Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii? (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

adica comentariile mele sunt ironice si ale tale retorice?

Citat:
citat din mesajul lui XIO

LadyJ Ca intotdeauna.

Marina , daca nu ma insel tu ai scris acel comentariu ironic pe topicul cu acelasi nume , referitor la ce am spus eu despre oameni si caini.
Era retorica ideea cu numaratul pt. ca este logic ce iese ;)
Bird , comparatiile erau strict pt. Marina care m-a luat peste picior , ca eu m-as feri de un om si nu de un caine.

Atat de bine a scris LadyJ , ca nu mai trebuie sa adaug nimic.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Eu stau si ma intreb , nu exista in tara asta romaneasca nicio organizatie capabila sa faca asta...? Asa cum se intampla in alte tari? E asa de greu?

In nici o alta tara nu exista organizatii care sa protejeze TOTI ciinii vagabonzi. Dupa 2 saptamini de ne-adoptie se eutanasiaza.
In nici o alta tara nu e ilegal sa omori un ciine/urs care a omorit un copil, decit in Romania.
Din punctul vostru de vedere chiar stati bine,
A

Pentru ca in alte tari, si vorbesc de cele civilizate, nu exista caini pe strazi.
In schimb exista organizatii care aduna cainii de la cei iresponsabili.
Stii ce inseamna asta?
Ca cei care nu inteleg ca, cainele trebuie tratat dupa anumite regului sunt pedepsiti de lege.
Surprinzator, nu?

Nu am scris nicaieri ca acei caini care sunt turbati, agresivi etc trebuie dusi la hoteluri de 5*. Asa ca nu iti inteleg foarte bine postarea...

Si inca ceva: in alte tari, cainii care ataca, musca mortal, sunt eutanasiati.Ai partial dreptate.
Nu si ceilalti.(si nu cei care au fost provocati)
Depinde de circumstante si de gravitatea faptului.

EDIT:

arata-mi si mie unde sustin ca aceste animale trebuie sa ramana pe strazi. Apoi iti voi intelege revolta.
Ori nu cititi tot ori aveti pur si simplu placerea de a va juca de-a vanatorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Eu cred ca ideea comparatiei caini-oameni si alegerea raului celui mai mic nu se sustine aici. Nu cautam sa vedem daca ne ferim de oameni sau caini, daca omoram oameni sau caini, cautam sa vedem ce solutie s-ar identifica pentru numarul nepermis de mare al cainilor. De oameni nu se pune problema sa ne atingem, corect?
Daca acum stam si povestim cazuri in care s-a produs un accident din cauza unui caine, apoi se gaseste replica "m-a hartuit un obsedat in RATB", "cainele mi-a muscat copilul" etc. nu cred ca ajungem niciunde.

Pana una alta, exista cateva solutii:
1. ii lasam pe strada sa se reproduca in voie, fara nici un control si riscam sa fim depasiti cu totul de nr. cainilor.
2. facem ceva.
Si in cazul 2, se pot separa lucrurile:
1. intr-o prima faza, se aplica pe termen scurt, ca masura de urgenta, eutanasierea, pentru ca nu mai exista locuri in adaposturi, s-a pierdut cumva controlul;
2. ajungem la situatia in care se regleaza nr. cainilor de pe strada si pot fi adoptati cei din adaposturi;
3. se face o legislatie mai consistenta, care sa si verifice ONGurile care pretind ca fac ceva in domeniul asta: construiesc adaposturi, ii monitorizeaza pe strazi etc etc.

Eu nu cred ca e cineva calau, sau "Dumnezeu", cum spune Xio de amorul artei, asa. Totusi, sa separam lucrurile. Cainii sunt si ei fiinte, insa chiar sa ii punem, la gramada, pe aceeasi treapta cu oamenii parca mi se pare un pic exagerat.
Eu am destui colegi care vin de prin alte parti ale lumii in vizita pe-aici. A fost foarte penibil cand un suedez a fost muscat rau si, in loc sa isi vada de afaceri pe-aici, a ajuns la Matei Bals. Majoritatea se arata uimiti fie de numarul mare de proprietari de caini, fie de rezistenta la a latra a aceluiasi caine. Ei bine, e si caraghios uneori: nici nu sunt atatia iubitori de animale in preajma, nici nu latra acelasi caine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

Citat:

Pentru ca in alte tari, si vorbesc de cele civilizate, nu exista caini pe strazi.

