supa de legume
Cat timp se fierb legumele?
Unii spun sa fie bine fierte altii nu prea mult ca se pierd
din nutrimente.
Eu am fiert morcovul cam 50 de min si era cam tare,
abia se sfarama cu furculitza,
s-a terciut destul de bine insa in blender.
Cum le introduceti la diversificare?
eu am introdus morcovul primul (nu e prea bun fiindca constipa)urmatoarele???
asteptam cu mare pofta sfaturi pt supa,
C&Mi
Raspunsuri
Camelia spune:
Nu pot sa spun cat timp fierb eu legumele, ca nu ma uit la ceas.Ma uit doar sa fie fierte bine.
Legumele le-am introdus in urmatoarea ordine: morcov, cartof, ceapa (pentru gust), telina, patrunjel, ardei, rosie, broccoli, conopida.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Mazarica spune:
Mie doctorita mi-a zis sa le fierb 2 ore la foc mic.
Eu i-am dat cate un pic din toate : dovlecel, conopida, patrunjel, telina, cartof, ardei.
La inceput am fiert legumele separat cu f. putin ulei si carnea separat, iar de la 7 luni le fierb impreuna (dau intai un clocot la carne si arunc apa ) .
Totul fara sare.
Cam asta ar fi supica, dar acum fiind baieti mari (8 luni)ne delectam cu mult mai multe - ciorba cu perisoare, ardei umplut, piure cu ficatel.....
Pofta mare bb-lui si tie rabdare multa!
GabiG spune:
Draga mazarica,
in 2 ore ies toate vitaminele din legume.
eu stiu ca se fierb in cit mai putina apa si cit mai putin. Noi le fierbeam cam 2025 minute. Daca sint taiate bucatele mai mici se fierb mai repede.
Dupa morcov noi am introdus cartoful.
Succes!
si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi
EDDY spune:
Nici eu nu shtiu cit timp fierb toate legumele,inafara de conopida pe care o fierb 25-30 minute,broccoli*20-25 minute shi spanacul*15-20 minute.Pe toate le introduc in oala,dupa ce apa a inceput sa fiarba.Noi am inceput diversificarea cu morcov,apoi la 6 luni cartof,la 7 luni carne de pui(sasami este cel mai indicat;m-a ajutat shi pe mine Lia cu sfatul),apoi conopida,broccoli,spanac,rosie in sos pentru paste,apoi galbenus de ou,putzin peshte(cod),orez,ficat de pasare tinara shi ne-am agitat cu fructele dar inafara de sucuri,nu le vrem altfel.Asta-i situatziunea la noi.Shi cum spunea Gabi mai inainte:daca tai legumele in cubuletze mici,se fierb mult mai repede.
shi pofta buna la puiutz,
Eddy & Antonia Naomi
Marianar spune:
Eu le fierb in oala "minune" (sub presiune) cca 10 min din momentul in care au dat in fiert. In total cam 15 min.
Midori spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Sa vad ce succes am cu celelalte solide.
Pana acum am mancat :
Cereale de orez Nestle cu maree placere
Morcov , piure cu supa , cu strambaturi
dovlecel cu mari strambaturi
piure de mar acceptat tot cu strambaturi.
Imi pare rau ca nu-s pe faza sa-i fac poze ca e super haioasa,
are o mimica foarte sugestiva.
C