"Picioare in X"

"Picioare in X" | Autor: i93mid

Link direct la acest mesaj

stie cineva vreun tratament pentru acest lucru?exista informatii pe undeva?multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Pe vremuri era lampa cu ultraviolete si mersul la mare si facut plaja dimineata la rasarit si seara la apus. Cu un doctor ai vorbit?

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Buna! Dar cine are picioarusele in X?Bebelusul tau?si cat are;pentru ca pana pe la 1 an daca nu ma insel piciorusele sunt in 0 iar dupa aceea in X pana pe la 4 ani;asa ca daca se incadreaza eu zic sa nu iti faci probleme...Da si tu mai multe amanunte..Bebe Jill si mami!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i93mid spune:

baiat de 3 ani.are genunchii lipiti.nu foarte rau dar oricum se vede.am fost la un ortoped si a spus ca singura soluti sa-l dau la sport cand o sa fie mai mare.dar vreau sa mai aflu si alte pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Buna! Intervin si eu aici pentru ca m-am lovit si eu de o problemuta cu piciorusele la fetita mea si stiu ce inseamna. Din cite am citit, asa cum mai spunea cineva inainte (scuze, nu am retinut cine), deformatia in X este fiziologica pina in jurul virstei de 3-4 ani, uneori chiar mai tirziu, cind normal este sa inceapa sa se indrepte de la sine. Daca, asa cum spuneai, nu este foarte tare si ortopedul nu a recomandat un pic de gimnastica medicala, e O.K. Dar poate n-ar fi rau sa te informezi "din trei surse" - asta-i o regula din jurnalism pe care eu am invatat s-o respect dupa experienta cu fetita mea. Ea avea picioarele in O. Dar ce O!!! Din cauza asta a mers foarte tirziu - la 1 an si cinci luni. Normal ca la un an eram deja la ortoped care mi-a trintit un diagnostic de m-a bagat in cosmaruri pentru urmatoarele 6 luni - boala lui Blount. Nu intru in detalii, este o afectiune foarte grava la nivelul genunchilor, necesita repetate interventii chirurgicale etc. Asa ca m-am pus pe documentat si am inceput sa ma linistesc. Am mai fost la un alt ortoped care a zimbit cind a auzit diagnosticul si mi-a sugerat sa mai asteptam - nu se poate pune un diagnostic de acest fel la o virsta atit de frageda. Abia dupa 3-4 ani se "aseaza" lucrurile din acest punct de vedere. Asa ca mi-am vazut de treaba, am continuat constiincios cu profilaxia rahitismului (Vigantol zilnic si cure de calciu in lunile reci), am dus-o la mare cel putin zece zile in fiecare vara si timpul a confirmat faptul ca nu era vorba decit despre deformatia fiziologica normala - O pina la doi ani si ceva, X dupa aceea. Acum are 3 ani si patru luni, are picioarele usor in X, dar pe indreptate deja. Anul trecut am facut si citeva sesiuni de gimnastica medicala, dar foarte lejer.
Sfatul meu - daca nu esti linistita - este sa ceri si o a doua parere, de la un alt ortoped, stiu ca exista cazuri in care se pot recomanda incaltari ortopedice, care sa ajute procesul de indreptare.
Oricum, nu te multumi cu o singura opinie de specialitate si nu te limita doar la sfaturile noastre.
Mult succes si sanatate maxima!

Mergi la inceput