Si inca ceva: in alte tari, cainii care ataca, musca mortal, sunt eutanasiati.Ai partial dreptate.

si de ce crezi ca nu exista caini pe strazi in tarile civilizate?? tocmai pentru ca toti cainii strinsi de pe strazi sunt eutanasiati,indiferent ca sunt agresivi sau nu,indiferent ca sunt tineri si sanatosi,dupa o perioada de timp in care nu i-a revendicat nimeni.aici perioada de timp e 2 saptamini.
in ce tara crezi ca oamenii platesc taxe ca sa creasca animalele nedorite de altii?

edit: am dat o informatie gresita,durata nu e de 2 saptamini,e de 5 zile ,punctul 11 http://www.irishdogs.ie/information/Control%20of%20Dogs%20(2).htm

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui speed

[quote]citat din mesajul lui ladyJ

[/quot

si de ce crezi ca nu exista caini pe strazi in tarile civilizate?? tocmai pentru ca toti cainii strinsi de pe strazi sunt eutanasiati,indiferent ca sunt agresivi sau nu,indiferent ca sunt tineri si sanatosi,dupa o perioada de timp in care nu i-a revendicat nimeni.aici perioada de timp e 2 saptamini.
in ce tara crezi ca oamenii platesc taxe ca sa creasca animalele nedorite de altii?

edit: am dat o informatie gresita,durata nu e de 2 saptamini,e de 5 zile ,punctul 11 http://www.irishdogs.ie/information/Control%20of%20Dogs%20(2).htm

Nope

Nu exista caini pe strazi, in tarile civilizate, pentru ca oamenii de acolo nu-si abandoneaza cainii pe strazi , astfel incat acestia nu au cum sa se inmulteasca necontrolat, nu au cum sa formeze haite si nu au cum sa-si lase excrementele peste tot.

Vorbiti de parca cainii aia de pe strazi din RO au aterizat acolo din neat, asa pur si simplu.I-o fi adus vantul turbat

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

[/quot

Nope

Nu exista caini pe strazi, in tarile civilizate, pentru ca oamenii de acolo nu-si abandoneaza cainii pe strazi , astfel incat acestia nu au cum sa se inmulteasca necontrolat, nu au cum sa formeze haite si nu au cum sa-si lase excrementele peste tot.

Vorbiti de parca cainii aia de pe strazi din RO au aterizat acolo din neat, asa pur si simplu.I-o fi adus vantul turbat

detii informatii gresite si in tarile civilizate oamenii isi abandoneaza animalele nedorite,in general in perioada de dupa Craciun apar o puzderie...in fiecare an sunt campanii intense de genul "catelul/pisica e pe viata nu doar pe perioada Craciunului" etc dar tot sunt animale abandonate.diferenta e ca primaria ii stringe de pe strazi si ii eutanasiaza in 5 zile daca nu ii revendica nimeni.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

[/quot

Nope

detii informatii gresite si in tarile civilizate oamenii isi abandoneaza animalele nedorite,in general in perioada de dupa Craciun apar o puzderie...in fiecare an sunt campanii intense de genul "catelul/pisica e pe viata nu doar pe perioada Craciunului" etc dar tot sunt animale abandonate.diferenta e ca primaria ii stringe de pe strazi si ii eutanasiaza in 2 saptamini daca nu ii revendica nimeni.

Da, merci de confirmare. Deci se poate. Exista ´´programe´´ si oameni care se ocupa de asta.
Ti se pare si tie, cumva, ca sustin ca, aceste animale trebuie sa ramana pe strazi?

Pana la urma, despre ce se dicuta aici?
Daca spui ca trebuie adunati nu e ok. Daca spui ca sunt animale si au instincte nu e ok. Daca te intrebi de ce in RO nu se face nimic, iar nu e ok.Daca spui ca nu vanatoarea lor e solutia, iar nu e ok.

Pai eu va propun atunci ceva: inarmati-va cu furci si topoare si iesiti la vanatoare de caini.O rascoala, ca pe vremea lu´Horea.Daca asta considerati ca e solutia.

Atata timp cat nu vor exista programe care sa se ocupe de animalele fara stapan, atata timp cat orice imbecil isi ia animale de casa ca mai apoi sa ii abandoneze pe strazi, atata timp cat mentalitatea nu se schimba, vor exista vieti puse in pericol.
Ale oamnilor pe de o parte iar a cainilor pe de alta parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Nici macar criza asta economica nu-mi provoaca mai multa teama decat negasirea unei solutii pentru problema in cauza.

