Cum e sa traiesti intr-un oras mic?
Raspunsuri - Pagina 3
danamiha spune:
Eu locuiesc intr-un oras mic de 11.000 de locuitori de 6 ani si imi place foarte mult. Ne-am mutat dintr-un oras mare care e la 60 km de noi. In 30 de minute ajungem la Stana de Vale si ne aducem apa, intr-o ora suntem la Arieseni la schiat, chiar am fost luni, la cumparaturi mergem la Oradea cand avem chef, acolo avem si parintii, copilul merge/vine singur de la scoala, locuim la 10 minute, cand era mic lasam caruciorul la parterul blocului si nu a disparut, ma descurc fara masina in oras, merg mult pe jos. Baietelul nostru face pian, tenis, etc (se poate si aici). Vorbea cineva de zoo, in vara l-am dus la Budapesta sa vada zoo Pentru noi, care iubim linistea, mutarea a fost un pas foarte bun, si aici avem prieteni atat noi cat si copilul, in concluzie nu mai vrem sa ne mutam spre disperarea bunicilor
Crinutz spune:
Sunt total de acord cu simali. Apropo locuim in acelasi oras.
Am facut facultatea in Bucuresti si mi_a placut enorm sa stau acolo si aveam intentia de a ramane. Situatia a fost de asa natura ca a trebuit sa raman aici in oras. Mi-a parut rau un timp dar acum nu m-as mai intorace in Bucuresti niciodata, mi-e sila si sa merg in vizita. E prea aglomarta pt mine, nu as putea sa rezist atat in trafic si cu siguranta nu as ajunge niciodata sa ma bucur de oportunitatile de a maerge la teatru, la cluburi si mai stiu eu unde. In ziua de azi de obicei ai un job de la care iesi f tarziu. daca mai ai si copii s-a terminat !
Asa ca prefer sa stau intr-un oras mic dar care e si asa f aglomerat, sa ne inatalnim cu prieteni la o petrecere, sa fiu aproape de tata si sor-mea, sa fiu aproape de munte, poti iesi vara la baraj la paltinu unde e f frumos si e f aproape, mai avem ceva dealuri unde poti merge in drumetie, parca e mai mult aer. Oricum serviciul nu-mi permite sa fac prea multe asa ca nici nu simt ca stau intr-un oras mic. Daca avem cumparaturi importante mergem in supermarketurile de langa Ploiesti unde ajung intr-un sfert de ora. E f ok pt mine sa stau aici.
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007
ionica spune:
Kay,
Noi am tot locuit in orase mari,acum doi ani am luat decizia sa incercam si intr-un orasel mai mic.
Am ales o zona cu multa padure ,piste de bicicleta,ma rog germania este altfel decat alte tari in care am locuit.
Sfatul meu :
daca nu ai mai locuit "la tara", fa mai intai o incercare ,mie imi lipseste aglomeratia desi sunt la doar 20min. cu masina de un oras foarte mare.
Nu se mai pune ca daca nu esti din sat ,lumea se uita la tine ciudat,sau te ignora.Am mers si la biserica la slujba ,dar tot distanti si ciudati.
In primul an am fost super incantata de idee,dar ne-lucrand ,stau acasa cu un bebe de 2 ani si astept un aldoilea in aprilie anul viitor,nu-ti pot explica cum cateodata imi vine sa ma urca pe pereti de plictiseala,nu vezi picior de om ,zici ca au intrat toti in hibernare.
Eu daca nu vad oameni inebunesc,nu va mai spun de parcurile pt. copii,sunt super amenajate si intretinute dar nu am vazut copii in ultimele luni.
La teatru,la cinema,la opera,la un sushi sau lins vitrine din alea frumoase nuci nu ma mai gandesc.
Avantajul nostru e ca in 2 ani ne vom muta intr-o alta tara si atunci cu siguranta voi merge in oras,soer sa fie Singapour.
