sfaturi pentru inimi sfaramate
Legatura voastra a luat sfarsit
Ce trebuie sa faci ca sa nu te prabusesti?
Te-a parasit. S-a intors, te-a parasit din nou. Sau sunteti impreuna, dar tu esti mereu cea ranita, cea care sufera. Vrei sa-l uiti. E greu, dar se poate. Iata cateva cai recomandate de psihologi>
Fii hotarata In primul rand nu uita ca totul depinde de tine. Simti numai ce vrei sa simti. Nu mai spune mereu ca nimeni nu te poate ajuta. Intr-adevar numai tu te poti ajuta. Repeta asta pana ajungi sa o crezi. Odata ce te-ai hotarat sa pui capat relatiei voastre, nu mai ezita! O idee noua, daca nu este pusa in aplicare, moare pentru ca se afla in competitie cu prea multe obiceiuri vechi.
In public compota-te ca si cum nu l-ai mai iubi. Nu astepta ca sentimentele sa ti se schimbe.Poarta-te ca si cum ele s-ar fi schimbat. Schimba-ti mai intai comportarea, atitudinea se va schimba de la sine.Nu te certa cu el. Nu merita efortul! Indiferenta este punctul tau final. Zambeste atunci cand el spune ceva ce te raneste. Intotdeauna o emotie pozitiva blocheaza una negativa. Zambetul, chiar si fortat, iti da senzatia ca te poti stapani. Uita de scenele din filme in care iubitul parasit rastoarna casa cu susul in jos. Asta se intampla doar in filme.
Daca o alta femeie a pus mana pe el, fii politicoasa cu ea. Cauta sa te convingi ca rivala te-a salvat de o persoana care nu-ti facea decat rau.
Nu-l mai asculta cand iti spune ca te iubeste. Dragostea nu poate cauza asemenea durere.
Spune-ti ca nu te iubeste si fi sigura ca nu te mai iubeste.
Evita indragostitii
Evita cuplurile care arata cat de mult se iubesc. Nu vei face decat sa te gandesti la el, la cum a fost...
Persoanele singure sunt cea mai buna companie., macar pentru o vreme. Stai in preajma femeilor independente, care nu sunt indragostite. SUCCES!
P.S. Mie mi-a fost de folos.
Raspunsuri
Veronicai spune:
MARE ADEVAR AI GRAIT.
Si mie mi-a fost de folos ceea ce spui tu aici.
Cand m-am despartit de sotul meu ( de fapt ex sotul meu) eram DARAMATA. Credeam ca lumea s-a sfarsit pentru mine, si, ca nimeni si nimic nu ma va mai putea aduce la suprafata. Imi faceam tot feluri de ganduri negre, ERAM DISPERATA.
Si totusi.....cu ajutorul unei bune prietene si , mai ales, cu o vointa de fier, am incercat sa imi vad de viata mea. M-am inscris la facultate, mi-am cumparat calculator in rate (desi salariul meu e minor), mi-am schimbat tunsoarea, mi-am schimbat culoarea la par, am slabit cateva kilograme si inca m-ai lucrez la mine.
Oricum cand ne-am vazut ultima data, adica atunci cand mi-a dat hotararea de divort, eram schimbata fata de cum ma stia el, si mi-a placut sa vad cum ma analiza cu coada ochiului.
Timpul le vindeca pe toate si, mai ales, vointa de a merge mai departe.
Va pup pe toate si va doresc viata linistita.
camelia-daniela spune:
Draga mea,
dupä un an de suferinte groaznice, am tras si eu concluzia pe care ai descris-o tu mai sus!!!
Nici nu pot sä-mi explic, de ce a durat la mine un an de zile, cä eu nu sint omul care sä amine rezolvarea!!!....probabil faptul, cä il iubeam, probabil copii, sau chiar faptul cä nu-mi venea sä cred ce mi s-a intimplat!!!
M-am consumat in mine, cu indirjire si n-am spus la nimeni...in afarä de copiii mei, care, din päcate m-au väzut prea des plingind!!
Pinä intr-o zi, cind mi-a ajuns apa pinä peste cap, si am zis: ori - ori!!...amenintindu-l cu divortul!!!
De atunci s-a clarificat totul, sintem impreunä in continuare ( la rugämintea lui insistentä!!!)...i-am oferit sansa mult doritä, dar a 2-a sansä nu va mai exista!!!