In dimineata asta era sa mor de spaima pentru ca am fost atacta in propria-mi curte de o javra care arata identic cu un lup salbatic si daca ar fi fost un om,hot,nemernic etc., chemam politia ,se faceau cercetari s.a ,insa in cazul meu pe cine reclam, unde reclam?

Deja nu mai sper deloc sa traiesc in Ro ca intr-o tara civilizata unde sa te plimbi linistit pe trotuar fara sa vezi kk la tot pasul si fara sa fii latrat.

Mergi la inceput

ladyJ,nu mai dau quote la mesajul tau ca e prea lung...solutia e stringerea lor de pe strazi si eutanasierea tuturor cainilor nerevendicati in max 10 zile-2 saptamini .asta se face in toate tarile civilizate si tu la asta te opui.adica sa se stringa e ok dar dupa tine ar trebui ca dupa aceea sa fie intretinuti pe banii tuturor pina mor de batrinete,nu? e imposibil,e o aberatie ,si asta ti-o spun chiar si societatile de protectie a animalelor din tarile civilizate.oricarui animal din orice adapost i se ofera o anumita perioada de timp pentru a fi adoptat,daca nu, e eutanasiat (chiar daca nu e agresiv,chiar daca nu e batrin,chiar daca nu e bolnav).nu cu furci,nu cu Horea,Closca si Crisan in frunte ci cu metode "umane" sa le zicem.

Mergi la inceput

Citat:

ladyJ,nu mai dau quote la mesajul tau ca e prea lung...solutia e stringerea lor de pe strazi si eutanasierea tuturor cainilor nerevendicati in max 10 zile-2 saptamini .asta se face in toate tarile civilizate si tu la asta te opui.adica sa se stringa e ok dar dupa tine ar trebui ca dupa aceea sa fie intretinuti pe banii tuturor pina mor de batrinete,nu? e imposibil,e o aberatie ,si asta ti-o spun chiar si societatile de protectie a animalelor din tarile civilizate.oricarui animal din orice adapost i se ofera o anumita perioada de timp pentru a fi adoptat,daca nu, e eutanasiat (chiar daca nu e agresiv,chiar daca nu e batrin,chiar daca nu e bolnav).nu cu furci,nu cu Horea,Closca si Crisan in frunte ci cu metode "umane" sa le zicem.

Dau quote ca al tau e mai scurt

Eu am spus si repet: cainii nu au ce cauta pe strazi!Pana aici suntem deacord.
Ei trebuie adunati in locuri speciale(da, ca in VEST).
In primul rand, cei agresivi, smintiti, bolnavi, batrani trebuie adormiti.

Apoi,(se vor injumatati) ceilalti trebuie sterilizati. Apoi, programe de adoptie. Pe verificatelea, nu asa ca vine Tantza si ia 5 caini ca sa le dea drumul inapoi pe strada.

Apoi, cei tineri pot fi instruiti(o parte din ei) si folositi de pompieri, salvamontisti, centre de batrani(ah, stai ca centre cred ca nu exista in ro...)

Legile trebuie inasprite. Iti iei caine, raspunzi de el. Nu-l mai vrei, il duci la centru nu il lasi pe strada.

Imi aduc aminte ca a fost o campanie de sterilizare. facuta evident de mantuiala, ca vad ca iar s-au inmultit...deci cum draq au fost castrati???

Vezi, asta spun, din cauza superficialitatii romanesti se ajunge la accidente de genul, nu din cauza unor animale INFERIOARE omului.

Si in sfarsit, cainii care nu pot fi dresati in scopuri nobile, care nu pot fi adoptati, cu parere de rau trebuie adormiti.

Ce ma irita, este insa atitudinea generala prezenta pe forum, cu privire la caini. Criminalii, jivinele, ne ameninta copiii, pe noi, fac KK...fara a se lua in considerare faptul ca VORBIM TOTUSI DE ANIMALE, fara ´´bune maniere´´ fara educatie de inalta clasa , animale care au INSTINCTE si ATAT!

Asta incerca XIO in nenumarate randuri sa spuna, ca un caine nu te omoara ca asa i s-a nazarit lui cu scopul de a face rau..in comparatie cu oamenii.Dar a inteles-o cineva? Nu, e mai simplu sa varsam acuze pe seama necuvantatoarelor, nu?Sa-i acuzam de tot raul din lume..

La topicurile cu imbecili politicieni care ne calca dreputurile in picioare nu e asa mare zarva. Dar la caini, ah..ia uite unde erau ´´ostasii´´

Mergi la inceput