Sophia 2ani
+21
EliaElia spune:
Timpul trece parca mai incet intr-un oras mic probabil si datorita faptulului ca multe distante le parcurgi pe jos. Eu faceam pana la liceu cam 25' si era in departe de mine, altii faceau 10'-15'.Vad ca voi ati prezentat idilic faptul ca oamenii se cunosc intre ei de ani de zile etc. Eu imi amintesc bisericutele al caror scop principal era barfa pe seama "competitiei"(de orice gen) si "dusul vorba" de la unii la altii. Bisericute care isi modificau componenta periodic, in functie de conflictele inevitabile care apareau in interiorul lor. Ce-i drept pe vremea aia nu era nici OTV-ul, trebuia omorat cumva atat timp liber.Si fiindca tot se cunosc atat de bine unii cu altii cam toate posturile se obtin prin interventii insotite de atentiile cuvinte, concursurile sunt de forma in majoritatea cazurilor.Camelia si Laura (06.02.2008)
ellinia spune:
DEzavantajele orasului mic sunt intr-adevara salariile mici, locuri de munca putine si nu prea ai de unde alege, chiar si faptul ca te cunoaste toata lumea. Socul meu cel mai mare a fost cand, la o nunta fiind imi spune doamna vecina (pe care nu o cunosteam) - "ah, da eu va stiu, de la nunta cutare, erati cu rochia cutare" ... Atunci am inceput sa ma uit mai cu atentie la lumea din jur, ca nu stii niciodata cand te mai intalnesti cu ei . In rest, daca mergi la piata, la cumparaturi sau mai stiu eu unde, e imposibil sa nu te intalnesti cu cativa cunoscuti. Si eu nu stau aici (125.000 locuitori) decat de trei ani. Intr-un oras mai mic nu cred ca as putea sta, cred ca as lua-o razna. Si mie imi place zgomotul orasului, aglomeratia.
Am stat o perioada in Bacau, e pe undeva pe la mijloc, ca si marime, si, sambata si duminica, cel mai stresant era ca nu vedeai oamnei pe strada. Si stateam intr-o zona centrala... eram cu stefan mic si nu prea ieseam foarte mult, ma mai uitam pe geam si nu-mi puteam explica pur si simplu, unde sunt oamenii ... a ramas si acum o dilema!
evanescence spune:
Buna
Eu locuiesc intr-un oras mic mic Caransebes....apr.30.000
Ce sa zic,mie imi place...ma duc la Mall (ca avem si noi) ma cunosc toate vanzatoarele,pot sa cumpar si pe datorie daca nu am bani la mine .......la toate magazinele,supermarketurile e la fel,te cunosti cu toata lumea,pe centru saluti in stanga si in dreapta Buna ziua,seara,ceau,salut etc
Nu stai la mai mult de 3-4 semafoare,ai locuri de parcare absolut peste tot,pe strada mea e liniste...stau la casa,am gradina,vecini pe care ii cunosc pe toti....
In timpul liber mergem in parc,stam pe banca,mancam niste clatite absolut fabuloase care numai la Caransebes le gasiti...vara mergem la baie la rau...nu la strand(AVEM SI STRAND) dar e mai frumos in natura,e la 2 km de oras un loc superb de baie,iarna mergem la ski la Muntele Mic la 30 km ....suntem norocosi zic eu
Stam la 100 km de Timisoara,mergem la cumparaturi acolo....e circ
nu ai loc de parcare,e aglomeratie mi-e nu mi-ar place sa stau acolo
e frumos sa te duci Duminica ne plimbam,mergem la film,e liniste toti timisorenii fug Duminica la tara,pe sensul de intrare in oras nu circula nici o masina..Ei fac invers fug de oras noi ne ducem
Sunt si avantaje si dezavantaje,nu avem cinema si alte lucruri cum sunt in orasele mari,dar nici nu ne omoram se iesim toata seara la club,lounge etc...Noi ne ducem sambata la disco ,iarasi te cunosti cu toata lumea,avem locul nostru mereu...
Fiecare e fericit acolo unde e ACASA
http://tt.lilypie.com/1b7Up2.png
adriuta spune:
Locuiesc intr-o metropola cu 6 milioane de suflete. Imi place ca este destul de aerisit pot spune pentru un asa oras, am posibilitati de a alege (cumparaturi, scoli, filme, gradinitem doctori...etc)si cartierul unde locuim este intre dealuri, cu oameni frumosi si case cochete dar acces la autostrada. Sunt sigura ca nu as muri intr-un oras mic dar nu mi-ar fi defel pe plac. Si totsi imi doresc sa locuiesc intr-un oras de marime medie...cateodata simt ca am obosit. Este vorba de "viteza" cu care se traieste viata intr-un oras mare si care mi se pare uneori prea obositoare.
Eva, mi-a placut mult cum ai descris Caransebesul. Este un oras frumos, are o pozitie buna si access la "lume". Gugulanii pot fi mandrii de EL.
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!
kay spune:
asa cum ma asteptam, sunt si bune si rele.
