Ajutoarele lui Mos Craciun ( 3 )

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

papanash, big hugs pentru voi toate!
cata Lumina si Iubire e acolo...impresionanti ochii acestor copii care sunt parca peste tot la fel. Exceptional!

un copil creste in inima mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Am facut pachetele pentru Budimex. 16 pachete personalizate + 3 cu dulciuri, fructe, cosmetice (de rezerva).Au mai ramas ceva hainute, dulciuri si plusuri plus pachetele cu periuta, pasta si apa de gura. Veniti cu idei, ce facem cu ele? Mai facem cateva pachete mai "simple"? Le adaug la pachetele facute?
Asa arata pungutele http://img369.imageshack.us/my.php?image=img4415az2.jpg
Teo, te rog lasa-mi nr tau de telefon sa vorbim dimineata.
O seara buna, v-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Si un mos care va saluta cuminte dintr-un pachetel
http://img352.imageshack.us/my.php?image=img4419cv2.jpg

Nu mai am timp sa fac frumos linkul, scuze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Foarte frumos si emotionant! Totul a fost posibil datorita voua!

Haideti sa nu ii uitam pe acesti copii, ii putem ajuta si altadata, chiar si fara ocazie.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Am vazut multa bucurie si uimire pe chipurile acelor copilasi, ma bucur ca v-au lasat sa faceti poze, poate ar trebui sa adunam toate pozele si sa facem un montaj, sincer mi-as dori sa am asa ceva, sa-i arat lui Cristi mai tarziu.....ca a facut o fapta buna, desi era asa micut, daruind din jucariile si hainutele lui...asa poate o sa fie mai bun decat suntem noi.

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

poze noi

asa crestem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

sigur, de la inceput am spus ca facem montaj, cu toate ajutoarele mosului, cu spiridusi, cu cei din diaspora, absolut toate ajutoarele , asteptam poze.

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
Filme Ghighi

ajutoarele lui Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Bumbacel, nu stiu ce sa spun referitor la ce a ramas,poate Erina are vreo dorinta......eu vreau doar sa va rog sa nu le duceti sa le lasati gramada la spital, nu vor ajunge la copilasi( ma refer la periute pasta si apa de gura...mai repede le opresti si cand mai ducem pampersi le ducem si le dam in manuta copiilor....
Dulciurile nu le mai poti pune in pungute, chiar daca sunt 2 la fel...zic si eu.....iar restul hainute si plusuri cred ca tot undeva la centru sau spital tb duse la gramada.

Mi-am spus parerea.....

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

poze noi

asa crestem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

am vb cu Bumbacel, totul va ajunge la copii, sunt mai multe sectii la Budimex.

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
Filme Ghighi

ajutoarele lui Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Pentru Ajutoarele Mosului, multumiri din partea copiilor de la centrul sf.Vasile si un pupic de la frumoasa Alexandra, pe care ati putut-o admira in pozele postate de papanash.

Stiu ca asteptati sa va povestesc cum a fost azi la centru, insa imi e greu sa-mi gasesc cuvintele, am nevoie de un pic de liniste pe care nu o pot avea pana nu se va culca Maria. Promit ca voi scrie atunci, sper sa nu va suparati

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )

www.kinderstudio.ro/concurs" target="_blank">Poftiti va rog de m-admirati
Si-apoi un vot sa-mi acordati !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Am asteptat ziua de astazi cu emotie si neliniste...
De la inceputul campaniei mi-am dorit sa ajung si eu intr-unul din locurile unde urmau sa mearga cadourile noastre, sa vad lumina si bucuria din ochii copiilor cand primesc din mana Mosului darurile...
Eram putin nelinistita pentru ca nu stiam daca atunci cand am facut pachetele am ales jucariile potrivite, necunoscand prea bine situatia lor, stiind doar ca sunt copii "speciali". Voiam ca toti sa se bucure de ceea ce au primit, sa nu existe vreo situatie in care vreunul dintre ei sa descopere ca Mosul i-a daruit vreo jucarie cu care nu se poate juca. De aceea nu a fost simpla sortarea si impartirea jucariilor, am avut consultari serioase cu Rox, Bumbacel, Cecilia si Teo.

