secretie, cultura col
Fetelor,
acum am venit de la clinica si imi vine sa plang, toata perioada asta de cand am incetat sa mai fac calcule si masuratori, m-am gandit numai ca se apropie momentul sa fac histerosalpingografie si poate astfel ma lamuresc si eu daca asta este problema la mine de nu apare bb. cred ca sunt aproape 4 luni de cand ma chinui sa scap de tot felul de bacterii si streptococi, am tinut deja 2 tratamente si tot prost a iesit rezultatul. va rog mult, daca vi s-a intamplat spuneti-mi care ar putea fi cauza. un dr. mi-a spus ca sunt anumite bacterii care traiesc in organism si din cauza anumitor factori (?) se dezvolta mai mult decat trebuie, de unde si rezultatul secretiei. alt dr. mi-a spus ca depinde si de alimentatie, mai ales de dulciurile concentrate (cum ar fi ciocolata) care schimba pH-ul, permitand astfel patrunderea bacteriilor... eu ce sa mai cred? sa va spun povestea de la inceput:
- la prima cultura a iesit: gardnella, streptococ grup B, frecvente colonii levurice. tratament (numai eu, asa a indicat dr): Klion, ofloxacin
- a 2-a cultura: gardnella (toate celelalte disparusera). tratatment (si eu si sotul): metronizadol
- a 3-a cultura: streptococ grup B, celule epiteliale frecvente in placarde, reactie inflamatorie discreta, flora Doderlein relativ frecventa, coci Gram (+) in perechi. mi s-a ridicat parul in cap cand am citit rezultatul..
si inca ceva... acum, la a 3-a cultura am facut si testul papanicolau - a iesit clasa I (?!)
mi-e clar ca nu pot merge la HSG, deja m-am programat la dr. pentru alt tratatment, insa sunt disperata... nu inteleg de unde pot aparea.. va rog mult daca a trecut cineva prin asa ceva, dati-mi o idee..
va pup si va astept ...
Raspunsuri
anemona spune:
Draga Tia, nu mai intra in panica inainte de a merge cu rezultatul la medic. Pap clasa I e super, adica cel mai bun, majoritatea femeilor active sexual au deja clasa II, care e mai putin bun ca I, dar nu e nimic grav nici II. Asa ca la asta stai foarte bine. In ce priveste ex de secretie, nu te agita, nu e nimic care sa iti impiedice fertilitatea. De gardnerella ai scapat, iar streptococul se trateaza, dar nu cred sa fie o contraindicatie pt HSG. Nu te mai ingrozi, ca nu e cazul, te asigur. Asta e flora nespecifica si nu da infertilitate. Ti-ai facut testele pt Chlamidia, Ureaplasma si Mycoplasma? Astea sunt mai importante pt ca infectia cu vreuna din ele are efecte asupra fertilitatii. Asa ca in cazul in care nu le-ai facut, astea sunt de vazut. La ce spital mergi pt HSG?
Multa bafta si nu te speria!
Tia spune:
Multumesc mult pentru raspuns si incurajari Am facut toate analizele, si ureaplasma, si chlamidia, tot si sunt ok, insa nu pot merge la histero pentru ca nu-mi iese bine examenul secretiei. Pe mine ma sperie faptul ca desi am trecut deja prin 2 tratamente, situatia se inrautateste. Am inceput sa ma gandesc daca nu cumva au incurcat lamelele astia de la clinica.. pe rezultatul de la papanicolau nu era bifata nici o casuta de la virusi, bacterii, etc. am facut recolatrea in acceasi zi si pentru papanicolau, si pentru secretie + col. si atunci, daca in secretie au aparut aceste bacterii sau ce-or fi, de ce nu mi le-au bifat si pe rezultatul papanicolau??? Sau mi-au zapacit panpanicolau..
In fine, decat sa ma framant pana saptamana viitoare cand merg la dr, am decis sa repet secretia.. la alta clinica. HSG-ul il fac la Sf. Pantelimon, cu prof. Ancar sau cu un alt dr. din echipa lui.
Te pup si sa auzim de
Victoria spune:
Draga Tia,
Mai repeta secretia si la Babes, nu e nevoie de programare sau trimitere, intri/platesti/iti recolteaza, e f. curat si civilizat, si cateva sute de mii, dar cel putin verifici...
Te pup si iti tin pumnii,
V
veni, vidi, Victorie!
Tia spune:
Victoria, am repetat azi secretia, testul il voi face altadata, nu arde, am unul de acum 1 an si ceva (clasa II).
Multumesc
meme spune:
Tia,nu te speria chiar atat de tare.Mie dr.Matei mi-a spus ca anumite lucruri se pot trata si in timpul sarcinii,fara a afecta pe bebe.Asta pentru ca eu nu am apucat sa-mi fac analizele infectioase inaintea inseminarii.Ai citit mesajul pe care ti l-am trimis referitor la testul postcoital?Daca o contactezi pe dr.Matei ii poti spune si despre secretii.
Madi spune:
Draga Tia,
Nu stiu daca sint cel mai in masura sa iti raspund, pentru ca eu nu incerc inca sa devin mamica, desi mi-as dori, dar m-am confruntat si eu, ca si tine, cu problema pe care o descrii..Adica tot felul de infectii, aparute la analize, tot felul de tratamente cu antibiotice, iar situatia parea sa nu se remedieze.
Pina la un moment dat cind am schimbat doctorul deoarece ma saturasem de atitea analize, medicamente si iar analize. Iar doctorita la care am fost mi-a spus ca secretia vaginala nu este un mediu septic si ca acolo se vor gasi mereu bacterii..e ca si cu saliva. Important, mi-a spus ea, este ca acele bacterii sau virusi sa nu aiba efect asupra fertilitatii. Asa ca nu dispera si mai cere pararea si altui doctor. Sper ca ti-am fost de folos. Sanatate!
Tia spune:
Fetelor,
va multumesc din suflet pentru sprijin. Mi-am mai revenit, mai ales ca am fost sa repet nenorocirea asta de secretie... acum astept rezultatul cu sufletul la gura.
Crinuta,
si clasa II e ok, apare la persoanele cu activitate sexuala normala, dar nu neaparat, nu e nimic grav, de la clasa III in sus se considera ca ai probleme. Acum mi-a iesit clasa I, mai bine decat anul trecut...
pupici la toate fetele
Victoria spune:
Tia,
Ca sa-ti descretesc fruntea: daca ti-a iesit clasa I inseamna ca.... pauza activitate? Pai ce facem aici, luptam pentru bebe sau nu?
Sper ca ai zambit,
V.
veni, vidi, Victorie!
Tia spune:
chiar m-ai facut sa rad... mda, eu ma asteptam sa iasa II, iar culmea a iesit I, dar secretia foooarte bogata ...
te pup si spor la treaba, stii tu..