Ajutor...probleme cu vecinu
Raspunsuri - Pagina 2
aura_m spune:
Politia ar trebui sa isi faca datoria si ma mir ca a venit la usa acelui vecin si nu a facut nimic. O astfel de problema am avut-o si noi cu vecinii de langa noi, erau o familie care aveau un copil de 7-8 ani. Taica-sau dupa ce tipa la el ca este un tampit ca nu stie sa socoteasca punea muzica tare, manele in special. De multe ori a pus si muzica toata noaptea, cred ca atunci sotia era plecata cu copilul si probabil isi invitase prietenii. Intr-o seara la fel, muzica tare, sotul trebuia sa se duca la serviciu si trebuia sa se trezeasca foarte de dimineata, l-am rugat frumos sa inceteze, el la prima vedere a inteles, a oprit muzica pret de 1-2 minute, apoi a dat-o tare. Se duce sotul meu a doua oara, iese vecinul, tot el deranjat ca sotul meu il deranjeaza si il streseaza sa dea muzica mai incet. In seara aia merge sotul la administrator, acesta ii spune ca merge a doua zi la el, acum poate o fi beat, si asa si era, si oricum nu face mare lucru ca nu o sa se inteleaga cu el. IN seara aia sunasem si la politie care nu a venit. Si vecinul meu din ambitie pune muzica tare, dar stiti cum dintr-o data, de am sarit din pat, se zguduiau geamurile. S-a dus sotul meu la usa, a dat cu pumnii in usa, l-am facut in toate felurile, am tipat la el si am chemat politia, care a venit, muzica era oprita, il auzeam pe vecin cum facea misto-uri cu familia prin casa dar cand a venit politia a inghitit galusca, nu a recunoscut ca a avut data muzica tare. Sotul le-a explicat politistilor ca nu i-a chemat sa ii dea amenda ci doar sa ii puna in vedere anumite lucruri, chiar nici nu a vrut sa se recurga la asa ceva. a vrut sa se inteleaga cu el ca intre vecini. Vecinul credea altceva ca sotul a venit la el sa il ameninte, numai tampenii spunea ca in final sa se dea singur de gol si sa spuna ca vine administratorul tot timpul la el sa ii faca observatie in legatura cu muzica, probabil plangerea noastra. Politia nici nu il lua in seama si ia spus sotului meu ca daca mai da muzica tare si ii mai cheama chiar daca era si in seara aceea ii vor da amenda. DE atunci s-a potolit, intr-adevar nici nu ne-am mai salutat, dar nici restante la intretinere nu a mai avut, pana la urma s-a mutat ptr ca unde stam noi sunt numai garsniere si cred ca s-a mutat la apartament.
Dar ce ma mir eu este ca sotia lui chiar asa statea in nesimtire, ii placea sa puna sotul muzica la maxim, daca eu vorbesc mai tare la o ora mai tarzie, sotul imi zice sa dau sonorul mai incet ca ma aude si nu trebuie sa trezesc vecinii asa este si cu TV-ul daca il dau putin mai tare sa aud ceva la un film oricum nu imiplace sa ascult muzica la maxim.
AURA
bursucelu spune:
Of Aura cam asa patesc eu acum cu al meu vecin.Acum de exemplu urla muzica ca la nebuni,am luat fetita si-am culcat-o in sufragerie unde se aude mai incet.Sunt mai mereu singura pentru ca sotul pleaca in delegatii....daca el era acasa se ducea peste ei si atunci oprea muzica.Dar pe mine ma ia in ras asa ca nu mai chef si putere sa ma cert cu ei.Problema este ca cel care asculta muzica (un pusti de 17 ani)este sustinut de taicasu cu tarie....si nu prea am cu cine vorbii.Cred ca au si ceva la cap...asculta aceiasi melodie de zeci de ori,o nenorocita de manea care o visez si noaptea
OanaP spune:
Ma mira ca politia nu a facut nimic. De curiozitate, in ce sector/zona stai? Stiu ca orice institutie publica ce tine de primaria sectoruli 5 e foarte puturoasa pentru ca Vanghelie nu le da bani si ca atare ei nu muncesc.
CorinaDani spune:
buna,
sa-ti povestesc cum am procedat eu cu vecinul de sub noi, care avea aceleasi obiceiuri tampite.
dupa ce l-am atentionat in repetate randuri ca ne deranjeaza (eu in perioada aceea eram insarcinata in luna a 7-a si oricum aveam probleme cu somnul, iar galagia de la vecin ma turba de-a dreptul), m-am dus frumos la sectia de politie din cartier, am depus o reclamatie scrisa (in atentia comandantului), am facut referire clar la legea 61 (ca sa vada ca nu sunt pe dinafara), mi-au dat un numar de inregistrare si peste cateva zile am primit invitatia de a ma prezenta la sectie, la o anumita ora.