Iata impresiile zilei de azi:

Am fost condusa de Andreea ( psiholog al acelui centru si persoana noastra de contact ) in sala unde urma sa inceapa serbarea. Erau doar 4 fetite care stateau cuminti pe scaunele, doua dintre ele imbracate in alb, ca niste fulgi de nea. In spatele salii, parintii sau bunicii nerabdatori. Oameni de conditie modesta, nu imbracati in blanuri ( m-am uitat si la asta, la atentionarea lui Tzuni - voiam sa ma conving ca darurile noastre ajung la copii care intr-adevar au nevoie de ele ).
Ma tot uitam la fetite si ma intrebam daca am inteles eu bine ca ar fi un centru de recuperare pentru copii - erau frumoase si-mi pareau absolut normale, de parca ajunsesem la o gradinita obisnuita.
Au intrat curand si ceilalti copii, insotiti de educatoare; un baietel de 5-6 ani a fost adus intr-un carucior . Pe chipul unora boala lasase semne...
Sunt asezati pe scaunele, educatoarele stau in spatele lor; cel mai mic dintre ei, de 1 an si 3 luni ( are varsta fetitei mele ! ) este tinut de tatal lui in brate; urmatorul ca varsta, de 2 ani, nu poate fi tinut pe scaunel si face ture-ture intre mama lui si educatoare.
Incep copiii sa spuna poezii - mai intai fetitele-fulg de nea, apoi si alti copii... O educatoare ii ajuta - la unii dintre ei trebuie sa le spuna aproape tot versul, pt ca ei sa spuna ultimul cuvant... Si toti sunt mandri cand termina de recitat si primesc aplauzele noastre. Urmeaza un cantecel de pe un CD - copiii canta cu totii. Apoi o noua runda de poezii - o fetita inainteaza schiopatand si spune o poezie - e a doua poezie pt ea, a mai recitat o data; cam jumatate dintre ei au avut micul lor moment - din pacate nu se aude prea bine, unii vorbesc foarte incet si greu
Se da din nou drumul la CD si deodata toti copiii se insufletesc si canta pe ritmurile voaie : "Saniuta fuge/Nimeni n-o ajunge/Are dor de duca/Parca-ar fi naluca/Toata ziua prin zapada/Vine lumea sa o vada/Saniuta e usoara/Fuge parca zboara" Mi se umezesc ochii, asta e un cantec pe care-l cantam si eu la gradinita ... Se vede ca le place tare mult copiilor, se si misca pe melodie.
Aici se incheie programul artistic al micutilor. Trec si ei in spatele salii, langa parinti, acum este randul lor sa fie spectatori. Au venit pentru ei niste elevi de la o scoala de dans ( profesorul care era cu ei cred ca era unul dintre membrii formatiei Simplu, chiar fondatorul trupei daca nu ma insel ). Incep sa danseze si se aud exclamatiile pline de incantare ale copiilor. Eu intre timp am iesit pe hol, pentru ca in sala era o caldura infernala. Dar e clar, copiilor le place !
Nu a mai fost spectacol cu marionete, insa trupa de dans a avut mai multe momente, a fost chiar si o solista care a cantat o melodie.
Unul dintre copii, un baietel cu sindrom Down, a iesit cu ochii inlacrimati din sala impreuna cu mama lui si nu mai poate fi convins sa se intoarca. Sta pe o bancuta, suparat. Apare Mosul ( unul din baietii din trupa de dans ), da noroc cu el, incearca sa-l convinga sa mearga impreuna in sala, dar nu reuseste. Pana la urma cautam prin cadouri si i le dam pe ale lui, impreuna cu diploma de copil cumite. De altfel ii confirma mosului ca a fost cuminte Este foarte bucuros pentru cadouri, desface usor punga si se uita, dar nu le scoate. Mai face o poza cu una din doamnele psiholog si apoi mama lui il imbraca sa-l duca acasa.
