100g in trei saptamani
Ma confrunt cu o problema careia sper sa-i dau de cap cu ajutorul vostru.La ultimul control, bebele meu a avut 6 kg, o greutate buna la patru luni pentru ca el s-a nascut prematur cu 2,400kg. Problema este ca in trei saptamani a luat doar 100g, desi inainte lua in medie 200g pe saptamana. Motive as gasi: exact in aceasta perioada am inceput eu serviciul si este evident ca imi simte lipsa, a fost extrem de cald si nu prea mai are pofta de mancare, a trecut de la tzitzi exclusiv la tzitzi+Lactovit si am inteles ca nu este foarte hranitor.Doctorita mi-a spus sa nu ma ingrijorez, ca poate avea si perioade de stagnare, mai ales ca este vioi, se dezvolta bine, e vesel, n-a fost bolnav nici o zi.Totusi, mie mi se pare prea brusca aceasta stagnare.Ati patit asa ceva, si, mai important, ce sa fac sa revina la normal?
mamica
Raspunsuri
simon_aut spune:
buna.
si noi avem cam aceeasi problema. bb al nostru are azi 4 luni si de pe la 3 luni se tot tin lant problemele.
Spre deosebire de voi al nostru bb a avut probleme cu stomacelu si a refuzat mancarea pe la 3 luni.
Il hranim cu lapte praf de la 1 luna si 3 sapt.
La fel ca si la voi a inceput sa ia f.putin in greutate.
De la 250gr pe sapt acum ia mai putin de 100.
Problema este clar de la modul de alimentare.
Cred ca si la voi tot acelasi e motivul.
Incercati un alt lapte praf.
Sper sa va ajute.
Numai bine.
Simon
mamamariana spune:
Dupa 3 luni, bb-ii nu mai iau asa de mult in greutate ca in primele luni, asa ca nu e chiar de speriat... dar totusi ar trebui sa ia 500 g intr-o luna. Deci 100 in 3 saptamani nu e chiar incurajator. Oricum, important e ca nu a scazut in greutate si ca e vioi si doarme bine.
Parerea mea este sa ii schimbi laptele - am inteles ca Lactovit e gratuit, dar daca tu ii mai dai si san, atunci nu ii trebuie chiar atat de mult lapte praf. Daca iti permiti, cumpara altceva mai hranitor cum ar fi Milumil, Nan sau Similac. Sigur ii va merge mai bine.
Sanantate si multe kg...
Mamamariana
Mazarica spune:
Am avut aceeasi problema. L-am schimbat de pe Bebelac pe Humana si rezultatele s-au vazut intr-o saptamana. Am facut trecerea la recomandarea pediatrului, treptat.
Eleni spune:
Draga Taisia, Maria mea are 6 Kg la 6 luni, asa ca nu ai nici un fel de motive de ingrijorare. Bebe al tau are o greutate foarte buna. Si eu am fost stresata la inceput, dar pediatra mi-a spus ca daca e activa si vioaie, nu am motive de ingrijorare. Fiecare copil are metabolismul propriu. Mai mult, tu ai pofta de mancare pe caldura asta? Ca ma gandesc ca bebelusii saracutzii chiar nu se pot apara de caldura, daramite sa mai aiba si pofta de mancare.
Sa fiti sanatosi!
Sabina spune:
Poate sa stagneze daca are un salt in lungime.Asa ca...fara griji premature.Incearca totusi si alt lapte praf.
Sabina & Sofia Galagia
taisia spune:
Multumesc pentru sfaturi.M-am gandit si eu ca de la lapte i se trage, asa ca astazi i-am dat Milumil.Mai incercasem cu Nan, dar l-a refuzat categoric.Vad ca Milumilul il acepta cu placere, sper sa avem rezultate
mamica