Deficit de oameni normali !
Raspunsuri - Pagina 17
26octombrie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui xenocid
In 0.1% din cazuri rujeola se complica cu encefalita ce debuteaza cu febra ridicata, convulsii si se incheie cu coma urmata de deces. Daca atribuim fortat cele 20 de decese raportate vaccinarii cu Gardasil a 8000000 de persoane in US (desi nu exista nici o legatura clara) vedem ca ti'ai asumat un risc de patru sute de ori mai mare!!! Felicitari! Data viitoare incearca la LOTO! Come to The Dark Side ... we have cookies! |
ce sa spun? m-ai dat gata. stii, cand m-am hotarat io sa fac un copil mi-am imaginat ca totul e sigur in jur, in urmatorii 80 de ani, iar tu vii acum si-mi spulberi iluziile...
"Cel mai mare pericol în viata este poate ca esti prea precaut." Alfred Adler
nenea xenocid, iarta-ma pen'ca nu's normala, da io nu gandesc precum matale. pe mine nu ma intereseaza intr-atat POSIBILITATEA, cat PROBABILITATEA, therefore ma focusez pe ceea ce stiu ca ii va face SIGUR rau copilului meu, nu pe drob. Ma ingrijoreaza infinit mai mult incalzirea globala decat riscul de 0,1% pe care, atat de dragut si atent mi l-ai semnalat. totusi, as vrea sa-ti multumesc mult pentru bunavointa acordata!
Daca e posibil si nu deranjez, poate scriu o lista cu atitudini usor inconstiente pe care le propovaduiesc in procesul de crestere al copilului; ma gandesc io ca si pe-aici zac pericole ascunse, poate imi bag mintile in cap!
so:
-tin copilul mai mult dezbracat; e-adevarat ca are cele mai putine raceli la activ, da ma gandesc io ca poate nu stie de riscuri, daca afla, raceste..
-nu-i dau antibiotice decat daca e groasa rau;
-de vaccinuri ti-am zis deja (si mi-e rusine, zau);
-de la doua saptamani n-a baut decat din frigider;
-apa bem voios de la robinet, nu plata ca nu ne place (in schimb nu bem sub nici o forma din put/fantana).
-de mancat manca daca vrea, daca nu, nu.
-normele noastre de igiena sunt la bunul simt (al meu, poate n-o fi bun!), nu dezinfectez, nu fierb (nici n-am facut-o)
stau lipita de monitor in asteptarea raspunsului, mi-e teama de ce-as putea citi. deja ma intreb, sa ii spun fiica-mi au ba, poate ii induc vreo boala, de teama...
p.s. ce bine e inapoi pe forum, mi-ati lipsit. mai ramane sa ma "vad" si cu guestus si veselia mea va fi deplina! (sunt atat de anormala incat poti sa ma crezi, vorbesc serios!)
doruletz spune:
Bineinteles ca sunt si interese in industria farmaceutica, exista vreo industrie dezinteresata? Insa de la promovarea unui produs prin campanii de marketing mai mult sau mai putin reusite si pana la faptul ca o firma reuseste "dintr-o lovitura" coruperea tuturor guvernelor din tarile dezvoltate si cu traditie in securitate sanitara... parca totusi e greu de acceptat.
Citat: |
citat din mesajul lui voljena si tot aici o anunt pe doruletz ca vrajitoria cu acupunctura (si nu numai) este recunoscuta in uk de medicina clasica, asigurarea ma acopera pt acupuncture si osteopatie si ma crede cineva au ba dar pe mine sedintele la osteopat ma scot din crize de lumbago cum nu ma scoate nici un analgezic... si efectul dureaza cu anii nu cu orele... |
Terapiile care pretind ca "echilibreaza energii necunoscute inca de catre stiinta" sunt vrajitorii. Faptul ca unele sunt rambursate de asigurari nu e un argument pentru eficacitatea lor ci eventual doar pentru faptul ca "nu omoara pe nimeni":)
Acupunctura manipuleaza Chi-ul, o "energie" necunoscuta (?) care ar trece prin niste "meridiane" ce traverseaza corpul uman. Insa cu toate stradaniile acupunctorilor, cu toate mijloacele moderne de care dispune stiinta azi, punerea in evidenta a meridianelor si corelarea punctelor de acupunctura cu vreo functie a organismului ... au esuat.
