Am auzit in parc ca ar fi aparut ceva modificari la legea pensilor, stie cineva ceva, noi am vrea sa o pensionam pe "buni' are 48 de ani si 31 de ani de contributie! Ce sanse are ? ( nascuta pe 18 sept. 1955, dar bunicul 29 august 49)
gabi si briana
Momentan (pina in martie 2004) virsta standard de pensionare pentru femei este de 57 de ani si 4 luni cu stagiu complet de cotizare de 25 de ani si 4 luni.
Legea 19/2000 a introdus "Pensia anticipata" pentru cei care au depasit cu mai mult de 10 ani stagiul complet de cotizare si "Pensia anticipata partiala" pentru cei care au depasit stagiul complet de cotizare intre 1 si 10 ani. In ambele cazuri virsta standard de pensionare poate fi redusa prin anticipare cu cel mult 5 ani (adica momentan 52 de ani si 4 luni).
Virsta standard de pensionare poate fi redusa cu mai multi ani (cred ca intre 10 si 15 ani) in caz de conditii de munca deosebit de grele sau deosebite sau handicap.
Pt. Marius: pe site-ul CNPAS se gaseste Legea 19/2000 cu toate modificarile pina in iunie 2002 inclusiv cu toate anexele referitoare la virstele standard de pensionare. Poate ar trebui actualizata legea si pe pagina ta.
S-auzim de bine!
Nela
Mersi pt. raspuns, deci nu avem sanse la bunici pensionari chiar daca amandoi au peste 30 ani de contributie?!
Gabi