Copii grasuni-la cat au stat in fundulet?

Copii grasuni-la cat au stat in fundulet? | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Salut.
Tot eu am postat si subiectul "Copil rahitic". In legatura (cumva) cu acesta as vrea sa va intreb pe voi, mamele cu copii mai grasunei, la cat au stat in fundulet, singuri?
Stefan are 7 luni si 9 kg si inca nu sta. Mi s-a spus ca este rahitic, insa eu tot mai sper ca nu este chiar asa de rau. Mananca foarte bine fructe, legume, galbenus de ou, carne de pui, iaurtele, lapte praf si cereale. Deci nu poate fi chiar asa de rahitic, nu?
Multumesc,
Nicoleta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

bble meu a stat in fundulet singur pe la 6 luni si avea pe atunci vreo 8.750 kg.
legat de asta, statul singur in fundulet, nu cred ca e cazul sa te alarmezi inca. stiu bbi care au "reusit" dupa 8 luni.

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samurai-lady spune:

Draga Nicoleta,

Io zic ca pediatrul tau cam exagereaza.
Si Ken avea la 7 luni vro 8,800gr.
Nici Ken nu statea in funduletz la controlul de 7 luni.
Insa mergea in 4 labe si se ridica in picioruse ajutat.
Abia pe la 7 luni jumate a reusit sa stea in funduletz.

Sa auzim de bine,Samurai-lady si bb ken

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriel spune:

Fetita mea a mers intai si dupa aceea a stat in fundulet!

Gabriel - tatic!
http://www.familia-mea.go.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

>Draga Nicoleta, Anna a stat in fund dupa sapte luni , avea 9.200kg si 72cm.
Acum are un an si inca nu merge singura,doar tinuta sau in patru labe dar imi ajunge cite prostioare poate sa faca daca o las sa misune peste tot.
Pupici lui bb de la Corina si Anna nazdravana

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Stai linistita!
Stefan are semne de rahitism(de ex,torace evazat)sau diagnosticul a fost pus doar ca nu sta in fundulet?
Si fetita mea era grasunica(peste 9 kg la 7 luni)si a stat bine in fundulet pe 7 luni si un pic.

Sanatate maxima si mai cere si parerea altui pediatru!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pablo spune:

Buna Nicoleta,

Si baietelul surorii mele a stat tirzior in fund, dar a fost chestie
de stimulare. Adica nimeni nu l-a incurajat sa stea in fund, nu l-au
invatat sa se joace stind proptit intre perne, nu l-au pus in carut
decit culcat, etc... In momentul insa cind cineva le-a aratat cum
sa-l stimuleze, cu jucarii si cu pusul in pozitie sezuta, copilul
imediat a priceput ca e mult mai interesant si ca vede o gramada
de lucruri in 'noua' pozitie.

Nu te ingrijora, o sa stea singur in citeva saptamini, ai sa vezi,
P.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Buna Nicoleta,

Fetita mea a stat in fundulet de pe la 6 luni, dar nu statea bine si nici mult timp. De-abia pe la 8 luni pot spune ca a reusit sa stea bine in fundulet, fara sa mai cada pe o parte sau alta. E-adevarat ca Mariuca e plinuta, dar nu grasa, insa nu asta a fost motivul pentru care asa tarziu a realizat "performanta" de a sta in poponet.
Problema a fost stimularea. Nu ca nu am fi pus-o sa stea in pozitia asta, doar ca nu faceam gimnastica cu ea. Unii copilasi au nevoie de exercitii fizice. Maria e tare cumintica si un pic sperioasa. Am fost cu ea la doctorita si mi-a spus sa fac cateva exercitii cu ea de 2-3 ori pe zi: sa-i masez piciorusele, manutele si spatele; sa o ridic de manute in fundulet si in picioare si, dupa ce o tin putin asa (cateva secunde), sa o las usor inapoi tinand-o tot de manute; sa-i cumpar o minge moale, s-o pun cu burtica pe minge pentru ca ea sa inceapa sa se sprijine in manute (lucrul asta nu l-am facut); cand sta pe burtica sa-i ridic manutele si sa ridic putin de ele, cat sa se desprida pieptul de pat. Sa stii ca mi-a si placut, asa incat dimineata si seara (ca-n timpul zilei eram la servici) aveam program de "sport". In cateva zile se vedeau deja rezultatele. Iar acum (aproape 14 luni) avem o fetita perfect sanatoasa si dornica de miscare.
Sfatul meu e sa incerci si tu cu bebe niste exercitii. Poate ar fi mai bine sa intrebi si doctorul sau, macar, sa te uiti in cartile de crestere a copilului, sa vezi cum sunt descrise exercitiile pentru aceasta varsta. Eu am folosit cartea "Mama si copilul" a doctorilor Capraru.

Multa sanatate lui bebe,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Nu cred ca greutatea are asa o mare importanta, de ex Tavi a fost si este un slabanog si a stat in fundulet destul de tarziu, dupa 8 luni. Eu iti spun din propia mea experienta ca fiecare copil va face 'minunea' atunci cand va fi pregatit, fizic si motor, si nu atunci cand scrie la carte. Nu-ti mai fa griji!
Ela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Agata s-a nascut cu o problema la picioruse, in sensul ca le avea intoarse spre interior, in pozitie fetala si ortopedul care a urmarit-o ne-a spus sa nu o fortam in nici un fel, nu stat intre perne, nu ridicat in picioare de minute, nu premergator etc. Sa o ajutam si stimulam dupa ce da ea primul semn ca vrea sa se ridice. Asa ca noi am lasat-o in pace, a stat culcata pe spate pina la 7 luni, toata lumea imi spunea ca nu e bine, ca ar trebui deja sa stea in fundulet, dar noua ne era frica sa nu respectam indicatiile ortopedului. Era si grasa, la 7 luni avea 12 kilograme. Si dupa 7 luni, intr-o seara, singura, fara nici un ajutor, s-a ridicat intr-un cot, apoi in fundulet si asa a ramas... cu greu o mai faceam sa stea culcata pe spate, adormea in fundulet si apoi o asezam eu in patut. Deci eu zic ca daca maninca bine, are un aspect sanatos (torace, oase si piele), e vesel si energic si nimic altceva in afara de faptul ca nu sta in fundulet nu-ti da de gindit si nu te ingrijoreaza (bazeaza-te pe instinctul tau, iti cunosti cel mai bine copilul), sa nu-ti mai faci probleme din acest motiv, va face toatel lucrurile atunci cind va fi pregatit sa le faca, nu cind spun doctorii, cartile sau alti parinti din experienta cu copiii lor. Fiecare copil are un ritm propriu de dezvoltare fizica si psihica.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Pai aici este problema, baietelul meu are si semne evidente de inceput de rahitism: toracele este putin (putintel de tot, mi se pare mie) evazat si se pare ca si fontanela are un cuvintel de spus, iar ea este cam marisoara.
Deja am inceput sa ii strecor in alimentatie branza calcica, ii dau si calciu, 5 iaurturi pe saptamana in program, de 3 ori galbenus de ou, fructe multe si sa vedem peste 2 saptamani, cand vom merge iar la un control. Daca nu si nu, atunci D3 injectabil. Asta este. Si poate analize, desi mai degraba m-as duce la un ortoped pediatru. Insa trebuie sa am rabdare.
Va mai scriu cand am noutati.
Nicoleta.

Mergi la inceput