norocul meu a fost ca de acest caz s-a ocupat o domnisoara ofiter de politie, foarte draguta dar in acelasi timp foarte stapana pe ea. i-am explicat verbal despre ce este vorba, care sunt problemele pe care le am cu vecinul, m-a rugat sa dau o declaratie in scris in acest sens.
in aceeasi zi, dar la alta ora era chemat la "interviu" si vecinul respectiv (un pustan de vreo 25 de ani). s-a prezentat dar s-a comportat foarte impertinent si arogant, domnisoara politista i-a atras atentia sa-si bage mintile in cap, mai ales ca el nu locuia cu forme legale in acel apartament. vazand ca n-o scoate la capat cu el, politista a revenit in zilele urmatoare, a discutat cu cativa vecini, m-a sunat sa ma roage sa vin cu un vecin care poate depune marturie/declaratie in sprijinul reclamatiei depuse de mine.
am vorbit cu vecinul de dedesubtul "turbulentului". spre norocul meu, si acest vecin are copil mic, si el era deranjat de muzica si galagie, degeaba fusese de nu stiu cate ori sa-i atraga atentia...
asa ca ne-am unit fortele, a dat si vecinul declaratie in favoarea mea, urmarea a fost ca vecinul zgomotos a fost amendat de 2 ori, cu suma maxima, o data pentru perturbarea linistii publice, a doua oara pentru ca locuia fara forme legale la acea adresa.
va rog sa ma credeti pe cuvant ca din ziua aceea pana a plecat definitiv nu s-a mai auzit nici macar o usa trantita prin casa lui - liniste deplina.
asa ca politia isi face totusi datoria si i-am multumit personal d-rei ofiter care s-a ocupat de cazul meu.
cristiama spune:
Bursucelu,
Nu-s cat te ajuta solutia noastra, dar pt ca la bloc auzi tot ce fac vecinii, noi am izolat casa:
- am pus vata minerala+ rigips pe peretii cu vecini
- pe tavan polistiren extrudat + rigips
- pluta sub parchet
acum chiar nu-i mai auzim pe vecini, da inainte zicei ca stau cu noi in casa, auzeam perfect ce vorbesc si nu tipau neaparat, ca sa nu zic ca aveam un perete comun cu o bucatarie si auzeam cratitele zdranganite!!!
Stiu ca e o solutie destul de costisitoare, dar poate cand zugraviti sa faceti si asta, macar in camera in care doarme fetita.
Robertino26 spune:
singura solutie e politia .
Depune o plangere impotriva lui
Sincer nu merita sa-ti tapitonezi peretii pentru un <tampit>scuzati-mi limbajul.
ASTFEL DE SEMNATURA NU ESTE PERMISA DE REGULAMENT
spic de grau spune:
Pune si tu muzica simfonica in pauza lui de pranz.... sau intre 19 si 20 cnd el se opreste...
Nu stiu ce sa zic... asta e unul din motivele ptr care nu m-as intoarce in RO.
barbye spune:
Cum nu face nimic Politia? Si io am probleme cu imi parceaza pe rampa , vin baietii imediat fac poze amendeaza cu 10 mil si daca soferul e tare in gura iii mai arde una ptr tulburarea linistii.; iar daca il prinde pana in ora 18 io si ridica.
Si asta sa intamplat dupa ce am depus reclamatie la Comandantul Sectiei de Politie si la Politia Comunitara.Acum sun doar la 112 si vin baietii imediat si aplica legea.
Credema ptr deranjarea publica daca il amendeaza prima data e 5 mil si pe urma io dubleaza...Sa vezi cat il tine buzunarul....
BeLucci spune:
Bursucelu, restul vecinilor ce spun?
Pe ei nu-i deranjeaza? Daca sunt si ei deranjati, atunci reclamati-l toti la politie. Poate asa se rezolva mai repede.
Succes si... liniste muuulta.:)
ioanaiub spune:
Eu am avut probleme cu un vecin. Noi stam la parter si el la etajul 2 si aduna toate pisicile cartierului sub geamul meu. Eu le tot alung, ca ma deranjeaza pielile de pui si cojile de parizer insirate pe pervazul meu, ca nu prea nimereste sa le arunce. Intr-o zi spalam geamul si am aruncat apa pe o pisica, vecinul ma pandea si a iesit la inaintare si m-a injurat. Asta m-a deranjat tare mult asa ca sotul meu a ticluit o reclamatie beton la Politia Comunitara. Au venit, m-au intrebat de problema apoi au urcat la vecin si l-au amendat. Apoi dupa doua zile am primit o hartie de la Politia Comunitara in care imi comunicau faptul ca vecinul a fost "sanctionat contraventional pentru injurii" si daca mai am probleme sa reclam.
Nota 10 pentru promptitudine.
De atunci au disparut si pisicile, mai avem doar vreo doua, din zece
Eu am fost foarte multumita de reactia Politiei Comunitare.
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)