Sint atit de puternicä acum, cä NIMIC nu mä mai poate därima!!!...in privinta asta..
Eu stiam cä numai eu mä pot ajuta, dar din päcate, cam pierdusem contactul cu realitatea, ceea ce mi-a dat de gindit, si din cauza asta am spus STOP!!!
Data viitoare, dacä o mai fi, chiar o sä o felicit pe "fericita", pentru alegerea facutä!!!...pentru mine, acest capitol s-a incheiat!! Räminem prieteni, dar atit!!!...de dragul copiilor ai al amintirilor frumoase pe care le-am träit 19 ani!!
Acum scriu cu atita usurintä despre asta, dar dacä i-ai spune cuiva care tocmai suferä din aceastä cauzä, nu s-ar prinde prea mult de aceastä persoanä!!!...din cauza milei de sine!!!...ceea ce este cea mai mare gresealä posibilä!!!...nu e paradoxal???
Trebuie sä treci si prin "boala" asta, ca sä devii imunä!!!
Totusi, väzind adevärul in fatä la ora actualä, pot sä spun cä eu nu sint chiar asa imunä, cum am zis!....mai am sufletul ränit...cä astfel de "räni adinci", nu se vindecä, bätind din palme...dar pot sä spun cu sigurantä, cä am trecut peste hop!!!...in februarie, anul ästa, nici cä se punea problema sä scriu ceva la un subiect de genul ästa färä plinsete si väicäreli...dacä cumva scriam ceva, ceea ce nu cred!!!
Cu drag, Cami.
Arhistefy spune:
Da, am trecut si eu prin asta. Cand a venit intr-o dimineata ex-sotul meu si mi-a spus ca este taticul unui baiat (nu cu mine,bineinteles). A urmat un divort, am ales sa plec din casa noastra (aveam un apartament de 4 camere) in care locuieste el acum cu actuala sotie si cu copii (are un baiat si o fata). Da, a fost o agonie, dar culmea, mi-a facut bine plecarea din casa aceea. Am inchis o usa in urma mea si am plecat mai departe. A fost cumplit, dar a trecut. Dar nu cred ca as mai putea iubi cu aceeasi intensitate cu care am iubit atunci. O data mori.
Cu mult drag,
Mihaela
alma spune:
Sunt acum in faza in care incerc sa intorc spatele, dar sunt prea multe care ma trag inapoi. Am avut momente in care am fost puternica si in care credeam ca am depasit hopul. Mi-e greu sa-l vad si sa stiu ca intre noi nu mai e ce-a fost, ca nu mai putem avea un viitor frumos impreuna. Trebuie sa ma mobilizez, dar cum s-o fac cand prietenele mele sunt indragostite si fericite, iar eu si el frecventam acelasi grup (eu mai rar, ce-i drept)?
http://community.webshots.com/user/freediaro
amoraru spune:
Draga mea Alma!
Oricat ti-ar fi de greu incearca sa nu mai frecventezi aceleasi cercuri. NU REZOLVI NIMIC! Si eu am redus la minim contactul cu vechii prieteni (mi-a fost foarte greu la inceput), dar incet, incet mi-am schimbat anturajul. Am facut noi cunostiinte. Dintre vechii prieteni mi-am pastrat doar prietenele cu care ma vizitez, iesim la o cafea, jucam o partida de carti. DAR NUMAI PRIETENELE!!!
BAFTA!
Soarta a daruit omului o facultate miraculoasa: taria de a suporta totul pana la sfarsit! <Beethoven>
Danza spune:
Draga Anca, iti multumesc mult pt sfaturile ce le-ai postat in acest subiect, mai ales ca acum am mare nevoie de ele. Si, desi imi spun mereu ca viata continua, ca trebuie sa merg mai departe, sa las raul in urma, deseori ma cuprinde disperarea si frica pt viitor, si nu atat pt mine cat pt copilul meu. Acum inca nu-mi dau seama ce-i voi spune cand va creste mare si va intreba de taica-sau sau daca voi putea sa uit vreodata ce mi-a facut, asa incat copilasului sa-i spun numai lucruri bune despre el.
Oricum, un lucru e cert: atat pt mine cat pt Danut e mult mai bine ca in casa sa fie liniste, sa nu mai plang, sa nu tip si sa ne vedem de viata ns. impreuna, numai noi 2.
Sa fiti fericite!!!
Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 2 ani pe 20 septembrie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599