Cine a terminat Liceul Optica Romana??
Mi-ar place sa stiu ca aici se afla si unele dintre colegele mele care au terminat Liceul Optica Romana, prin anul 1995??
Daca sunt va astept cu drag sa vorbim si sa ne reamintim de vremurile bune.
Pupici dulci.
Raspunsuri
EDDY spune:
Nu pot spune ca am terminat liceul,daca n-am dat Bac-ul,nu?Ei,asta este.Am studiat totushi 4 ani(fara ceva)la I.O.R.shi m-am retras cu putzin inainte de marele examen,deoarece a trebuit sa parasesc tzara.Asta se intimpla in 1993.Am fost primii 2 ani la B,clasa doamnei Zamfir shi ultimii 2 ani,la clasa lui Pattoni Sotiris.Cel mai dement profesor shi diriginte din tot liceul.Am avut shi citeva cunoshtintze prin clasele mai mici dar sincer,nu-mi mai amintesc multe despre "bobocii" ce ne urmau;oricum erau citziva taaare zapacitzi shi de gashca.Kiar mi-e dor de multzi dintre colegii mei shi ma gindesc,cu parere de rau ca anul acesta ar fi trebuit sa aiba loc Intilnirea de 10 ani,despre care nu shtiu nimik .
Tu,la ce clasa erai?Cine tzi-a fost diriginte?
shi poate mai vorbim,
Eddy & Antonia Naomi
Veronicai spune:
Ce bine imi pare ca este cineva de acolo.
Eu am facut istorie cu domnul Patoni si am auzit ca acum s-a pensionat.
Diriginta mea a fost o doamna draguta care era profesoara de limba romana, tare draguta (blonduta), insa nu imi mai aduc aminte cum se numea (nu stiu daca nu o chema chiar Zamfir).
Eu am fost la K.
PUPICI.
Banti spune:
Iata ca ma mut de la filoloage si aici. Si eu am terminat IOR in "93, la clasa A, inainte de treapta a 2-a am fost intr-a 9-a si a 10-a la clasa J, la diriginta Paiuc, daca o stiti. Dintr-a 11-a am avut-o pe dna Grosu. He, he, ce vremuri...Nu prea mai stiu ce fac colegii mei. Acum am mai luat legatura cu citeva dintre fete si vrem sa organizam o mica intilnire. Sint totusi 10 ani de cind am terminat, parca nici nu-mi vine sa cred.
Ah, dl Patoni, ce figura!! Imi dadea numai 10, dar cind il apucau pe el nervii, o lua cam razna, si nu mai era placut deloc. Dintre profi mie mi-au placut o dna de fizica, Rotiu, si o dna de romana, parca Stoleru, ce sa-i faci, am cam uitat cu batrinetile astea. Va astept sa mai povestim.
Ioana
Banti spune:
Veronicai, dna de romana blonduta avea cumva parul vopsit si scurt si avea strungareata? Ca am avut intr-a 10 si eu o profa de romana in genul asta si ma intelegeam bine cu ea. dar nici eu nu-mi amintesc numele ei.
Ioana
Banti spune:
Eddy, la ce clasa era diriginte Patoni, ca vad ca amindoua am terminat in 1993? Oare la G? Aveai cumva in clasa o fata Caludia Antonache, daca iti mai aminteti cumva?
