De ce INFANRIX HEXA?!! Mare atentie!
Raspunsuri - Pagina 5
gazzella spune:
dar de ce nu prin controlarea sangelui transfuzabil?
scuza, dar unde exista tot acest suspect ca pruncii ar putea sa contacteze nu stiu ce in viitor in urma vaccinului, de ce nu controlat sangele, cu un drum s-ar controla mai multi parametri, poate si prezenta altor virusi chiar mai nenorociti
deci riscul sa-l asume parintii pentru copil pentru ca sistemul e incompetent, incapabil sa asigure conditii
astfel se acopera o incompetenta cu alta, introducem un copil sanatos intr-un sistem nesanatos printr-un act de incompetenta....
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
anacami spune:
nu sunt de profil si nu stiu prea multe despre aceasta boala, dar de aici inteleg ca tranfuzia sanguina nu este singurul mod de transmisie a hepatitei tip B.
Normal ca fiecare isi doreste un sistem sanatos, dar stii cum este cu teoria si cu practica (nu mai tarziu de anul trecut a fost un scandal cu niste asistente de la Babes care refoloseau seringile)...mai ales cand nici cetatenii nu sunt constienti si informati..
Iar daca mai sunt si unii carora nu le pasa de propria persoana, ce sa le mai ceri sa se gandeasca si la sanatatea celor din jur..
Nu o sa uit niciodata ce a spus o doctora de la V. Babes- sectia Pneumoftiziologie: are in evidenta pacienti cu TBC care refuza tratamentul corespunzator sau il iau din 2 in 14...se prefac ca inghit pastilele si le arunca la cos..Ba mai mult, sunt unii care pleaca din spital sub semnatura..nu au cum sa ii opreasca cu forta..Circuli cu ei in tramvai,metrou si inhalezi ce stranuta; daca ai imunitatea slabita, te captusesti cu aceasta boala fara sa stii de unde..
Iar ref. la hepatita, poti merge linistit la manichiura intr-un salon de cosmetica, poti merge linistit la stomatolog si te poti trezi cu ea..
mami de Sebastian
si Stefania 
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
madaluta spune:
eu nu inteleg de ce polemizati atat pt k Infanrixul( fie el penta sau hexa) NUeste obligatoriu in RO.Noi, parintii avem de ales daca sa facem infanrixul sau vaccinul dat de Ministerul sanatatii. Ma gandesc k cei care aleg una din varinate stiu ei de ce aleg...
eu am ales varianta infanrixului pt amandoi copiii, stiam pt ce sunt vaccinati, dar nu stiam de riscul sclerozei in placi data de el
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!
Cristina_C spune:
Asa cum s-a mai spus, in Germania se face Infanrixul la bebelusi in vreo 4 doze in primul amn de viata. Imi vine greu sa cred ca pediatrii si cercetatorii de la Institutul Robert Koch ar fi atat de iresponsabili...
Am citit si eu despre studiul Hernan si am aflat ca Hernan insusi nu recomanda renuntarea la vaccin. 93% din cazurile de multipla scleroza pe care le-a studiat nu au legatura cu vaccinul anti-hepatita B. Asadar doar in 7% din cazuri bolnavii primisera si vaccinul si boala s-a declansat intr-un interval de 3 ani.
Ven spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui madaluta eu nu inteleg de ce polemizati atat pt k Infanrixul( fie el penta sau hexa) NUeste obligatoriu in RO.Noi, parintii avem de ales daca sa facem infanrixul sau vaccinul dat de Ministerul sanatatii. Ma gandesc k cei care aleg una din varinate stiu ei de ce aleg... eu am ales varianta infanrixului pt amandoi copiii, stiam pt ce sunt vaccinati, dar nu stiam de riscul sclerozei in placi data de el Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+ Briana Amelia (08.05.2008) www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata in Programul national de Sanatate! |
Well, Madalina, si eu am crezut ca polemica era in jurul Infanrix-ului, care evident nu e cel obligatoriu in Romania.
Insa spic-de-grau m-a lamurit ca polemica e in jurul ideii insasi de vaccinare contra Hepatitei B.
madaluta spune:
| Tocmai am aflat ca in Ro se comercializeaza vaccinul : INfanrix Hexa. Pentru cei care nu stiu - este HEXA ptr ca are 6 valente (adica previne 6 boli): -Difterie -Tetanos -Tuse magareasca -Poliomelita -Meningita/septicemie/artrita/epiglotita -HEPATITA B Am subliniat special Hepatita B. De ce se face obligatoriu vaccinul contra Hepatitei B, "ascuns" in Infanrix Hexa, fara ca parintii sa aiba habar de ce baga in copii lor? |
| citat din mesajul lui spic de grau Si incerc sa atrag atentia asupra OBLIGATIVITATII acestui vaccin; ptr ca am inteles ca in RO el face parte din lista vaccinurilor obligatorii! |
ven: din mesajele astea eu credeam k se polemizeaza obligativitatea, dar poate nu am citti cu atentie si alte raspunsuri, de aceea eram nedumerita.
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!