un an fara "made in china"
Raspunsuri - Pagina 3
xelanoimis spune:
Eu n-as baga mana in foc nici pentru patrunjelul de la babute, samanta e de multe ori olandeza. In schimb sunt sigura plantele medicinale vindute pe la colt sunt romanesti, dar nu le-as cumpara pentru ca nu stiu in ce conditii au fost recoltate. Nu vreau sa beau un ceai de tei din flori culese de pe marginea autostrazii.
Gia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Diablette Carnea de porc in discutie a fost procesata, nu diluata! |
pai si prin procesare, cu alte tipuri de carne si cu aditivi, nu s-a diluat ca si cantitate? ne proptim acum in detalii tehnologice
Victoria spune:
@ capra cu trei iezi, in miere nu se "pune" nimic, certificarea bio presupune verificarea ca polenul pe care l-au recoltat albinele sa nu contina urme de pesticide, combustibili s.a. substante poluante. Daca producatorii de miere au stupii departe de campuri agricole si zone industrializate, mierea este foarte buna.
@xelanoimis, ce daca samanta e olandeza? nu e toxica, nu e infectata...Conteaza cum/unde a fost crescut patrunjelul.Majoritatea semintelor din legumicultura provin din Olanda. Cu ceaiul de tei ai dreptate, daca florile au fost culese dintr-un tei de pe marginea drumului, atunci sunt pline de praf si fum. Cred ca de la Plafar e mai sigur, ei trebuie sa indeplineasca niste conditii de sigurantza, sau faci o plimbare vara la tzara si iti culegi singura.
Nici in urzicile vandute in piatza primavara nu am mare incredere, nu se stie cati oameni/catei au facut pipi pe ele
V
Diablette spune:
Gia, diluarea se refera in special la lichide si solutii. Carnea (in esenta) e solida. La asta m-am referit, suna anormal sa vorbesti despre carne diluata...
Citat: | ||
citat din mesajul lui Gia
pai si prin procesare, cu alte tipuri de carne si cu aditivi, nu s-a diluat ca si cantitate? ne proptim acum in detalii tehnologice |
Spuneti NU prajelilor de orice fel, sucurilor sintetice, fumatului, margarinei, FACETI multa miscare, dragoste, fapte bune, acte de caritate, iubiti, iertati, daruiti, hidratati-va corpul si pielea, folositi cosmetice cat mai naturale, mancati ciocolata cu 85% cacao, beti suc proaspat stors de grapefruit si portocale, ganditi pozitiv, nu mai faceti RAU...
SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil
XIO spune:
Taica-miu a gasit prin magazine in Canada haine "made in Romania" Scumpe
Romania face haine pt. H&M care are preturi mari , cel putin in America.
Adidas,Nike,Reebok , toate sunt facute in China , dar cu materialele firmelor , utilajele lor,matritele lor.
Si in ceea ce priveste incaltamintea sport , nu pot sa port altceva in afara de astea(adica ceva luat de la noi, care oricum sunt tot din China , numai ca sunt infinit mai proaste)
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
ladyJ spune:
Da, exista o diferenta aici.
Ne referim la produse made in china adica fabricate acolo(mana de lucru chineza) sau produse made in china CU materie prima din china?
De exemplu, firmele mai sus mentionate de XIO au fabrici in china, mana de lucru fiind ieftina le fabrica acolo insa materia prima este din afara chinei.
Exista deasemenea bumbac( de exemplu) cultivat in china si fabricat tot acolo, sau fabricat in Romania...dar originea cum am spus este chinezeasca.
Made in Romania inseamna ca s-a fabricat aici. Cu ce materie prima...asa ramane sa aflam
Daca noi nu avem in Romania culturi de bumbac, matase, fabrici proprii de prelucrare a plasticului, etc, atunci e clar ca acestea provin din...china(90%) pentru ca acolo se cultiva de toate.
Eu am o deosebita grija la produsele chinezesti made in china.(ma refer la intreprinzatori chinezi)
Daca vad o bluza H&M sau Mango facuta in china, nu-mi fac asa mari griji.
ile77 spune:
Imi place sa imi cumpår incaltaminte din piele romaneasca.
Si imi cumpår ori de cite ori vin ro.
Sint si de calitate, au si modele frumoase.
Si imi plac paltoanele made in ro. Mi-am luat 2 bucati asta iarna si au fost tare complimentate
Si mai imi place si mierea romaneasca.....bine cumpårata de la persoane de incredere.
Imi aduc aminte de bocancii made in ro, pe care ii aveam cind eram mica. Cumpårai 1 pereche si te tineau 3 ierni
Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/album/568512292eJLims
Guestus spune:
ladyJ..vad ca esti pusa la punct cu bumbacul..nu stiu cum stai cu matasea...asa ca te intreb? ..matasea chinezeasca e facuta din viermi de matase chinezi sau sint culturi aduse din olanda?
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus ladyJ..vad ca esti pusa la punct cu bumbacul..nu stiu cum stai cu matasea...asa ca te intreb? ..matasea chinezeasca e facuta din viermi de matase chinezi sau sint culturi aduse din olanda? |
Cand vei fi si tu un intreprinzator in domeniul confectiilor cu siguranta vei afla aceste amanunte.
Io zic sa te interesezi ca nu se stie niciodata.
cristiama spune:
Eu trebuie intr-un context sa cumpar o cantitate mare de haine.
Pot sa aleg sa cumpar produse romanesti dar atunci voi cumpara 1 geaca la pretul la care acum cumpar 5!!!!
Asa ca de cateva ori pe an ma aventurez in angorul Europa- numai marfa chinezeasca, dar stiu ca pot sa cumpar pe langa geci si sosete si caciuli, si pantaloni pt cinci copii carora daca nu le cumpar eu pur si simplu rabda de frig.
Chiar nu stiu cum m-as descurca fara produsele "chinezesti"