Vrea sa se lase de baut! Ajutati-ma

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deya spune:

Multumesc pentru raspunsurisper sa reusim sa facem ceva.Ne-am interesat si de picaturile minune dar toti ne spun sa ne ferim daca ii dam fara stirea lui.
Cat despre asociatii tare nu ii vine bunicului meu sa mearga.Speram sa o scoatem la capat.Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

In primul rand trebuie sa va ganditi daca bunicul are vreo motivatie sa se lase de baut. Ce l-a facut sa se apuce? De unde a pornit? Ce il va face sa se lase? De aici trebuie inceput. Iti dau exemplul fratelui meu care dupa 20 de ani de baut s-a lasat definitiv. Bea numai sucuri si are grija de dieta lui. Dupa moartea tatalui nostru si doua casatorii esuate (doua femei care nu doreau copii pentru ca sa nu-si strice silueta sau sa nu se desparta de cariera profesionala)o luase razna. Ne-am chinuit numai noi stim cum. De la a-l lua cu binele pana a nu-l mai primi in casa mea. Nu stiam cum sa o mai luam. Tot singur s-a lasat. A vazut ca doi prieteni de-ai lui si-au stricat casa, au divortat si au murit de ciroza din cauza bauturii. Eu am plecat in Canada si i-am spus ca nu-l mai ajut niciodata daca nu face si el ceva pentru ca ramane singurul sprijin al mamei. Asta a fost prima motivatie pentru ca mama suferea de inima si plecarea mea deja o facuse sa nu se simta prea bine. A doua motivatie a fost faptul ca a intalnit femeia care sa-l inteleaga si sa-l ajute sa treaca peste handicapul asta.
Deci trebuie sa vedeti ce anume l-ar face sa se trezeasca la viata, poate are un hobby, poate ii trebuie un prieten cu care sa vorbeasca, poate ii place sahul sau sa creasca un animal, sa faca gradinarit, ceva ii trebuie.
Bineanteles ar trebui un consult la un psiholog pentru ca acolo i se pun intrebarile potrivite. Explicati-i diferenta dintre psiholog si psihiatru pentru ca multi oameni la varsta lui ar intelege ca-l duceti la nebuni sau ca il considerati nebun. Am un bun prieten in Bucuresti care este psiholog si ar putea sa ajute intr-un fel Daca vrei da-mi de stire si-ti trimit un PM cu adresa lui.
Sa auzim de bine!


http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Eu cred ca in cazul lui conteaza si cat bea. Daca de dimineata se trezeste cu gandul la bautura atunci este grav. Daca doar in fiecare seara se ameteste atunci are mari sanse sa se faca bine. Unu mod sigur sa se lase de baut este ca un medic sa-i spuna ca nene draga daca mai bei o sa mori curand. Trebuie sa se sperie de ce poate sa pateasca. Este f greu si cu sanse mici de reusita. Am in familie un caz care din pacate nu poate fi salvat fiindca nu vrea. Sper ca voi sa reusiti si sa fiti fericiti iar in viitor sa nu va aduceti aminte de bunicul alcoolic ci de bunicul simpatic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuzica_2005 spune:

Apeleaza la ajutor de specialitate.Dr.Ene Florin,Sp.Clinic de Psihiatrie Al.Obregia,Sectia XVII.
Socrul meu era alcoolic de 24 ani si acum e ca nou,nu mai pune picatura de alcool in gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Da, trebuie ajutor de specialitate si vointa lui sa nu mai puna picatura de alcool. O singura gura de alcool va induce alta si asa mai departe. Important e sa accepte faptul ca e alcoolic, atunci poate va reusi sa urmeze pasii care trebuie
Succes!
Din pacate la mine in familie nu se accepta notiunea de alcoolic si lipseste si vointa si avem de suferit in momentele astea.

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizi32 spune:

antabus- iti recmand; dar tre sa ai acordul lui, exclus a se da pe ascuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deya spune:

Din pacate....azi nu a mai rezistat si a tras un detz...
lizi poti sa imi dai mai multe detalii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizi32 spune:

nu stiu sigur daca se gaseste in romania, pot sa iti spun ca la noi e folosit cu succes; chiar sapt trecuta am vb cu cineva care era sub tratament cu antabus si imi spunea ca merge f bine, da rezultate super bune, doar ca trebuie ca cel care il ia sa fie de acord intrucat daca 'scapa' la alcool au loc reactii f urate, gen sufocare, care pot da complicatii pt cei cu inima mai slaba; cred ca ar fi f bine daca ai putea cere parerea avizata a unui medic fix vis a vis de acest medicament si cat este de aplicabil in cazul tau (bunicului); pot sa-ti mai spun ca in vademecum( analizat temeinic de sotul meu care este medic) scrie ca pe per tratamentului este interzisa pana si flosirea coloniei la barbierit! de aia iti recomand sa vb cu un medic in cazul in care te hotarasti sa il folosesti!!!
mult mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Antalcool - sub denumirea asta se comercializeaza in Romania - dar trebuie sa stie ca il ia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Phys spune:

am si eu o intrebare...in caz ca persoana respectiva nu realizaeaza ca nu este bine sa bei si asa mai departe... ? este vreo cale de administrare a acelor pastile despre care se tot vb,in asa fel incat sa nu'si dea seama ca le ia...si in acelasi timp sa aiba si efect ? ast raspuns :D multumesc

Mergi la inceput