Mama la peste 36 de ani?

Mama la peste 36 de ani? | Autor: Denisa_35

Link direct la acest mesaj

Mama la peste 36 ani?
Sunt mama unui baietel de 2 ani si 3 luni si imi mai doresc un copil. Din punct de vedere psihic sunt pregatita, doar ca sotul meu nu este prea incantat de idee, de frica ca nu ne-am descurca cu 2 copii...(ceea ce nu e cazul)!
Iar eu am uneori am senzatia ca ceasul meu biologic merge inapoi si nu inainte ..... si-mi doresc acest copil (eu fiind copil unic la parinti) ...vreau ca baietelul meu sa aiba un frate sau o sora!
Cei sau cele ce v-ati confruntat cu asemenea dileme, astept sfaturile voastre!

Pupici dulci,
Denisa si copilul Alecu

denisa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biankita spune:

fratele meu are 15 ani, e facut la 41 de ani
shi e cel mai frumos lucru pe care a putut sa-l faca mama , sa-mi dea un fratzior!
iubirea de frate nu se compara cu nimic pe lume. daca ai curaj shi itzi doreshti, 36 de ani shi al doilea copil, e o perioada super!
sunt fete aici pe forum care se chinuie sa-l faca pe primul la aceeashi varsta.
nu-l lasa pe bebe al tau singurel, invatza-l sa imparta cu o surioara sau un fratzior
Mult Noroc!

biankita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

matusa mea a nascut la 38 primul copil.am o verisoara scumpa si cumninte.nu a avut nici o problema pe timpul sarcinii sau la nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mazarica spune:

De ce Nu?
Atata timp cat va doriti amandoi copilul, de ce sa nu poti?
Bunica mea a nascut al patrulea copil la 42 de ani. Atunci era oarecum jenata de gura lumii ( era intr-un sat prin 196.. si nora era si ea insarcinata), dar astazi e foarte fericita ca are asa o mandrete de baiat.Unchiul si nepoata au facut facultatea impreuna si s-au inteles nemaipomenit.
Exemplele pot continua:
prietena care a nascut pentru prima oara la 35 de ani si e fff. fericita
mama care a nascut al 3-lea copil la 35 de ani si ne-a facut f. fericiti pe ceilalti doi frati.
Un copil e o bucurie , indiferent de varsta la care il concepi. Totul e sa ti-l doresti si sa poti. Diferenta de varsta dintre copii tai ar fi perfecta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Draga Denisa,eu am o bebelusa de 4 sapt. iar in sept. implinesc 36 de ani. Este primul meu copil. Sarcina si nasterea au fost un vis minunat si imi doresc sa am repede si bb 2. Recunosc ca mi-e putin teama la gandul ca o sa am copiii cu diferenta de varsta mica intre ei dar nu spun decat atat: sa-mi ajute Dumnezeu sa am si pe bb 2 si sa fim toti sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Denisa, si eu am avut primul copil la 35 si acum la 38 incerc sa-l avem pe al doilea. Asa ca da-i "bataie" si sa ne implinim cat mai repede dorintele de-a mai fii mame inca o data.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Eu as vrea sa aduc in discutie sentimentele sotului tau. Uita-te putin peste subiectul cu depresia prenatala si ai sa vezi ca majoritatea de acolo sunt la al doilea copil si gandesc la fel ca si sotul tau. E normal sa-ti pui problema " voi face fatza sau nu?" , si nu cred ca e vorba (numai) de varsta ci de situatie. Nu e usor cu 2 copii, insa... nu e cazul sa mai aduc in discutie satisfactiile. Asta cred eu ca e problema, nu neaparat varsta. Exemple de mamici peste 35 ani sunt puzderie, a fost si aici un subiect care se numea "mamici mai coapte" poate il gasesti sa vezi ce multe dintre noi au varsta asta.
Daca tu esti convinsa ca va veti descurca atunci sigur il vei convinge si pe sotul tau. Mult succes!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Si eu am 36 de ani si bb de 5 luni jumate. Cea mare are 13 ani... cea mica a fost o greseala, dar una tare dulce. Am avut o sarcina fara probleme, operatie de cezariana la fel, si o recuperare rapida, chiar mai rapida decat la prima as putea spune.
Am fost si eu speriata la inceput, ca e prea tarziu, ca sunt prea batrana, dar vreau sa iti spun ca am mai multa rabdare decat la prima si sunt tare fericita sa o am.
Bafta!
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rcamelia spune:

Eu am 35 ani, un baiat care face 9 ani in octombrie si imi doresc f. mult sa mai am un copil. Problema mea este ca ar fi a 3-a cezariana si nu am reusit inca sa imi conving sotul(se teme pt. mine, cu toate ca medicul mi-a dat "verde"). Se pare ca majoritatea barbatilor sunt multumiti cu un copil.
Asa ca, Denisa, nu renunta - convinge-l si s-auzim de bb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Draga Denisa,
cum au mai scris cateva mamici, se pare ca in situatia ta, sotul trebuie convins pentru un al 2-lea copilas.
In aceeasi situatie, cu sotul, ma aflu si eu. Dar el se teme de faptul ca nu avem conditii pt. inca un copilas. Insa, nu as vrea sa o las singura pe micuta mea, vreau sa aibe o surioara sau un fratior. Conditiile se pot face si pe parcurs. Asa ca, sper ca pana in ianuarie sa il conving.

Nina & Nina-Cristina (1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa_35 spune:

Sunteti minunate!

Trecand de aspectul financiar (avem casa noastra, nu avem nici un fel de rate, inca mai avem, multumim Domnului parinti care ne mai pot da o mana de ajutor) cred ca cea mai importanta e dorinta de a avea al doilea copil...iar eu de fiecare data cand imi aduc aminte de experienta sarcinii, a nasterii, a alaptatului...imi dau lacrimi duioase...MAI VREAU SA TRAIESC INCA O DATA ACEASTA EXPERIENTA! Nu ma pot impaca cu gandul ca nu voi mai avea inca un bb! Sotul meu inainte de a-l avea pe Alexandru visa cu ochii deschisi si la Ana Maria....acum ii este teama....justificata poate uneori...dar daca iti doresti cu adevarat, FACI! Iar eu nu vreau sa fac inca un copil la 40 de ani...sau in cel mai rau caz deloc...Eu sunt un copil unic la parinti, sotul meu are o sora si credeti-ma ca sunt invidioasa pe relatia lor frate-sora. Eu nu am avut privilegiul asta, iar parintii nostri, din nefericire nu sunt nemuritori...
Ajutati-ma, cum sa-mi conving sotul sa mai facem un bb? Imi doresc atat de mult, si pentru noi, dar mai ales pentru copilul Alecu!

Cu prietenie,
Denisa si copilul Alecu

denisa

Mergi la inceput