Operatie de strabism la BB
Nu stiu din ce cauza, dar fetita mea cea mica (in varsta de 1 an si 3 luni acum) s-a nascut cu strabism congenital la ambii ochisori si necesita operatie chirurgicala (de fapt vreo 3 operatii ni s-a spus) cat mai rapid (de fapt se putea face chiar de la 10 luni, dar nu am fost decisi, apoi a avut vaccinuri de facut si am asteptat 1 luna dupa ele....). Se pare ca nu avem incotro si o vom opera in septembrie la Clinica Oftapro din Bucuresti (ni s-a parut cea mai specializata in domeniu). Doar ca am emotii si mi-a f. frica mai ales de anestezia generala si de rezultatele (am inteles nu imediat vizibile) operatiei, de comportamentul ei in zilele imediat urmatoare etc.
Intrebarea mea este: cunoasteti pe cineva care sa fi facut o astfel de operatie la o varsta asa mica si cum a decurs/cum a reactionat copilul/s-au rezolvat problemele? Eu cunosc doar persoane care s-au operat (copii fiind) la varste mai mari 7-10-15 ani, dar de strabism aparut la cativa anisori, nu din nastere...Va multumesc pentru orice relatie in legatura cu acest subiect...
Sau macar despre cum a decurs anestezia generala la un copil asa mic? Probleme post-anestezie, orice...
Va multumesc si va pup pe toate,
Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 4 luni) si Ramona (1 an + 3 luni)
Raspunsuri
iubibubi spune:
laura,
noi n-am trecut prin asta, deci nu te pot ajuta prea mult la intrebarile tale. ce pot sa fac este sa-ti scriu un paragraf din cartea pe care o am referitor la varsta la care se face operatia.
"in cazul in care bebelushul s-a nascut cu strabism, este important ca ochii sa fie "realiniati" la o varsta frageda. exercitiile nu pot rezolva singure problema, tratamentul de obicei implicand ochelari, picaturi de ochi si interventie chirurgicala.
interventia chirurgicala este facuta, frecvent, intre 6 si 18 luni. operatia este de obicei eficienta si fara complicatii, dar e foarte comun ca aceasta sa fie repetata. chiar dupa intreventie, copilul poate avea nevoie de ochelari.
este foarte important ca strabismul sa fie diagnosticat si tratat cat mai devreme. in caz contrar, exista posibilitatea ca bb sa nu dezvolte abilitatea de a-si folosi ambii ochi, impreuna (vedere binoculara)."
scuza traducerea! multa sanatate va doresc.
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
Laura T spune:
Iubibubi, multumesc mult pt. raspuns, asa auzisem si eu ca operatia se face cel mai bine pana la 18 luni, de aceea ne si grabim. Vom vedea cum va fi........
Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 4 luni) si Ramona (1 an + 3 luni)