Intre timp s-a terminat spectacolul si Mosul intra in sala, sa imparta cadourile. Intram si noi, sa impartim diplomele. Papanash scoate aparatul de fotografiat si cere permisiunea de a face poze - i se acorda, asa ca reuseste sa surprinda pentru voi cateva din chipurile zambitoare ale copiilor. Sunt incantati de cadouri; nu numai ei, incantati sunt si parintii si educatoarele. Se pare ca am facut treaba buna ! Lipsesc 4 copii, le lasam cadourile sub brad, impreuna cu diplomele. Am terminat atat de repede... Dar stati, una dintre educatoare ne aduce o fetita frumoasa foc ( de la care eu nu-mi putusem lua ochii toata serbarea ) care ne da felicitari facute de ei, de copilasi. Imi intinde felicitarea si ma saruta pe obraz . Imi ascund lacrimile care mi-au umezit ochii si deschid felicitarea, sa citesc urarea lor... Primeste si papanash felicitare si o vad si pe ea emotionata; felicitarile sunt pentru voi, pentru toate ajutoarele mosului... Andreea ( psihologul ) vine apoi cu felicitari si pentru Rox si Ligia ( pe ele le-a intalnit de dimineata, dar nu au mai stat pt ca mai erau cumparaturi de facut ) si pentru "celelalte mamici de pe forum", ca s-o citez. Este foarte impresionata de gestul nostru si tot povesteste despre noi educatoarelor/asistentelor de acolo.
Serbarea s-a incheiat, dar ne invita sa facem un tur al centrului. Aflam ca in aceeasi cladire mai functioneaza inca alte 3 centre, insa sunt fiecare separate. Aici, unde am mers noi, vin copii cu varste pana la 6 ani, in mod exceptional au acum un baietel de 7 ani si jumatate care a ajuns foarte tarziu la ei si au acceptat sa-l tina peste varsta admisa datorita progreselor fantastice pe care le-a facut de cand este la centru.
In timp ce vizitam centrul, ne povesteste plina de mandrie de progresele pe care le fac copiii acolo. Ne povesteste de un baietel cu ADHD pe care au reusit sa-l ajute sa se integreze intr-o gradinita normala, chiar este coleg cu fetita Andreei si ne mentioneaza ca se descurca foarte bine la engleza... Ne mai povesteste despre una din fetitele pe care am vazut-o la serbare - are paralizie cerebrala, dar este foarte ambitioasa si a recuperat foarte bine, vorbeste bine, deseneaza, chiar daca trupusorul ei n-o asculta . Si ne spune ca se poate integra fara probleme intr-o gradinita obisnuita... ca inca n-au invatat-o sa citeasca pt ca li s-a parut ca la 6 ani e prea devreme... Ne spune ca acolo sunt copii cu autism... Anul acesta nu au reusit sa integreze decat un copil si sa-l trimita la o gradinita normala, dar anul trecut au trimis 5... Sunt foarte mandri de performantele lor... Oare cata rabdare si dragoste iti trebuie sa lucrezi cu acesti copii ? Intram intr-una din salile de clasa - inauntru, 4-5 pustoaice care aflam ca-s educatoare - educatoare ? ne miram noi - sunt tinere, cred ca n-au nici 20 de ani... Andreea ne spune ca fac o treaba minunata... Ne arata printr-un geam si unul din dormitoarele copiilor care stau la program prelungit - vreo 7 patuturi mici, asezate unul langa altul, parca e camera unde dorm piticii din Alba-ca-Zapada. De altfel incaperile sunt curate, zugravite recent, au si personaje de desene animate lipite pe pereti. Pe holuri sunt expuse creatii ale copiilor - papanash a facut si o poza. Ajungem in sala de gimnastica - mare, cu tot felul de instrumente - ni se spune ca fiecare copil are program individualizat - cata munca si aici !
Mai stam putin de vorba in cabinetul Andreei, vine si cealalta dna psiholog - se simte mandria si dragostea pt copii in glasul lor. Ne mai povestesc despre ei... Ne invita sa-i mai vizitam si alta data si ne multumesc inca o data pentru cadouri.
Plecam, convinse ca gestul vostru, al tuturor Ajutoarelor Mosului, a bucurat astazi niste copii cu care viata nu a fost prea darnica.
Sa aveti sarbatori fericite, asa cum v-au urat copiii in felicitarile create de ei :
"Acum cand gerul iernii ne ingheata trupurile, sa lasam Sarbatoarea Craciunului sa ne incalzeasca sufletele, sa lasam mirosul bradului sa ne purifice simturile si sa ne transformam inimile in torte arzatoare ale bucuriei !"

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )

www.kinderstudio.ro/concurs" target="_blank">Poftiti va rog de m-admirati
Si-apoi un vot sa-mi acordati !

Mergi la inceput