Frica de apa
Baietelul meu de 2 ani si 8 luni a fost pina acum o luna-doua un fan al bailor.Statea si singur in cada si cu mare greutate reuseam sa-l scot.De cind am fost la mare insa(presupun eu-cam de atunci a inceput calvarul) nu mai vrea sa faca baie sub nici o forma.I-am explicat, am incercat cu tot felul de pacaleli(puricei, viermisori), l-am mai si bruscat putin pentru ca nu-l pot lasa nespalat, ne-am bagat in cada toti trei cu tot calabalicul de jucarii, dar nici un rezultat pozitiv.
Ce ma sfatuiti sa incerc pentru a-l convinge ca este bine in baie?
ina
Raspunsuri
vilma spune:
Incearca sa-i faci numai dus, si potriveste-i temperatura apei dupa cum simte el nevoia. De ex., Ancai nu-i place (vara cel putin) apa calda, asa ca-i fac bai sau dusuri racoroase (nici nu stiu sa zic temperatura, dar probabil undeva la 27 de grade). Si ai grija sa pui un covoras de baie, ca sa nu alunece.
Da-i sapunul sa se spele singur.
Ancuta adora sa-si "spele" rufele in timpul baitei. Asa ca imi cere si-i dau ciorapeii, o batista sau un tricou care era pentru spalat (nu toate odata!!) si o las sa se desfasoare.
Pupici lui Raducu.
ina C spune:
Inca de dimineata incep cu chestii de genul : ne jucam, mincam, ne plimbam si facem si baie(in orice discutie folosim si cuvintul "baie").
Prima reactie este : nu duci(nu dus)!!!!
Problema a luat o amploare deosebita pentru ca la ultima baie in cada am crezut ca lesina.
Acum e la bunici si aseara mama a incercat sa-l spele in cel mai mic lighean cu buretelul-papagal, dar urletele au fost aceleasi(ea nu reuseste nici macar sa-l bage in cada).
Ela spune:
Fratele meu a patit asa - tot cam pe la 2 ani si tot la mare!
La el insa reactia era foarte violenta - indiferent ca era in cada sau in lighean - se invinetea instantaneu cand simtea apa!
La sfatul mai multor medici - mama l-a spalat numai cu buretele vreun an - si il lasa sa stea in baie cand o spala pe sora mea (eu eram deja capra mare)!
Cand a fost el pregatit si a realizat ca nu e nici un pericol - ne-am trezit cu el in cada peste sor´mea!
Nu-l forta, lasa-i timp sa faca fata fricii si ajuta-l sa inteleaga ca nu e periculos!
Numai bine la bebici, mamici si burtici!