Despre hemofilie

Despre hemofilie | Autor: adriana

Link direct la acest mesaj

Ce stiti? Mai nou, am o noua bona al carei baietel are hemofilie
Ma gandeam daca e contagios .
Dansa spune ca baietelul s-a nascut sanatos, dar a capatat aceasta boala printr-o transfuzie ... nemernicii , la 1 an si jumate.
Trist, dar eu vreau sa stiu daca i se poate intampla ceva baietelului meu daca se joaca impreuna cu acesta...
Am cautat pe net dar se pare ca e foarte saraca informatia...
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Draga Adriana,
Nu trebuie sa-ti faci nici o grija. Hemofilia este o maladie genetica caracterizata prin deficitul de producere a unor factori de coagulare a sangelui.NU este contagioasa.Pentru baietelul bolnav un prieten ar insemna mult.

Cu stima,
Tata Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Hemofilia este o boala ereditara. Din cate imi amintesc eu se transmite de la mama (care este un fel de "purtator sanatos")numai la baiat. si este o predispozitie pentru hemoragie. Baiatulk a avut aceasta boala de la nastere, insa nu i-au descoperit-o decat cu ocazia vreunei operatii sau sangerari (taietura, zgarietura, samd).

vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Multumesc tata Alin, Viviana. Ma asteptam sa primesc mai multe raspunsuri, dar se pare ca nu prea e cunoscuta boala . Nici gand sa il indepartez pe baietel, dar totusi un pic de frica si retinere mai am.
Poate mai stie cineva, ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana spune:

Boala nu e deloc contagioasa. E o boala genetica, te nasti cu ea. Probabilitatea ca fiul tau sa ia boala de la prietenul de joaca este ZERO. Mai multe informatii poti obtine intreband medicii sau consultand cartile de medicina sau eventual pe site-urile in limba engleza.
Bona ta se inseala cand spune ca "baietelul s-a nascut sanatos, dar a capatat aceasta boala printr-o transfuzie". Eate o boala foarte grava care poate duce la deces daca nu are foarte multa grija, asa ca ar trebui sa stranga mai multe informatii. Daca jocul este pentru cineva periculos, este pentru copilul bonei. Daca cumva cade si se juleste, o simpla sangerare poate duce la hemoragie, din cauza faptului ca sangele coaguleaza mai greu. Eu am avut un coleg cu aceasta boala, si el nu a prea avut voie sa joace fotbal, sa urce pe munti, sa se joace cu alti copii afara, etc.

Anuca si mami
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=167&cid=122

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa_35 spune:

Draga Adriana!
In primul rand hemofilia este o boala GENETICA, mai precis un deficit de coagulare a sangelui. Este o boala ereditara (am citit mult despre asta, intrucat am un caz in familie, un baietel de 5 ani) care nu se ia prin transfuzie, prin contact direct sau altfel, de fapt NU SE IA IN NICI UN FEL. Atat ca acei copii suferinzi de boala asta, trebuie sa aiba o viata linistita (fara lovituri, fara eforturi fizice prelungite, la orice fel de operatie sau tratament stomatologic trebuie o pregatire speciala, etc.), sunt luati in evidenta la Institutul Fundeni, li se fac analize anual pentru reevaluarea evolutiei sau involutiei bolii (sunt niste factori de coagulare a sangelui pentru care se fac niste analize speciale)
Incurajeaza-ti copilul sa se joace cu baietelul respectiv, fii fara grija!
Pentru el un prieten in plus poate fi foarte pretios!
Numai bine!

Denisa si copilul Alecu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Multumesc , m-am mai linistit.
Apropo, mama are super grija de baietel, este o femeie buna, a reusit pana acum sa-si creasca copilul fara a-l considera handicapat, este in evidenta Sp. Fundeni si sa-i dea Dumnezeu sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy spune:

quote:
Pentru baietelul bolnav un prieten ar insemna mult.

Extraordinar! Foarte frumos spus!

foto: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=crissy

Mergi la inceput