Ioana
EDDY spune:
'Aide mey,kiar se pune daca n-am dat Bac-ul?Ce mishtok !Eu am fost la IX-B + X-B shi XI-C + XII-C!Recunoashtetzi mey ca prof' shi OM ca Pattoni nu ve-tzi mai intilni asha ushor!Era cel mai bun organizator de excursii montane in week-end shi daca shtiai ce sa-i dai in acel week-end ,il mai vedeai doar la apelul de intoarcere acasa ;cit despre problemele lui de vorbire,ca dadea in bilbiiala,se inroshea tot shi i se umfla gilma ce o avea pe cap cind se enerva de numa',toate se datorau faptului ca unul dintre copiii sai (baiatul cel mare),a murit exact in ziua in care ishi sarbatorea 16 ani .Sint multe de povestit despre acest profesor,dar eu imi amintesc cu cea mai mare placere de zilele in care,daca aveam deja 2 note la el,ma trimitea cu diferite treburi prin liceu shi ma avertiza ca ne mai vedem NUMAI cind se suna !Eu am mai avut profesori:pe Lazar de mate',tip care era shi directorul liceului la vremea aceea shi al sau fiu,Silviu,imi era coleg de banca,de kiul,de tutun shi de alte timpenii,pe Stoleru (care imi era shi vecina)-de romana,pe Pricope (Berbecel dupa revolutzie)-de geografie,profa care era shi ea dusa rau de tot cu pluta astfel incit 75% din elevii de-a XII-a nu intrau in Bac datorita ei ,pe Zamfir (IX-X) de fizica shi XI-XII pe Rotiu care mi-a fost profesoara shi in generala(sc.gen.75),pe Popovici-de engleza shi mai sint o gramada de profi pe care ii vad shi acum cu okii mintzii dar nici sa ma pici cu ceara nu-mi mai amintesc numele lor
Banti,eu am avut in ultimii 2 ani de liceu o colega Antonache Claudia,o tipa cu parul lung shi negru al carui tata a decedat parca atunci cind noi eram intr-a XII-a,locuia prin Macaralei;fata ce venise dupa treapta a doua de la alta clasa impreuna cu alte 2 prietene pe nume Antal Ioana shi nu-mai-shtiu-cum Cristina.Ioana era micutza rau,cu par roshcovan-portocaliu de ziceai ca-i papusha,nu altceva.
Daca shtitzi grupul Tzake,eu ,Zana,Greta,Bogdan,Alex shi inca altzi citziva...apai ma shtitzi sigur
Eddy & Antonia Naomi
Veronicai spune:
Ce bine imi pare ca exista colege de la IOR pe aici!!
Da, diriginta mea era doamna aceea de romana, vopsita si cu strungareata.
Dar, acum imi dau eu seama ca eu nu mai tin minte numele profesorilor mei din liceu.
La matematica am avut o doamna care ma simpatiza pe mine, dar habar nu am cu o ma cheama.
Imi aduc aminte ca la domnul Pattoni pregateam multe referate extrase din carti si luam numai note bune.
La germana am avut pana in clasa a 10 un domn tare dragut care m-a facut pe mine sa imi placa germana.
AAAAAAAAAAAAA, uite la franceza am avut o doamna Mehmed Ulmian parca....
PUPICI pentru voi.
Banti spune:
Buna fetelor. Mi-am adus aminte de multe dupa ce am citit ce ati scris. Deci am avut unii profesori comuni. Si eu am facut ore cu Stoleru, cu nebunica de geografie (care o tinea intr-una cu capitalele, daca nu stiai una erai mort, dar mie imi palcea geografia si am si memorie buna, dar erau unii colegi saracii terorizati de ea). Despre Patoni nu stiam ca i-a murit un baiat, ce trist. Dar era dus rau saracul uneori, isi iesea rau de tot din fire. Am mai avut si altii, unora nu le mai tin minte numele. Va mai duceti aminte de practica? He, he, de multe ori imi spunea maistrul sa stau acasa, era intelegator ca eu atunci stateam in Rahova, si pina in IOR...Era fain. Eu an picat la treapta I la Sanitar si am cerut sa ma repartizeze la IOR pentru ca sora-mea invatase acolo. Dar mi-e mi-a placut. Partea proasta a fost ca ne-a scos o limba straina, engleza si am facut doar rusa 3 ani. Insa asta nu m-a impiedicat sa intru la filologie apoi, la rusa-engleza. Am o colega de liceu care a ajuns profesoara si acum, culmea, preda la IOR.