Osteopatia e tot inventia unui singur om, la fel ca si homeopatia. www.osteopathic.org/index.cfm?PageID=ost_still" target="_blank">Omul a trait acum un secol si, printre altele, sustinea ca febra de la scarlatina se vindeca prin "scuturarea copilului", iar tusea convulsiva se poate vindeca daca sucim de trei ori gatul bolnavului. Tot el a emis principiul fondator al osteopatiei si asta in urma unei "revelatii" aparute dupa o noapte in care a dormit cu capul pe o sfoara intinsa intre doi copaci (fapt care i-ar fi luat durerea de cap la fel de rapid de parca l-ar fi descantat careva de deochi:)
citat din mesajul lui 26octombrie da io nu gandesc precum matale. pe mine nu ma intereseaza intr-atat POSIBILITATEA, cat PROBABILITATEA, |
si care e diferenta dintre cele doua? Vrei sa zici "certitudini" si "probabilitati"? Unii insa nu prea au certitudini, mai ales in ceea ce priveste eventualele boli. De fapt tot ceea ce tine de viitor e doar o probabilitate. Ne asumam riscuri in fiecare moment, cu fiecare decizie pe care o luam, ideea era sa o facem (pe cat posibil) in cunostinta de cauza.
natynic spune:
Doruletz, din pacate medicina nu traieste si nu se practica prin axiome. Nu e electronica, nu e stiinta constructiilor, nu e aeronautica. Certitudinile absolute in medicina sunt extrem de putine. Partea frumoasa e insa ca ea mereu evolueaza. Descoperiri fantastice se tot fac, la fel insa multe descoperiri fantastice cad in dizgratie sau nu trec proba timpului.
Bun, acuzam oamenii ca au reactionat gresit la aceasta campanie din lipsa de informare. De acord ca destui nu vor sa se informeze corect; de acord ca ministerul nu a realizat un plan de informare eficient. Dar totusi, totusi, sa nu uitam ca vorbim de un produs foarte nou (cu toti anii de studii in laborator pe care ii are in spate); caz in care suspiciunea oricarui om (cultivat sau incult, normal sau anormal, asta e o chestie destul de subiectiva) are, zic eu, destula justificare...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
26octombrie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui doruletz
si care e diferenta dintre cele doua? |
apoi, io cred ca e cam asa: posibil e mai tot pe lumea asta, norocul/necazul (depinde de la caz la caz) e ca probabile sunt infinit mai putine.
ca sa exemplific:
e POSIBIL ca xenocid sa se combine cu Angelina Jolie? pai e. daca brad pitt se duce dupa tanta de la horezu, daca xenocid iese dupa tigari si printr-un lung sir de circumstante favorabile se intalneste cu frumusetea sus-numita si incepe s-o faca din vorbe frumos de tot, da, e posibil.
cat de PROBABIL e,... las la aprecierea publicului.
si uite, de-aia joc io rar la loto, ca posibil e, nu zic nu, da ca probabilitate.., prefer sa-mi pastrez sperantele legate de-o intalnire cu dr.House!
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui natynic Omul e suspicios prin natura lui cand e vorba de medicamente, mai ales daca sunt noi. |
Nu si cei care iau medicamente cu pumnul pt. ca au auzit ca si vecinul/cumnata/xulescu iau - in special oamenii de varsta a treia. Ba devin suspiciosi daca doctorul nu le prescrie "compensatele" pt care se bat la farmacii. Am auzit oameni in Ro spunand ca doctorul nu e bun pt. ca nu le-a prescris medicamentele pe care le vor ei (pacientii). Nu-mi spune, cunosc specia.