Odata, mergand prin Busteni m-am intrebat (scuzati limbajul) "ca mama naibii fac oamenii astai aici tota ziua???" si nu m-am lamurit ce se poate face in Busteni nici pana la ora asta. Pe urma ma uitam pe un site al unui oras mic. zicea cineva de soacra care sta nu stiu unde si hop si eu curioasa cum e orasul ala. Si am vazut un oras, cu 10-15.000 locuitori. nimic anormal. DAR ceea ce m-a frapat a fost figura oamenilor de acolo, ce se vedea in poze. Atitudinea, pozele pe care le pusesera pe site, felul in care arata orasul... toate atat de... provinciale. Eu am vazut sate si orase mici in afara. nu exista comparatie. La noi, totul e in urma, se vede diferenta dintre oras mare si oras mic. Pe cand in alte tari nu e asa mare discrepanta, oamenii sunt mult mai informati, mult mai evoluati... poate ca noi suntem mai in urma.
Si in continuare imi doresc sa am o casa la Ammersee, o masina mare si confortabila, si nici o grija financiara. Acum puteti sa radeti copios
Sunt atat de obosita, incat visatul frumos face bine !
si multumesc pentru raspunsuri !
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
aurora56 spune:
Eu locuiesc intr-un oras mic (Tulcea).Nu am un job foarte bine platit dar atat cat castig imi ajunge sa -mi permit unele mici placeri .E adevarat ca ma cam plicyisesc in timpul liber cateodata .Vara mergem la padure ,la pescuit ,la mare (dar nu pentru o zi ca nu se merita dar cate un wk da )sau la bulgari pe litoral ,ne intalnim cu prietenii, familia undeva la o casuta de la marginea orasului dar iarna e cam pplictisitor.A , era sa uit ,de vreo 2 luni a aparut mallul care e o alternativa pentru pustanii de 10-18 ani.Iarna, cateodata dam o fuga la Constanta sa vedem marea si sa facem cumparaturi ,toamna hoinarim prin padurile din apropiere (Babadag,Slava ,Horia) sau manastiri dar pentru tate astea cineva trebuie sa conduca masina si cum mie nu-mi place sa conduc ,conduce sotul mai ales ca lui ii place.Sunt totusi cateva wekenduri cand ma cam plictisesc mai ales ca eu sunt genul plimbaret.Intradevar nu avem bazine utilizabile (in sensul ca nu-s prea curate) sau piscine dar recent au aparut niste pensiuni cu intrare libera la piscine daca treci cu vederea burtosii flegmatici care le frecventeaza.Nu avem patinoar ,dar am fost la cel din Galati si nu mi-a placut ca era foarte aglomerat iar la munte e cam greu de ajuns dar ajungem si acolo macar o data pe an.
gabytza25 spune:
sunt de parere ca, important e sa traiesti in orasul in care te simti bine.
probabil ca orasele mici au anumite dezavantaje, ca de exemplu, nu exista o facultate buna, servicii bine platite... si ar mai fi.
eu una vin dintr-un oras mic, si mereu mi-a placut acolo, as trai in continuare acolo... acum, de cativa ani, sunt la facultate intr-un oras mare (nu o sa-i dau numele, de teama sa nu supar pe cineva), un oras vestic, civilizat... si lista de calitati poate continua... insa, niciodata nu m-am simtit, si nici nu o sa ma simt bine aici. mi se pare totul diferit, e prea liniste (de exemplu seara dupa 9... vara ma refer, e liniste, iarna de la 7-8), duminica nu gasesc niciun magazin deschis, doar mallul si hypermarketurile... insa buticurile de colt de unde pot sa imi iau o paine sunt toate inchise... trebuie sa fac provizii de sambata... si asta pana in ora 17-18, caci pe urma se inchid si sambata. acum cateva zile am avut nevoie de un salon de cosmetica, am fost neplacut surprinsa sa aflu ca toate se deschideau la ora 11... ma intreb eu: ora daca as vrea o coafura de mireasa, si nunta e la 10, cine ma aranjeaza? fiindca e un oras din vestul tzarii, e plin de oameni de alte religii (iara nu vreau sa dau nume, sau supar pe cineva). Insa, Doamne, sunt violent de insistenti... se intampla si de 3ori pe zi sa sune la mine la usa. nu am nimic cu ei, e religia lor, si ii respect, dar ce Dumnezeu cauta la mine la usa... de multe ori se intampla sa fie aceeasi pe care i-am respins... sunt niste doamne, care odata pe saptamana ma "agreseaza" cu insistentle lor... de multe ori, ma uit pe vizor si nu le raspund, dar cum ies pe strada dau ochii cu ele... ca sa nu mai spun ca preturile sunt exagerate. eu cumpar painea cu 2,8 lei, in timp ce aceasi paine in orasul natal costa doar 1,2 lei.
astea sunt exeperientele mele, si impactul meu cu aceste oras "MARE"...