frica de baie a bebelusului

frica de baie a bebelusului | Autor: d

Link direct la acest mesaj

Am o fetitza de 2 luni 1/2, careia de 2 saptamini a inceput sa-i fie frica cind ii facem baitza; incepe sa plinga foarte tare, si se calmeaza numai cind o alaptez. Nu stiu ce o poate speria asa dintr-o data, cu toate ca pina acum 2 saptamini baia incepuse sa-i placa. Nu stim ce sa facem. Va rugam sa ne sfatuti!MULTUMIM!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Poate ii e deja foame la ora de baita? Incercati si voi sa-i faceti baie ghicind cam care e ora de masa, astfel incit sa-i fie foame abia la terminarea baii? Odata am intirziat cam mult cu baia si lui Paul (3 luni) era clar ca-i e foame, asa ca am inceput masa, a urmat baia (fulger), dupa care "felul doi" la laptic.

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Si noi am avut aceeasi problema cateva luni, vreo trei, urla Maria ca din gura de sarpe la baie. Am incercat tot felul de soluti, care de care mai inventive, dar nu au mers. Pe la 4 luni a incetat brusc sa mai urle si sa ii placa la baie. Pediatrii Mariei (ca noi suntem ca Toma necredinciosul - avem vreo 3) au zis ca nu e nimic de facut si ca o sa-i treaca pur si sumplu. Sigur ca e recomandat sa ii dai sa manance si inaite de baie, ca se poate sa strige de foame. Dar daca nu asta e problema, nu te speria. O sa ii treaca la un moment dat.
Succes si rabdare!
Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Pune-i in caditza o panza ( pelincutza , crishma de la botez - in cazul in care a avut loc deja "evenimentul" ) ca sa nu alunece _ se poate speria din cauza asta ! Apoi ia apa cu pumnul si dai pe manutze si picioruse , sa se obisnuiasca ... La sfarsitul baii da-i ceai ca i se face sete !
Alt leac nu stiu ! Sper sa mearga !
Numai bine !

PS : Bine ai venit printre noi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosica spune:

Si noi am trecut prin asta pe la 2-3 luni.
Incepea sa planga atunci cand il puneam in cadita si pana cand ii dadeam sa manance. Nu i-am facut nimic...a trecut de la sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Desi noi nu am avut astfel de probleme cu Stefan, am mai auzit cazuri si chiar am vazut copii care urlau pur si simplu in baie. Unul dintre motive ar putea fi apa, care este prea calda. Nu cred ca are sens sa depaseasca 38 de grade. Alt motiv... se simt in nesiguranta datorita miscarilor pe care le fac adultii. Simt frica lor sau cine stie ce altceva. Ma gandesc ca s-ar putea sa nu le placa ceva ce voi ii faceti in timpul baii. Cand incepe sa planga?
Bafta multa si incercati si cu muzica preferata a bebeului.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d spune:

Multumim pentru sfat!

O sa incercam si asta!

Cu drag,

D & I

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorm spune:

Si noi am avut problema asta pe la 2-3 luni cu Bogdanel .Era innebunit dupa baie si la un moment dat nu i-a mai placut. Si-a schimbat ora de laptic si il apuca foamea si am mutat baia mai devreme cu jumatate de ora.Sotul meu il tinea in brate si ii dadea incet cu apa pe el pana cand se obisnuia apoi il puneam in cadita si lucrurile s-au rezolvat dupa un timp. Acum scandalul este la scos din cada.(Are 1 an si 1 luna.)
sorm si Bogdanel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d spune:

Ce sa va spune, am incercat absolut totul, si inca nu am descoperit de ce urla si plinge; sotul o tine, iar eu o spal. Poate ar trebui sa o spele numai unul dintre noi?!

~Se pare ca pe burtica si pe miini nu prea ii place.
Asteptam alte sfaturi.
Multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Incercati sa-i faceti baitza intre mese,adica sa nu-i fie fomica dar nici sa fie plina de papa.De cand plange in apa?De la inceput sau doar acum de-o vreme?S-ar putea ca din greseala sa-i fi intrat in ochisori apa sau samponel si poate de atunci are frica de apa.
La Andy ii place la nebunie in apa.Niciodata n-a plans,din contra,am poze cu el inca de la 5 zile cand i-am facut prima baita si se vede ce relaxat statea in apa.Acum la 6 luni jumate sta in cada de baie cu mine si da din manute non stop,ii place apa la nebunie.
Eu cred ca,cu timpul ii va placea in apa.
Numai bine
Dana&bb Andy

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Cand eream in spital a venit o moasha batrana shi mi-a facut o demonstratie la baita. Ei bine copilul meu adora baita, desi are doar 2 saptamani plange cand il scoatem.
Il dezbrac pana la pampers, il infashor cu un prosop pana la gat si il spal pe cap. Mi-a explicat moasha ca bebelushii se sperie foarte tare cand sunt dezbracatzi, se simt vulnerabili. Dupa ca ii spal caputzul il shterg shi apoi ii scot pampersul shi il spal pe corp. Am grija sa ii pun pe pipt shi burtica o carpitza pe care o incalzim cu apa din caditza continuu. Nu zice nici pas.....daca incerc sa iau carpitza aceea se pune pe plans. Cand il intorc pe burta nu mai e nevoie sa-l acoper.....ii place sa il spal shi sa-l masez pe spate.
Am observat ca lumia prea puternica in camera il deranjeaza, precum shi zgomotele. Incercam sa pastram o admosfera calma, de linishte.....

Ina

Mergi la inceput