Copil rahitic.

Copil rahitic. | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Salut.
Astazi am aflat de ce bb Stefan, de 7 luni, nu sta in fundulet: este rahitic. Deci va lua calciu si i s-a marit doza de Vigantol.
A mai trecut cineva printr-o astfel de situatie? Daca da, s-a rezolvat?
Multumesc.
Nicoleta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

N-am trecut prin asa ceva, insa pot sa-ti dau un singur sfat: PUTERE SI FRUNTEA SUS, mamico, sa nu-ti faci procese de constiinta, "ce trwebuia sa fac si n-am facut?", "unde am gresit?"... Se intimpla, toate vin si trec si, cel mai adesea, nu e vina noastra, ci a naturii care ordoneaza viata altfel decit am vrea...
Cit despre bebe, daca ai rabdare si NU TE PIERZI CU FIREA(atentie, el iti simte orice schimbare, orice suparare si frustrare), o sa vezi ca-i trece! E mititel, are timp sa recupereze, scoate-l la aer+soare mai mult, la umbra, intr-un parc, cel putin doua ore pe zi (lumina filtrata de copaci le face foarte bine), dai lactate (cascavalul are f. mult calciu, daca nu-i place simplu, rade-i in piure, pacaleste-l cumva...). Nu-l forta si nu cere de la el acum mai mult decit poate. FIECARE COPIL ESTE UNIC! Veti trece amindoi, impreuna, cu bine peste acest moment. O sa vezi ce simplu o sa ti se para totul mai tirziu..., daca ai stii cite alte bebele ne asteapta..., of, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

da, noi am patit-o pe la 2 luni cind edi a inceput sa refuze laptele praf. am constatat pe la 3 luni semne de rahitism dupa analize, intre timp am observat si eu ceva mici deformari ale coastelor.
a luat pe rind fier, calciu, vitamine sirop si am schimbat radical stilul de viata. mincat multe fructe, legume, carne pui, ficat, etc si stat cit mai mult la soare (dimineata si seara chiar numai in pampers). si-a revenit in 2 luni, acum are 11 luni si 11 kg si este supersanatos.
nu te speria, trece cu umpic de efort.

anda & bb edi
http://users.pcnet.ro/scpcnet/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliac spune:

Si noi am avut aceiasi problema, si tot calciu si vigantol am bagat; si-n plus am stat la soare (cu moderatie). Sanatate maxima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evadindeva spune:

Si, daca pot si eu sa adaug un sfat, nu da copilulul gris cu lapte sau faina de orez cu lapte. Da-i fulgi de cereale la masa de fainos, cred ca cele de la nestle pentru bebei sunt bune, nu mai stiu ce alte branduri au aparut. Sunt special formulate si au si suplimente de vitamine si minerale ceea ce-i face bine copilasului. Eu stiu asta de la mama mea, si copilul meu nu a primit nici un gram de gris, nici eu sau fratele meu de altfel. In rest, soare aer, alimentatie completa si variata si incredere ca totul va fi bine. Va tin pumnii si asteptam vesti de mai bine! Pupici multi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Poate vin si eu cu o intrebare aiurea...
Prin ce se caracterizeaza rahitismul? Stiu ca are ceva cu oasele si neabsorbtia vitaminei D si a calciului, dar mai mult...pauza.
Care sunt simptomele? Un medic sau asistenta care-l examineaza poate vedea imediat semne?

Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Pot sa stiu si eu cum ai descoperit ca e rahitic? ai facut analiza de sange a nivelului calciului in organism? Pentru ca doar ca nu sta in funduletz, nu e un motiv sa pui asa un diagnostic sperietor. Am auzit de copii care la 7 luni abia isi ridicau capul. Eu zic sa ii faci analiza, oricat ar fi de dureros ca sa nu inebunesti gandindu-te la rahitism. Eu un cuvant usor de spus dar tare greu la urechile mamei.
Sanatate multa!
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Adevarul este ca nu i-am facut analizele. Insa bb are fontanela mare, 3/3, coastele evazate si cand era mai mic transpira destul de mult in zona capului si pe palme.
Cam atat.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Buna Nicoleta,

Ti-am raspuns si la celalalt topic, dar n-am spus nimic de rahitism. Nu stiu prea multe, dar sper sa te pot ajuta macar un pic din experienta mea.
Si Mariuca transpira mult la cap si a avut fontanela mare. Nici acum, la aproape 14 luni nu i s-a inchis fontanela. Doctorita de familie spunea ca "se poate sa aiba lipsa de calciu". Insa noi am consultat si alta doctorita (in care am mare incredere). Ne-a spus ca fontanela mare nu inseamna lipsa de calciu, ca se poate inchide spre un an si jumatate fara sa fie ceva anormal. Ca sunt multi copilasi care transpira la cap. La un an i-am facut analizele, la indicatia doctoritei, si Mariuca e perfect sanatoasa.
Deci, poate ar fi mai bine sa-i faci analizele.

Multa sanatate,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

Buna Nicoleta,
Am sa-ti spun un singur lucru: nu da vina pe tine ... Absorbtia nu se face la toti copilasi asa cum trebuie.Degeaba ii dai calciu si vigantol...mai depinde si de organism, trebuie sa-l retina nu sa-l piarde prin transpiratie. Experienta mea cu baietelul meu de 1 an si trei luni...Are si el diagnosticat un inceput de rahitism, (are coastele usor departate...) dar el a luat calciu 10 zile pe luna pana la 1 an, plus vigantol...deci..La el mai sunt si alte probleme...(vezi subiectul meu)El nu mananca si nu are de unde sa-si ea tot ce-i trebuie...Ii dau fier de trei luni si calciu...vigantol mi s-a spus sa nu-i dau pe perioada veri, acum arata ceva mai bine( la coste ma refer, exista un anumit tipar la cei rahitici)
Eu zic ca poti sa-l ajuti prin supliment de calciu si vigantol si papa bogata in fier, La mare daca mai ai timp...ar fi ideal sa mergi sau in parc.
Numai bine
Gaby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Bebeii nostri sunt aproape de-o varsta - Ilinca are 8 luni si 2 sapt.
Si ea a fost diagnosticata cu un usor rahitism - fontanela e insa 1/1!

La sfatul nasei ei - care e medic - voi merge sapt. viitoare sa-i fac niste analize - pentru ca ar putea fi o problema de metabolism (sa nu se faca absorbtia vit. D din Vigantol si atunci degeaba ii dau). Daca se confirma diagnosticul asta - va urma tratament injectabil cu Calciu si Vit. D! Insa am fost asigurata ca un usor rahitism ar fi explicabil la ea - desi e cam slabuta, avea la 8 luni 75 cm si are 6 dintisor de la 7 luni!

Insa masurarea fontanelei nu e intotdeauna relevanta (pana la 18 luni are timp sa se inchida)!
Iar faptul ca nu sta in fundulet cred ca e mai mult din cauza ca baieteii sunt mai lenesi si Stefan al tau e si grasut!

Deci fa mai bine niste analize si nu te impacienta - ei sunt mici si e usor sa recupereze la varsta asta!

Numai bine la bebici, mamici si burtici!

Mergi la inceput