Eddy, mi-aduc aminte de Tzake, era foarte cunoscuta in liceu. Probabil ca din vedere te stiam. Eu eram foarte buna prietena cu Claudia Antonache, fusesem amindoua la J, dar apoi dupa treapta a doua eu am intrat la prima clasa, A. Oricum ne intilneam mereu si vorbeam pe hol si in clasa. Imi era o prietena tare draga si din pacate nu mai pot sa o gasesc, s-a mutat din Macaralei si nu mai am telefonul ei. Stiu ca a ajuns asistenta medicala, dar alteceva nu mai stiu. Tu cum ai ajuns in Japonia? Ai o fetita tare scumpica.
Saptamina viitoare nu pot intra pe forum ca sint in concediu, dar mai vorbim noi.
Ioana
EDDY spune:
Practica,daaa,asta kiar era mishtok!Io i-am avut maishtrii pe alcolistul de Brashoveanu shi inca unu' al carui nume imi scapa momentan dar despre care imi amintesc,ca era barbat bine,brunet cu okii verzi shi intotdeauna pe fuga cu explicatziile!Asta era in primii 2 ani,ca ultimii 2 ne-au mutat la shlefuirea lupelor in I.O.R. 2,unde nu prea faceam prezentza caci mi-era teama de ce puteam intilni in lungul drum pina la uzina.Madam Pricope,mi-a facut shi mie bucuria de a ma lasa corigenta pe primul trimestru al clasei a-IX-a!Daa,m-a intrebat la o ora care-i capitala Columbiei iar eu...nexam raspuns!Rezultatul:3,ia loc domnishoara!Normal ca nu-mi faceam probleme,in ignorantza mea,caci aveam catalogul plin numai cu note super la mai toate materiile inafara de fizica pe care am urit-o inca din shcoala generala;shi tot in ignorantza sau mai bine zis nesimtzirea mea ,nu am avut bunul simtz sa deskid un atlas,o carte de geografie sau macar sa intreb pe cineva care-i aceasta capitala shi spre stupoarea mea,la urmatoarea ora de geografie m-am auzit strigata din nou:"Dumitrescu,capitala Columbiei..."iar eu,dupa cum va ashteptatzi,mutulica!Acelashi 3,ia loc domnishoara,de data asta insa insotzit de "shi sa-tzi fie rushine!!!";nu va pot spune ca intr-adevar m-am simtzit groaznic shi-mi venea sa intru in pamint de rushine dar,cu anii a trecut shi asta!Shi bineintzeles ca shtiu acum ca Bogota este capitala Columbiei !Oare o mai interesa-o pe madam Pricope ca mi-am invatzat lectzia ?
Ei,ar mai fi shi profa' de mate' Maftei,al carei 5 la ascultare era ekivalent cu un 8 la examen;ce sa-i faci?Asha era ea exigenta!Apoi mai era doamna Gaman de biologie shi toate ce urmau dupa,care m-a disperat cu goana dupa frunzele de dud pentru gramada ei de viermi de matase,mai era Barbutza,de sport,femeie a carei palma itzi inroshea partea dorsala de nu mai putea sta ashezat o saptamina,daca nu aveai ekipamentul la tine shi mai sint inca multzi de care inca nu-mi amintesc numele lor.Aaa,mai era Soare,profa de mate care n-am avut "norokul"sa predea la clasa mea,dar o admiram pentru elegantza shi feminitatea pe care le etala,capitol la care Maftei era mereu la polul opus,adica in 4 ani de liceu i-am numarat pe degetele de la o mina fustele fix pina la genunchi shi bluzele folosite zilnic.
Banti,poate daca-tzi spun ca eram fata cu cel mai lung par din liceu,itzi ajuta la ceva?De fapt,cred ca n-are importantza!Faceam parte din trupa de dans shi grupul de teatru ale liceului iar in timpul liber sau orele de kiul,eram gasitzi la Puf Alb,unde ne fumam "linishtitzi" tzigarile LM alaturi de nelipsitele sandwichi-uri calde shi sucurile de la TEC.
Doamne,ce de amintiri frumoase m-atzi facut sa scot din adincul sufletului!Frumoshi au fost anii de shcoala generala dar cei 4 de liceu... Mi-e dor de adolescentza shi de tot ceea ce tzine de acei ani
Eddy & Antonia Naomi