Si mai sunt cei care, cum spunea 26octombrie, practica alt sport national - iau antibiotice si cand le curge nasul.
Asa ca hai sa reformulam: omul e suspicios prin natura lui. punct.
Maria
Ortansa spune:
fata mea are 10 ani fix,dar mi-e totusi teama sa-i fac vaccinul HPV.avand in vedere ca vaccinul nu garanteaza 100% prevenirea cancerului si nici nu se cunosc efectele secundare, eu prefer sa mai astept.deocamdata sunt atenta la igiena ,eu imi fac controale anual,iar fetei am sa-i fac si ei la fel, cand va veni vremea.ma mai informez pana una alta.aici este introdus,dar nu e obligatoriu.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">An apple a day,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Prima comuniune,
Mere verzi
www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/" target="_blank">Atelier dulce
I've gt DC under my skin
viviana spune:
Uite xeno, ai uitat sa spui ca alea 0,1% procente cresc sau scad in functie de conditiile epidemiologice specifice fiecarei tari si ca vaccinul ROR are eficacitate 95-98%.
Dar astea sunt lucruri fara importanta.
Stiati ca omul nu isi poate linge coatele?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
26octombrie spune:
viviana, nu, nu stiam (m-am scalambaiat oleaca inainte de a te crede, era sa-mi sucesc usor gatul...). da nici tipul de la ac/dc nu poate???!
xenocid spune:
citat din mesajul lui Llaura Ei na, pariez ca xeno vorbeste klingoniana |
Laura,offtopic,ce dracu fäcuräti mä acolo in Canada. L'ati pus pe Gary Goodyear Ministru al Stiintei si Tehnologiei. AL STIINTEI SI TEHNOLOGIEI! IN CANADA! MINISTRU! Un chiropractician si acupuncturist(!?) MINISTRU, AL STIINTEI SI TEHNOLOGIEI! IN CANADA! Vad ca e educat la Cambridge! Cambridge, Ontario mai precis
Nu mai spun ca vine din mediul conservator si e sustinut de crestinii fundanghelici ca iar apare doamna cu baticu' sä mä critice de urechea dreapta
iileana spune:
Mda, e cam dezorganizat topicul, si-a propus sa impuste mai multi iepuri dintr-un foc si nu prea i-a iesit. Uf, generalizarile asta...
S-o iau pe rind.
1. Cu normalitatea.
Hm, sanse de a ma incadra in categoria de "om normal" ( -delimitata conform teoriei xenocidiene :) se vede treaba ca n-am.
De pomana cred eu ca pamintul nu e gol pe dinauntru, cita vreme am scris negru pe alb ca am indoieli cu privire la contributia activitatii umane la incalzirea globala, pe care o vad (incontinuare :))) ca pe un fenomen mai degraba natural, gata, m-am descalificat fara drept de apel. Asa ca nu mai insist.
2. Cu vaccinul.
Sint convinsa ca mare parte din parintii care au refuzat acum vaccinul nu au facut-o de teama "sterilizarii in masa" sau a altor prapastii de acest tip. Cauza principala a fost nu atit "zvonistica", [] cit campania de informare aberant facuta. Aveti aici citeva relatari de la fata locului cu privire la modul jalnic in care s-a desfasurat aceasta campanie.
Probabil ca o parte dintre parintii care azi au zis "nu" vaccinului, vor zice "da" la urmatoarea campanie, cind fetitele lor vor avea 14 ani, iar informatia cu privire la vaccin va fi deja mult mai structurata.
Iar peste, sa zicem, 20 de ani, probabil ca mare parte din parintii de atunci vor privi acest vaccin cu aceeasi "suspiciune" cu care privim noi azi banalul Di-Te-Per, adica vor fi mai degraba relaxati.
Restul vor fi o minoritate.