Carnea, cat de des si in ce cantitati?
Raspunsuri - Pagina 3
gazzella spune:
doxinu, este vorba despre transmiterea unor valori, dincolo de nutritie
acum transfera discursul pe care mi l-ai facut mie popoarelor care sunt preponderent vegetariene, probabil asa vei intelege ca eu nu le-am impus sa nu consume carne, nu le-am impus valori ci doar i-am introdus in cotidianul meu, implicit in codul meu de valori
deocamdata nu sunt atrasi de carne cu toate ca Felix stie ca unii oameni, catelul mananca carne
fata doar intuieste cate ceva
la o adica daca o vor cere o vor putea consuma in casa altora eu refuzand sa manipulez carnea
pana atunci au tot ce le trebuie din punct de vedere nutritional
Citat: |
Mie mi se pare ca este impusa din moment ce nu i se da ca asa este mai bine.Copilul creste cu aceasta idee si este normal sa refuze carnea,dar in imaginea ta nu o refuza pur si simplu nu ii place |
pacat ca nu ma crede atunci cand ii transfer discursul la inghetata
inlocuieste carne cu pufuleti, ciocolata si cartofi pai si vezi cati te vor crede, mai ales intr-o societate a mcDonald-ului
printre altele copiii mei nu au nici macar sansa sa aleaga zaharul..., ce mai? conservantii, colorantii...o lunga serie; le-am impus sa nu le consume, asa-i? i-am lipsit de dreptul de a alege, probabil
cu totii decidem pentru ei, ce le este sau nu le este oportun, cum ii crestem sau cum nu-i crestem, si atunci cand mi se spune ca nu i-am lasat sa aleaga rad...ca si cum cineva i-ar lasa sa aleaga
ma scuzati ca am intervenit iarasi, promit sa n-o mai fac
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
doxinu spune:
gazzella sa sti ca io citesc cu drag tot ce postezi tu caci rar mai gasesti asa o persoana informata.Daca raspund cuiva nu o fac sa ma cert ci sa-mi expun punctul de vedere.Io nu vad aceasta "conversatie" ca pe un "razboi" cine cu ce ii inchide gura celuilalt,ci ca pe un schimb de informatie.
Nu am fost decaord cu tine la toate subiectele unde ai postat sau am citit io insa chiar accesez lincurile pe care le pui cand iti susutii teoriile si trebuie sa recunosc ca pana in final ajing sapti inteleg punctul de vedere,sa accept ca mai este o cale de a privi lucrurile.
Deci,te admir intr-un fel pentru modul in care iti cresti copii,insa ma gandesc si la partea in care copii cresc si intra in contact cu tot felul de oameni care au voie detoate............dar atunci este chiar alegerea lor ca sunt mari
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
MamideIngeras spune:
Fetelor si eu inclin sa renunt la carne si vreau sa institui o regula in casa in acest sens.Baietelului meu de 3.6 ani nu ii prea place carnea, dar eu insist spre binele lui....cica....
Cum suplinesc proteinele, cum sa reusesc sa gatesc fara carne? Chiar am o dilema in acest sens,, obiceiurile greu se dezradacineaza.
Ma puteti ajuta cu informatii in acest sens?
Multumesc frumos
anda141 spune:
Eu una sunt contra carnii, insa mancam ( nu in fiecare zi, incercam cat mai rar)
Va intreb ce fel de carne le dati ? Ce aport nutritiv aduce carnea din comert? Pe langa asa zisele proteine, oare cati hormoni si E-uri contine aceast aliment "sanatos" ? Consider o parere invechita aceea ca nu trebuie sa lipseasca carnea din alimentatia copilului pentru o viata sanatoasa. Din contra, cred ca o alimentatie bazata pe fructe si legume ar fi mult mai sanatoasa si ar intari sistemul imnunitar.
anya spune:
Hai ca am vazut si subiectul "anti snitel" .
Nimeni nu zice sa hranim copiii zilnic cu asa ceva (dimineata, pranz si seara) dar de aici si pana la excludere totala....
Ciorbita o dreg cu ou si smantana...va dati seama cate principii incalc?
oanamada spune:
Anda141..este alegerea ta ce faci cu alimentatia puiului tau...vin insa sa-ti pun si eu o intrebare: tu ai idee ce contin "legumele si fructele alea perfect sanatoase" pe care le dai tu copilului???
Iti fac o lista cu cele mai "sanatoase": banane, mere,citrice, cartofi, morcovi, rosii etc, etc....crede-ma...sunt la fel de "sanatoase" ca si carnea aia plina de e-uri!!!!
Numai bine
Oana siCati mica (1 an si 4 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
Luna1 spune:
Aici se da peste fara probleme, ba chiar se recomanda de la 7 luni.
Cat despre carne, Adelise (1 an si 4 luni) mananca cam 5 zile pe sapt din 7. Aici incadrez si pestele si puiul, curcanul. Din cate am citit eu proteinele din carnea rosie pot fi nocive in sensul ca excesul de carne rosie poate duce la cancer. Incerc astfel sa ii dau pui/curcan, peste mai mult si carne rosie mai rar. Insa ii plac enorm paste bologneze cu vita si sincer nu pot sa nu ii dau fiind una din favoritele ei tinand cont ca in ultimul timp ba mananca ba nu.
Intrebare, caci am citit chestii interesante aici si ajutatoare, fetele vegetariene si nu numai ce mancaruri bune le dati la copii? Iar cele care dati carne o data pe zi la masa de pranz, ce mananca copiii seara?
Vroiam sa va mai semnalez totusi un lucru de care nu am auzit in Romania pana acum, pentru o alimentatie santoasa un copil are nevoie sa consume 5 fructe/legume pe zi. Incercati sa atingeti acest nivel? (o boaba de strugure nu e un fruct ci un pumn de boabe sunt egalul unui fruct). Eu incerc sa imi incurajez copiii sa manance initial aceste 5 portii pe zi si abia apoi produsele de origine animala. Ah si in plus e bine ca legumele/fructele sa fie de culori diferite, adica nu e un lucru bun sa mancam 5 portocale, ci diverse.
O sa mai urmaresc subiectul caci e interesant.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Intrebare, caci am citit chestii interesante aici si ajutatoare, fetele vegetariene si nu numai ce mancaruri bune le dati la copii? Iar cele care dati carne o data pe zi la masa de pranz, ce mananca copiii seara? |
Si eu as vrea sa ma inspir in sensul asta, mai ales ca fi-miu a inceput sa se strambe cand ii dau legume pasate fara carne. Si nu prea as vrea sa-i dau carne in fiecare zi.
gazzella spune:
nu vreau sa abuzez de acest spatiu motiv pentru care va invit aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78465&whichpage=1
in functie de timp am sa pun la dispozitie si cateva alternative vegetariene
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi