Va rog sa imi spuneti ce sa fac?
Raspunsuri - Pagina 2
StMihaela spune:
Era logic ca, mai devreme sau mai tarziu, preturile alea exagerate la case si apartamente vor cadea.
Din pacate banca trebuie sa-si recupereze banii, si penalizarile impreuna cu cheltuielile de urmarire le veti suporta tot voi, asa ca sustin si eu ideea ca sa faceti tot ce puteti sa achitati datoria din banca.
Am si eu cunoscuti care si-au luat apartament cu credit, preturile au scazut mult si acum isi dau su caramida in cap. Sa refuze sa plateasca? Nici nu incape vorba.
Carmenbr spune:
Si in America tot 7 ani e perioada in care nu mai poti lua imprumut sau iei dar la niste rate de mai bine fugi.
Nasoala situatie!
4 anisori...uraaa!
olim spune:
monabella nu s epune problema a lua sau nu un credit, sau ca altii au avut nenorocul la credite, chestia era ca acum 3 ani o chirie costa 800 de euro si apartamentu tau costa 400, intereseul era 2.2% sia cum este aproape 6%.
Nu vad ce rost are sa discutam daca afacut bine sau nu ca a luat un credit, creditul este luat, acum vrea sa scape de el.
Sa stii ca si eu stau in Spania si am lucrat in imobiliare si au crescut preturile in 3 ani dublu la apartamente, deci oricune ar fii luat o casa, doar ca atunci nu oricine primea un credit, era mare lucru ca romana sa poti avea propria casa, si toti am gandit la fel, decat sa paltim casa cuiva mai bine ne luam noi una.Si eu am facut la fel, doar ca am avut noroc s am luat-o mai demult, si inca pretul e mai mare decat am cumparat-o eu.
lore ai reusit sa vorbesti cu banca?eu cred ca merita sa vorbesti cu un avocat sa vezi ce zice.
Te astepam sa ne spui ce ai rezolvat
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
escu spune:
eu am inteles ca lore vrea ca banca sa ia casa care valoreaza acum 1/3 din pret iar restul de 2/3 sa si-o asume banca pe pierdere (100%) fara s-o oblige pe lore sa contribuie la pierdere cu bunurile ei imobiliare din romania.
Am inteles bine?
Daca-i asa, banca are si ea o companie de asigurari in spate unde .plateste anual sume enorme, Poate recupera banii de la ei daca face dovada ca a facut toate demersurile pentru a recupera banii de la debitor. Declaratia de falit ii permite bancii sa opreasca investigatia si sa apeleze la asigurari. Nu stiu acum cum suna procedura de declarat falit in Spania, daca in declaratia respectiva intra si bunurile din romania si de la ce limita de valoare in sus.
spic de grau spune:
O persoana fizica se poate declara "supra-indatorata". In acest caz banca si restul creditorilor sunt obligati prin lege sa astepte ca persoana fizica in cauza sa plateasca in ritmul propriu datoriile.
Se poate ajunge la sume infime pe luna - gen : 50€.
Ca in orice procedura de declarare in incapacitate de plata, primul care vine la masa creditorilor ptr recuperare este statul, apoi restul firmelor/banci, etc pe unde aveti voi datorii.
Acum - e f important sa te declari supra indatorata, si ptr asta e nevoie sa faci un dosar care sa "treaca", si sa fie acceptat.
Procedura se face in Franta, nu vad de ce nu s-ar face in Spania.
In dosar - depui toate elementele care certifica sursele tale de venit. Presupun ca fiind somera, ai totusi dreptul la somaj, si alte alocatii de la stat. Toate sursele, inclusiv alocatiile ptr copii trebuiesc puse la dosar.
Apoi se face dosarul tuturor creditelor in curs.
Ca sa iti certifici "vointa" ta de rambursare, poti vinde casa - insa se pune problema: cine te mai primeste in chirie? Nu stiu cum e la voi procedura de inchiriere, insa aici proprietarul trebuie sa astepte luni buni chiriasul datornic inainte de a-l da afara, mai ales daca e iarna.
Creditul pe care il ai: cand l-ai contractat? cat ai platit? Cat mai ai? Cu cat se vinde casa? Acum cat timp ai pus casa in vanzare si nu s-a vandut?
Si aici a scazut pretul caselor, dar nu la genul: il cumpar cu 200k€ si acum valoreaza 60k€. Poate 160, 150k€.. insa nu o diferenta atat de mare cat spunea cineva la un moment dat.
Ce ai incercat sa faci ca sa vinzi casa?
Cum ai amenajat casa? E plina de mobile? Sunt o groaza de factori care se joaca atunci cnd vrei sa vinzi o casa! O casa care face un nr de m2 pe hartie, insa la fata locului vezi doar jumate, clar nu se va vinde.
Daca vrei, mai putem discuta pe PM.
lui David Andrei 4.5 ani si 34+
escu spune:
Spic de grau, declaratia asta de supraindatorare nu cuprinde si proprietatile din romania?
Sunt tare curiosa de raspuns. Pana la urma toti suntem cu sabia de-asupra capului. Slujbele noastre nu sunt batute in cuie. Asa ca nu-i cazul sa facem pe lupul moralist in situatia asta de criza financiara mondiala. Este abia inceputul.
andacos spune:
Pai ce voi atzi girat cu bunurile din Romania?
O fi Romania in Eu dar mai dureaza pina se va pune sistemul la punct incit iei credit in Spania si daca nu achitzi itzi ia bunurile din Romania,sau Ungaria sau Germania...sau...sau!
Nici eu nu vad alta solutzie decit sa incercatzi voi sa vindetzi apartamentul la un pretz nu ctiu cit de cit acceptabil!Si chemtzi un expert sa va evalueze ca parca nu-mi vine a crede ca atzi dat pe el 200000 de euro si acum il evalueaza la 60000!
Dana
olim spune:
totusi nu cred ca e asa mare diferenta de pret, insa nu sunt cumparatori,a dica cumparatori ar fii dar nu primesc credite de la banci, totul e inchis.Eu zic totusi sa vorbesti cu banca, mai ales ca acum scade euribor si am inteles ca din toamna se vor da iarasi credite, asa miau zis cei de la banca.
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
Marox spune:
Spui ca locuiesti intr-o zona turistica. Ai incercat sa inchiriezi casa? Daca voi stati in România, deci fara cheltuieli in Spania, poate ca ar fi suficienta chiria pentru a plati dobinda. Eventual esalonata pe mai multi ani decit a fost prevazut la incheierea contractului.
Lori_75 spune:
citeste cu atentie clauzele contractului de creditare si eventual actele normative care se aplica. s-ar putea sa gasesti raspunsul in cuprinsul lor.