Mincat cu lingurita
Bebelusul meu mic de 18 saptamini a inceput sa primeasca cereale cu lingurita acum o saptamina. Nu a vomat, a avut scaun normal, asa ca astazi i-am introdus un nou tip de cereala. Pina aici totul ok, doar ca atunci cind ii dau in gurita, maninca cit maninca (putin cit poate minca un bebelus de 4 luni) apoi plinge si e tare greu de consolat ! Doar cu sinul sau cu biberonul reusesc sa-l consolez, alt fel devine asa de nervos incit nu stiu ce sa fac! Ma gindesc ca daca nu i-ar place, ar plinge de la prima lingurita, dar asa plinge dupa 5-6 lingurite (mici). Oare asa spune ca nu mai vrea ? Si daca nu-i mai dau, de ce continua sa urle ? Vi s-a intimplat asa ceva ? Merci pt. sfaturi !
Adina si bebe Gabriel
Raspunsuri
tinatache spune:
E posibil sa-l doara burtica de la alimentele noi, si noi am patit la fel. Cat despre lingurita, eu nu am avut mare succes cu ea la varsta asta, Andra a mancat din biberon toate piureurile si cerealele pana pe la 10 luni. Ii faceam gauri mari la tetine si papa tot. Nu i-a placut cu lingurita! Cu timpul se rezolva si asta.
Cristina, mamica cu burtica
joxy spune:
Se plictiseste. sau pur si simplu ii se face foame iar ligurita nu vine prea repede sau poate e greu.. e la inceput..
cauta sa-i dai cu linguritza cu putin timp inainte sa ii se faca foame.
Rabdare !
Cu respect,
Florin
Adela P spune:
Subscriu la ce a spus joxy. Sa sti ca si eu patesc la fel, si sti ce fac acum? Ii dau cerealele cand nu e prea flamand, de exemplu l-am alaptat cu cel mult doua ore inainte. Sa nu-i fie foarte foame. Pt ca asa e, lingurita nu vine destul de repede si se enerveaza. Nicidecum din cauza ca nu-i plac. Incepe sa planga, se agita, isi baga degetele in gura, ce apuca doar doar ar veni mai repede. Cu biberonul eu nu i-as da pt simplul motiv ca inca mai alaptez si stiu ca mi-ar refuza sanul dupa aceea. Doar formula ii dau cu biberonul dar orificiul e foarte mic si deocamdata suntem ok. Al meu mai plange si dupa ce a terminat masa pt ca mai vrea dar asta e alta poveste. Nu pot sa-i dau cat vrea el, insa dupa masa de cereale ii dau lapte sau formula imediat si se linisteste(cum de altfel faci si tu din cate am inteles). Bafta.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
ungureaa spune:
Draga Adela, noi facem exact la fel, sin apoi daca plinge, formula cu biberonul cu orificiul cel mai mic ! Aici se recomanda sa nu se inceapa prea tirziu cu lingurita (max. 6 luni) caci alt fel devine lenes la mincat, si totusi trebuie sa manince din ce in ce mai mult...asa ca-l obisnuiesc de pe acum cite putin...
Merci !
Adina si bebe Gabriel
ange spune:
adina,este posibil ca sa nu-i placa noul sort de cereale pe care il dai.
sau sa fie prea calde!!!vezi ca sunt la orice wal-mart niste linguritze speciale pt. bb care-tzi arata temperatura mancarii.daca este prea calda se inroseste coada linguritzei.costa vreo 4$,nu-i o avere si zic eu ca merita!
dupa parerea mea o sapt. nu-i deajuns sa se obisnuiasca cu un fel de cereale. nu te grabi! dai cam doua sapt. un tip de cereale apoi incet,incet cate una, doua linguritze pe zi incepi cu alt sort. cresti progresiv si alternezi in acelasi timp cerealele.
asa am procedat eu la Maia.
incearca sa o iei usor. stiu ca oeice proaspata mamica este dornica sa-i dea papa bb sau dar nu-l ajuta la nimic. tzine cont ca aici unde suntem noi,alergiile sunt in floare!!! ma ai pe mine exemplu cu Robi...
vorbim,
ange,mamica de 2 ori
http://community.webshots.com/user/maiaioana
Marianar spune:
Lasa-l sa pape atat cat vrea el cu lingurita si apoi pune-i intr-un biberon cu lapte cateva masuri din cerealele respective (sa nu fie foarte groase) si o tetina speciala pt. cereale. Poate asa le papa. Poate nu-i plac noile cereale, incearca altele si vezi cum se comporta.
Succes!
crism spune:
Poate nu este el gata sa manance, mai da-i timp, o saptamana si incearca din nou. Nu il forta, daca il alaptezi primeste destule nutritie din lapte. Eu nu am inceput pe ai mei pana nu erau ei gata, si nu am avut probleme.... Si aici nu se recomanda decat pe la 5-6 luni. Nu te grabi! Succes si sanatate multa.
Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor 2 ani si Elena 5 luni.
Aurelia spune:
Eu zic la fel ca joxi ca-i e foame si nu are rabdare ,si eu am patit la fel si am mai aminat un pic lingurita apoi i-zm pus cerealele in biberon cu orificiu mare ,i-i era foame sint sigura de asta caci vad acum (18 luni) cum face cind i-i e foame,dealtfel acum maninca castronelul de mincare si desertul in maxim 15 minute!!!!
Aura&Luca,18 luni
ciufulici spune:
Draga ungureaa, baietelul tau are 4luni si inca il alaptez, asa am inteles eu.
Eu am procedat in felul urmator cu fetita mea, intai san apoi completare lapte praf. Daca ai lapte la san nici nu te complica cu cereale. Bebelusul tau e mancacios de felul lui, a lunat bine in greutate? Daca da, nu te agita cu cerealele, poti eventual sa ii adaugi putine cereale la ultima masa de seara pentru a dormi mai bine. Cu lingurita o sa manance cu timplul. Dai din cand in cand o lingurita in mana sa se joace cu ea, sa o bage in gurita si spunei ce se face cu ea, supravegheaza-l.
Sanatate maxima de la Ciufulici
Adela P spune:
Adina, cum mai merge hranitul cu lingurita? Sa-ti zic o chestie pe care am experimentat-o azi la masa de cereale. Pana acum foloseam Nestle, care ii plac foarte mult, ti-am zis se enerva daca nu vin destul de repede cu ligurita. Ei , azi am incercat de la Heinz cereale de barley. Le-am gustat si eu inante si nu mi s-au parut prea bune (dar am zis ca-s sanatoase, cu vitamine, fara adaosuri de zahar , sare, etc.) in nici un caz la fel de bune ca cele de la Nestle. In fine, i-am dat lui bebe, si el haplea ca de obicei, inghitea, deschidea gura repede pt mai mult, pana nu i-a simtit el gustul diferit si atunci a facut o strambatura de dezgust, s-a oprit si s-a uitat la mine saracul nedumerit...A mancat si restul dar cu o atitudine complet schimbata fata de zilele precedente cand manca cerealele preferate. Nu s-a mai enervat sau agitat deloc dupa aceea ci A MANCAT CA UN BAIAT CIVILIZAT caruia nu-i place ce mananca dar n-are incotro.
Ne-am distrat insa de fetisoara lui dulce cand facea strambaturile de dezgust.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999