesc ca la nastere, cind i-am vazut firisoarele de par am exclamat fericita:"Are par !!!". Cred ca ma traumatizase maica-mea, cica eu fusesem cheala ca o bila. In comparatie, Alex avea par, nu? Crunta dezamagire, cind am vazut cit de pletoasa era fetita vecinei de salon, ala da copil care putea fi deja tuns ! Si m-am gindit ce-or mai fi ris in barba doctorul si asistentele cind m-au auzit, ei care vad tot felul de copii !!!
Ela spune:
Tunde-l!
Si Ilinca s-a nascut in decembrie - cu o claie de par - din care la 3 luni avea numai calti la ceafa de cat se freca de asternuturi (nu o tineam cu caciula in casa)!
Asa ca i-am tuns caltii aia - chiar asa aratau - si pe urma i-a cazut aproape tot parul - ramasese cu un pufusor - ca sa-i creasca altul - blond!!!! - de zice lumea, la cat de neagra sunt eu - ca nu-i a mea, o plimb prin parc ca-s baby-sittera!
Adela P spune:
10 centimetriiiiiiii!! da' voi chiar ca aveti par nu gluma. si eu zic tunde-l daca e incomod, plus ca poate mai si transpira pe cap de atata par si sta ud tot timpul. masina de tuns as folosi-o si eu, e rapid si il si tai uniform.
Gaby, cred ca superstitiile astea legate de mot, de tava, de baita de dupa botez exista numai in Ro, ca pe aici nimeni nu stie nimic. iti dai seama ce nefericita trebuie sa fie toata lumea din afara Romaniei daca ar fi adevarate superstitiile acelea.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
Gaby spune:
Asta spuneam si eu Adela...Asa am patit eu...dar fiind aici...in Romanika....am primit mute "sfaturi".Am avut probleme cand l-am tuns...a durat foarteeeeee mult pana am terminat operatiunea!A urlat ca un copil batut....
Toate cele bune!
Gaby
sorana spune:
Eu am tuns-o pe Monica de 2 ori pana acum.
Ea avea perisorul foarte rar, acum parca e mai des.
Deci - votez pt. tuns (desi sunt in Ro)
Am tuns-o cu foarfeca, in baie, o tinea Liviu in brate si ii arata ceva in oglinda, chestie de care ea e f. incantata. Nu a iesit chiar super, data viitoare mergem la "ciufulici".
bb Monica si Sorana
Missy spune:
Am tuns-o pe Alexia la 2 luni, in plina iarna. Am inveput la baita, o tinea tati ei, si cum s-a plictisit am continuat dupa ce a adormit.
Acum are 11 luni si ne pregatim de tunsoare cu nr. 4. Ultima, acum 2 luni, a fost cu masina. E putin greu, dar dupa e asa simplu...
Si da-l incolo de mot!
Dana_ spune:
Eu l-am tuns pe bb Andy de 2 ori pana acum (are 6 luni jumate) si nu avea par mareee,era cam rar parul insa nu era uniform.Acum parca incepe sa fie mai des.Eu zic sa-l tunzi pe bb.
Dana